Thomson TG789vn ja AirplayNäytä ensimmäinen kirjoitus

106 kommenttia

tikkami kirjoitti:
[quote="Arttu-":1l8uar7s]No niin. Asia on edennyt hieman. Nyt saimme itsekkin testailtua Airplaytä hieman tarkemmin. Huomasin, että osa teistä oli maininnut Thomsonin ohjelmistoversioksi 8.8.B.A. Meidän testeissä Thomsonissa oli uusin versio 8.C.H.2.

Airplay toimi Thomson TG789 ja Denomin vahvistin yhdistelmällä.

Osalla teistä löytyi asiakasnumero lisättyny profiiliin, joten laitoin uusimman ohjelmistoversion tulemaan. thomson_fanipojan ja ariun ohjelmistot olivat jo ajan tasalla. tikkamin, Faltsun ja Jortten Thomsonit pitäisi olla nyt päivitettynä. Pjuutin asiakasnumerolla en valitettavasti löytänyt tietoja. Pjuuti voisitko varmistaa asiakasnumerosi vaikka laajakaistalaskusta?

Voisitteko testata, miten Airplay toimii nyt? Mikäli ongelma jatkuu, jatketaan asian tutkimista.Moro

Äkkiseltään tuntuisi toimivan.
Kiitos.[/quote:1l8uar7s]


Tuli juhlittua liian aikaisin.

Tässä muutamia tekemiäni havaintoja:
Lähtötilanteessa kaikki laitteet on käynnistetty (läppäri W7 (itunes+airfoil), thomson, vahvistin (denon avr-1912) kaikki toimii hienosti siihen asti kun läppärin buuttaa. Buutin jälkeen läppäri ei vain löydä vahvistinta.
Yhteyden saa kuntoon seuraavilla tempuilla:
1) jos vahvistin on kiinni Thomsonissa, vaihdetaan vahvistimen verkkokaapeli toiseen porttiin.
2) jos vahvistimen ja Thomsonin välillä on erillinen kytkin, riittää kun vahvistimen verkkokaapeli vaihdetaan toiseen porttiin.

Tämä nyt on vain arvailua, mutta voiko Thomsonissa olla joku multicast "muisti" joka sitten nollautuu kun verkon topologiassa tapahtuu joku muutos?

edit1.
Niin ja tietysti yhteys alkaa pelittämään jos kytkimen/thomsonin käynnistää uudelleen.
Psiber kirjoitti:
Hyvin tuntuu Airplay toimivan. Pioneerissa joulukuun 2012 firmis, joka taitaa olla uusin. Thomsonissa tuo mainittu 8.c.h.2 firmis. Välillä yhteys häviää, mutta vikahan voi olla tällä päätelaitteessa new ipad, Pioneerin vahvistimessa tai sitten Thomsonin modeemissa. Suurin ongelma tuntuu muodostuvan siitä kun vaihtaa ohjelmaa josta haluaa striimata eli Spotifysta Youtuben niin yhteyden joutuu muodostamaan aina uudestaan. Siihen pitää yleensä uudelleen sitten käynnistää tuo toisto-ohjelma sekä vahvistin. Thomsonia en ole joutunut tuon Airplayn takia joutunut uudelleenkäynnistämään kertaakaan. Vahvistimen m.server asetuksessa tuo yhteyden muodostus tuntuu vievän pisimpää.


Ymmärsinkö oikein että hyvin toimii mitä nyt vahvistinta joutuu sammuttelemaan välillä 🙂
No niin, johan alkoi airplay toimimaan. Kytkin vanhan buffalon reitittimen thomsoniin, laitoin kaikki laitteet (kotitv:n digiboksia lukuunottamatta) siihen kiinni ja sammutin thomsonin oman wlanin. Onhan tuo nyt tympeää, kun pitää olla kaksi reititintä koska Sonera ei osaa hommiaan mutta ainakin nyt kaikki toimii niinkuin pitääkin.
Sonera ei tunnu saavan tälle mitään tehtyä, eivätkä ilmeisesti myöskään viitsi testata. Oli siis pakko alkaa itse miettimään ratkaisua tälle.

