Riistakamera

  • 24 February 2017
  • 9 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Burrel riistakamera lakkasi lähettämästä kuvia kun se kotona Espoossa toimi kun kokeilin. Nyt mökillä pohjoisessa ei enää pelitä. Kameran näyttöön ei tule enää Sonera vaan 24436. Kuvat ei vaan lähde enää. Mitä voin tehdä? Liittymänä Soneran simppeli ja hankittu vartavasten kameraan Soneran liikkeestä.


9 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Moro, Ilkka1234

 

Tervetuloa palstalle. En ole koskaan noita kameroita käyttänyt, enkä tiedä lähettääkö tuo kamera MMS-viestejä vai kuvia datayhdellä sähköpostiin. Tuon mainitsemasi 24436 näytöllä taitaa viitata yhteisverkkoon (Sonera ja dna). Voisiko pulma ratketa, jos liittymässä tai laitteessa sallittaisiin dataroaming?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Ei, liittymään ei tule sallia dataroamingia, ellei sitä ihan oikeasti ole tarkoitus käyttää ulkomailla.

 

Sen sijaan itse riistakameran asetuksista roaming tulee sallia. Lisäksi verkonvalinnan tulee olla joko automaatilla tai käsin valittuna Suomen Yhteisverkko, eli 244 36.

 

Pohjois- ja Itä-Suomessa Soneran matkapuhelinliittymät toimivat Suomen Yhteisverkon verkossa, jonka tunnus on 244 36. Muualla Suomessa Soneran matkapuhelinliittymät toimivat Soneran verkossa, jonka tunnus on 244 91.

 

Jos päätelaite ei tunne verkkoa nimeltä, se näyttää verkon numeerisen tunnuksen. Suomen maatunnus MCC on 244. Numerosarjan loppuosan MNC tunnukset voi tarkistaa vaikkapa Viestintäviraston sivuilta.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Juuri tuota maansisäistä verkon vapaahyppelyä tarkoitin. Nuo riistakamerat tuskin tajuavat tuota yhteisverkkoa Soneran omalla SIM-kortilla muuten.

Soitetta aamulla asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin kaiken olevan kunnossa. Mutta kun ei vaan toimi. Kait toi uusi kamera on sitten hajonnut paketissa matkalla mökille. Hohhoijaa.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Soneran liittymä ei ole paras vaihtoehto riistakamerakäyttöön, koska Sonera ja myös Tele Finland vaatii sen jonkun OPenGate-palvelun käyttöä.

Ilmiesesti tässä tapauksessa  yritetään saada riistakameran kuvat sähköpostiin.

Omassa riistakamerassa ei ole mahdollisuuksia valita mitään roaming-asetuksia ja muutenkin asetukset on aika suppeat. Sähköpostille pystyy antamaan manuaalisesti asetukset ja näillä kyllä pelaa. En tosin ole yhteisverkkoalueella ja kamera on HC-300M.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Opengate tarvitaan silloin, jos kameran live-kuvaa halutaan seurata videostriiminä suoraan kamerasta eikä kamerassa tai siihen kytketyssä reitittimessä ole VPN-ominaisuutta. Eli toisin sanoen, silloin kun kamera tarvitsee julkisen ip-osoitteen toimiakseen.

 

Sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottoon julkista ip-osoitetta eli Opengate-palvelua ei tarvita.

 

Lisäksi julkinen ip-osoite on myös Elisalla erikseen tilattava lisäpalvelu. APN vain heidän verkossaan ei ole opengate vaan internet4.

 

Kurkkasin Burrel S10HD+SMS kameran käyttöohjetta. Pikavilkaisulla on selvää, ettei kamera hyötyisi mitenkään Opengate-palvelusta, koska siinä ei vaikuta olevan videostriiming-ominaisuutta lainkaan.

 

Burrelin asetusohjelman kuvakaappauksessa näyttää olevan Operator Parameters-lokerossa painike Parameters. Käyttöohje ei kerro, mitä tämän painikkeen alta löytyy.

 

@Ilkka1234, voisit tarkistaa tuon painikkeen alta löytyvät asetukset. Jos siellä on enable tai allow roaming tjms., kytke se päälle. Vastaavasti, jos siellä on do not allow, disable tai restrict roaming, kytke se pois päältä.

Jeps. Kamera alkoi toimimaan. En oikein tiedä mitä edes tein. Vaihdoin sähköpostiin ettei tule mms-viesteinä. Kiitos kaikille vaivannäöstä kun koititte jelpata.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Näihin riistakameroihin on ilmeisesti koodattu, että pitää ensin yritää monta kertaa ennenkuin toimii. Itse tappelin oman kameran kanssa aika pitkään ja yht'äkkiä alkoi toimimaan ja lähettämään kuvaa.

 

Pikkasen olen yllättynyt, että OpenGate-palvelua ei tarvitse riistakameraan, jos tarve on vain lähettää kuvia s-postiin. Klaanin aikaisempien keksutelujen pohjalta tulin vakuuttuneeksi, että OpenGate pitää olla tilattuna Soneran ja TF-liittymiin. Tämän perusteella päädyin kilpailijan liittymään. Tällä hetkellä Soneralla ei ole tarjota sopivan hintaista liittymää riistakamerakäyttöön Tai sellaista en ole ainakaan löytänyt.

Kannattaa ottaa huomioon, että sähköpostia ei ole lähtökohtaisesti tarkoitettu kuvien välittämiseen. Esim. Gmail saattaa välillä suodattaa viestit jo ennen roskapostia. Kamera kun saattaa pukata satojakin viestejä päivässä ja viestien rakenne ei ole välttämättä 100% validia. https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en 

 

Riistakameroissa virheiden käsittely ei ole myöskään samalla tasolla kuin "kehittyneimmissä" laitteissa. Yhteyden katketessa kamera ei välttämättä osaa yrittää lähetystä uudelleen tms.

 

Open Gate -lisäapalvelua ei riistakameroissa tarvita, sillä data liikkuu kamerasta ulospäin.

 

Suosittelen käyttämään Sensegram-kuvapalvelua riistakameroiden kanssa, saa keskittyä olennaiseen ilman asetusjumppaa: https://www.sensegram.com/fi/etusivu/

Vastaa