Suosituksia puhelimista, joissa on uusin Android -tuki ja hyvä akun kesto

  • 18 April 2023
  • 2 kommenttia
  • 104 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +5

Puhelimessa Android 12 päivitys ja tietosuojapäivityksiä tulee vielä hyvin, milloin olisi hyvä vaihtaa puhelimeen, jossa on uusin Android päivitys? Onko One Plus puhelimet (edullisemmat puhelinmallit) käytettävyydeltään ja päivitys ominaisuuksiltaan hyviä. Kokemuksia muista puhelimista, joissa toimii hyvin päivitykset ja akkukesto on hyvä. 📱🙂

 

--

Muokkaus katjane: muokattu otsikkoa kuvaavammaksi

 


Aihe on suljettu kommenteilta.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Moikka @Jemia,

 

Minkä mallinen puhelin sinulla on? Voin yrittää tarkistaa mitä laitevalmistaja on luvannut kyseiselle puhelimelle kun tulee takuuseen ja softa-/turvapäivitysten suhteen, ja sen perusteella kommentoida paremmin laitteen arvioitua elinkaarta.

Yleisesti Android puhelimia ei tarvitse heti lähteä vaihtamaan uudempiin kun turvallisuuspäivitykset loppuvat, ja Android päivitykset tuovat enimmäkseen uusia toimintoja tai QoL (Quality of Life) toimivuuksia joten niiden perässä ei tarvitse juosta kunhan puhelin ei käytä Android 9 tai vanhempaa versiota joka ei tue uudempien sovellusten vaatimuksia. Puhelin joka toimii Android 12 käyttöjärjestelmällä on siis täysin käyttökelpoinen vielä pitkään kuhan kyseisestä mallista ei löydy vakavaa haavoittuvuutta. Monesti Android puhelimille myös löytyy yhteisöjä jotka jatkavat vanhojen laitteiden tukemista uusilla kotitekoisilla Android-pohjaisilla käyttöjärjestelmillä jos oikein haluaa venyttää oman puhelimen käyttöikää.

Kun tulee One+ puhelimiin niin kyllä edullisemmat mallit toimivat hyvin, ja enemmistölle on taattu laitevalmistajan puolelta vähintään 3 vuoden softa- & turvallisuuspäivitykset julkaisupäivästä eteenpäin.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +5

Minulla on käytössä Nokia 3.4 puhelin.