Kuten jo aiemmassa viestissä mainitsin, niin minulla oleva AppleTV löytyy aina iPadin airplay-valikosta, kun taas Pioneerin vahvistin ei näy muuta kuin hetken silloin kun kytkee verkkojohdon kiinni. Näiden laitteiden ero on siinä, että AppleTV on yhteydessä verkkoon WLANin kautta ja Pioneer ihan langallisena. Epäilin siis että ongelma on vain langallisen verkon puolella.

Tänään vihdoin päätin koittaa liittää Pioneer verkkoon WLANin kautta. Sitä varten otin töistä lainaan Buffalon langattoman verkkosillan (http://www.buffalotech.com/products/wir ... net-bridge) jolla saa langallisen laitteen yhdistymään WLANiin. Laitetta löytyy ainakin Verkkokaupasta ja siitä on olemassa myös halvempi kaksiporttinen versio. Lisäksi Pioneeriinhan on myös tarjolla heidän oma WLAN sovitin.

Joka tapauksessa voin todeta, että nyt ei ole enää mitään ongelmaa airplayn kanssa. Yhteys ei katkea vaikka yrittää kikkailla kaikkea mahdollista iPadilla, vaihdella toistavia sovelluksia lennosta, katsella nettisivuilta youtubea yms. Kaikki tälläinen olisi varmasti katkaissut toiston normaalin langallisen verkon puolella. Tosin tässä joutuu nyt köyhtymään jonkin verran, kun tuollainen sovitin pitää käydä ostamassa omaksi. Sonera voisi kyllä tarjota tästä hyvästä jonkin kuukauden ilmaiseksi tätä KotiTv-palvelua ;)

Mutta siis jos joku epätoivoisesti haluaa tähän airplay ongelmaan ratkaisua (niinkuin minä), niin tässä se saattaa olla. Valitettavasti joutuu vähäsen satsaamaan omasta kukkarosta. En silti uskalla luvata 100% toimivuutta ja eiköhän Sonera varmaan lykkää jossain vaiheessa taas sellaisen firmisversion reitittimeen, ettei tämäkään enää toimi. Nuo Buffalon vehkeet ovat ainakin töissä vaikuttaneet aika toimivilta.
Thomsoniin oli imestynyt uusi firmis (ja kaikki asetukset nollautunut myös taas vaihteeksi :)

Voisiko joku Soneralta kommentoida että onko Airplay ongelmat nyt viimein korjattu?

Ei tässä ole kohta kuin vuosi odoteltu 😃 ***** mitä pelleilyä 🙂
Hei Thomson_fanipoika

Uuden ohjelmistopäivityksen pitäisi tuoda korjausta juurikin tähän airplay ongelmaan.

Päivityksen yhteydessä asetukset tosiaan palautuvat tehdasasetuksille ja syvät pahoittelumme siitä. Ymmärrän että tämä aiheuttaa isoa harmitusta kun asetuksia joutuu säätämään uudelleen.
Jep, kuten jo edellisessä viestissä veikkailin, niin tällä päivityksellä saatiin rikottua tuo airplayn toimivuus WLANin puolellakin. Pikkusen alkaa kiristelemään.

Testasin, eikä edelleenkään toimi myöskään langallisen verkon puolella. Tämä firmis myös jakelee edellisen firmiksen lailla välillä eri laitteille samat IP:t.

Testataanko näitä firmiksiä yhtään ennen kuin ne laitetaan jakeluun??? Onnistuisiko edes tuon edellisen firmiksen palauttaminen, niin ei tarvitse taistella tämän kanssa ehkä niin paljoa. Tässä on nyt muutamaan kertaan resetoitu reititin kokonaan ja koitettu kikkailla pysymään airplay pystyssä. Nyt se Wlanin puolella katkeaa jo satunnaisesti kesken toistonkin. Kun ennen lankallisen verkonkin puolella yhteys pysyi niin kauan kuin toisto oli päällä ja katkesi vasta kun toisto pistettiin pauselle. Nyt katkeilee randomisti kummankin verkon puolella.

