Ratkaistu

pakkasen kestävä modeemi

  • 29 January 2023
  • 3 kommenttia
  • 257 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Tämmöne,mökillä talvella lämmöt pois,kylmänä siis,tarkotus kiinteä netti laittaa ,talvella valvontakamerat siihen kiinni 

Nyt riistakamerat omalla sim kortilla.

Eli pakkasen/kosteuden kestävää modeemia?

 

icon

Ratkaisu jäseneltä tellunkana 29 January 2023, 11:12

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Hakusanoilla “outdoor modem” löytyy netistä ihan suomenkielisiäkin sivuja.Tai no, puolikielisiä ainakin - hinta osataan sanoa suoemksi, laitteen ominaisuudet onkin sitten enkuksi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Pakkanen ei niinkään ole ongelma, vaan lämpötilan vaihtelut, kosteuden vaikutus. Modeemi tuottaa itsessään hukkalämpöä, joten kylmässä tilassa saattaisi styroxisen termoslaukun sisällä laite pysyä sopivan lämpimänä. Tiedän, että jotkut ovat askarrelleet tavallisesta säilytyslaatikosta modeemille kotelon ullakkotilaan. Oma lukunsa on ulkomodeemit. Ne on alunperinkin suunniteltu ulkokäyttöön.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Vielä kun tuonne koteloon lisää elektroniikkaliikkeistä saatavana olevan pienen kotelon lämmittimen ja tekee koteloon pari pientä reikää, niin ei kosteudesta ole haittaa. Kosteuden tiivistyminen lienee isoin ongelma, ei niinkään lämpötila. Ja kosteutta tiivistyy kun lämpötilat vaihtelee. Ulkona kun lämpötila plussa puolella ja sisällä miinuksen puolella, niin joka pinta on sisällä on kostean nihkeä.