Enää 6kk sopimusta jäljellä... Ei tää voi olla näin vaikeeta!
Hei Jortte,

Thomsonin ei pitäisi jaella samaa IP osoitetta eri laitteille. Laite jakaa IP-osoitteet laitteiden MAC-osoitteen perusteella.

Oletko määritänyt jollekkin laitteille kiinteän IP:n?

Toistuuko tuo samojen IP-osoitteiden ongelma aina samoilla laitteilla vai vaihteleeko ongelma laitteiden välillä? Jos aina samoilla laitteilla niin kerrotko vielä millä laitteilla?

Ohjelmistoja testataan kyllä ennen kuin ne otetaan käyttöön. Näitä ei kuitenkaan ikävä kyllä ole mahdollista testata kaikkien mahdollisten kokoonpanojen kanssa.

Ohjelmisto voidaan palauttaa edelliseen versioon, 8.C.H.2. Palautetaanko ohjelmisto edelliseen versioon?

Sinulla oli ilmeisesti käytössä vastaanottimena tuo Pioneer VSX-2021 vahvistin? Kerrotko mikä laite tai laitteita sinulla oli lähettävänä laitteena?
Terve,

Joko olette sen Airplayn korjanneet? :D

(retorinen kysymys)
Hei thomson_fanipoika

Thomsoniin löytyisi uudempaa ohjelmistoa. Voin päivittää modeemisi, mikäli haluat testata ohjelmistoa. Ohjelmiston voi palauttaa takaisin vanhaan versioon mikäli ongelma ei korjaannu tai ongelmat pahentuvat.

Pistetäänkö päivitystä tulemaan?
Moi,

Itsekkin ostin juuri Yamaha RX-V773 Airplay tuellisen vahvarin, mutta heikosti toimii. Manuaalisesti kun runkkaa IP osoitteet samaksi niin hetken saa nautiskella, kunnes poikki.

Purkin voisi nyt Soneran toimesta päivittää, Kiitos!


Ja helvetin hyviä ideoita otetaan vastaan mitä sitten jos ei toimi. Onko suositusta jostain reitittimestä jolla saisi luotua hyvän ja nopean Airplay / DLAN verkon kotiin jossa riittää ruuti FullHD streaming yms. sekoiluun.
Hei,

Täällä on sama ongelma Airplayn kanssa. Toimii vain kun ottaa verkkopiuhan vahvarista irti ja pistää takaisin kiinni. Vahvarina Marantz nr1602 ja Airplayta olisi tarkoitus saada käytettyä IPadin kanssa.

Eli minullekin voisi sitä purkin päivitystä pistää tulemaan...
Hei Rtm ja muut

Uuden ohjelmiston kanssa on havaittu ongelmia, joten ohjelmiston testaaminen viivästyy. Palaamme myöhemmin asiaan. Asian tutkiminen jatkuu kuitenkin edelleen.
Hei,

Täällä on ihan sama tilanne kuin muillakin. Ostin vast'ikään Pioneer VSX-922 -vahvistimen eikä läppäriltä tai iPhonesta langattomasti saa Airplay / Airfoil -yhteyttä toimimaan.

Thomsonin firmis tällä hetkellä 8.8.B.6. Saisinko uusimman firmiksen Thomsoniin. Kiitos.

Talletin liittymänumeroni kun ei ollut heti saatavilla tuota asiakasnumeroani. Riittänee?

Kieltämättä huono tilanne, koska itsekin ostin vahvistimen tuo ominaisuuden takia...
Hei Kerberos,

Tarkisteletko tuon liittymänumeron vielä sieltä asiakasnumero kentästä. Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero.

Kun laitat liittymänumeron, esim. 346-123456, niin jätä "-" merkki välistä pois. Liittymänumeri lisätään siis muodossa 346123456.

Tällä hetkellä uusin käytössä oleva ohjelmisto on 8.C.H.2, mutta ilmoittelemme heti kun uudempi versio on saatavilla.

Kun olet tarkistellut tuon liittymänumeron, niin päivitellään Thomsoni tuohon uusimpaan käytössä olevaan versioon.
Marko- kirjoitti:
Hei Kerberos,

Tarkisteletko tuon liittymänumeron vielä sieltä asiakasnumero kentästä. Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero.

Kun laitat liittymänumeron, esim. 346-123456, niin jätä "-" merkki välistä pois. Liittymänumeri lisätään siis muodossa 346123456.

Tällä hetkellä uusin käytössä oleva ohjelmisto on 8.C.H.2, mutta ilmoittelemme heti kun uudempi versio on saatavilla.

Kun olet tarkistellut tuon liittymänumeron, niin päivitellään Thomsoni tuohon uusimpaan käytössä olevaan versioon.


Hei, Tosiaan tuo viiva katkaisi numeron. Nyt on talletettu numero uudelleen.
Hei Kerberos,

Laitetaan sinulle tuo uusin ohjelmisto tulemaan.
Hei Kerberos,

Ei onnistunut tällä hetkellä tuo ohjelmiston päivitys. Resetoisitko Thomsonin ja ilmoittele tänne kun olet sen tehnyt. Resetointi onnistuu painamalla reset painiketta pohjassa 30 sekunnin ajan ja käynnistä laite vielä tämän jälkeen uudelleen.
Marko- kirjoitti:
Hei Kerberos,

Ei onnistunut tällä hetkellä tuo ohjelmiston päivitys. Resetoisitko Thomsonin ja ilmoittele tänne kun olet sen tehnyt. Resetointi onnistuu painamalla reset painiketta pohjassa 30 sekunnin ajan ja käynnistä laite vielä tämän jälkeen uudelleen.


Moi,

Poissaollessani eilen 10.6. iltapäivästä modeemi oli resetoitu ja ohjelmisto edelleen: 8.8.B.6 (Soneran hallintasivujen mukaan) Modeemin asetuksista software release: 10.4.0.O
Resetoin sen kuitenkin vielä käsin ja käynnistin uudelleen.
Hei,

En edelleenkään ole saanut uutta firmistä Thomsoniin. Voisitteko laittaa tulemaan?
Hei Kerberos,

Huomaathan että nykyinen Thomsonin ohjelmistoversio näkyy laitteen hallintapaneelin kautta. Omilla sivuilla oleva tieto ei muutu.

10.4.0.O ohjelmisto on hieman uudempi kuin 8.C.H.2. Laitteessa on tällä hetkellä siis uusin mahdollinen ohjelmisto.

Lähiaikoina on tulossa uudempaa versiota jakeluun, mutta siitä tulee tietoa myöhemmin kun uusi versio saadaan jakeluun.
Marko- kirjoitti:
Hei Kerberos,

Huomaathan että nykyinen Thomsonin ohjelmistoversio näkyy laitteen hallintapaneelin kautta. Omilla sivuilla oleva tieto ei muutu.

10.4.0.O ohjelmisto on hieman uudempi kuin 8.C.H.2. Laitteessa on tällä hetkellä siis uusin mahdollinen ohjelmisto.

Lähiaikoina on tulossa uudempaa versiota jakeluun, mutta siitä tulee tietoa myöhemmin kun uusi versio saadaan jakeluun.


Ok. Tämä selvä. Kiitokset. Ilmoitatteko tässä keskustelussa kun uusi versio tulee?
Hei Kerberos,

Ilmoittelemme tänne kun uudempaa versiota on tarjolla.
Ja thomsonin asetukset nollautuu taas kun uusi versio tulee? 🙂 tänään taas kokeilin ja airplay toimi hetken kun yhdistin iPhonen thomsonin wlaniin mutta nyt 30 min myöhemmin ei toimi enää, iPhonessa ei näy airplay ikonia. En tiedä mikä versio siinä meidän thomsonissa on, käykää itse katsomassa sen teidän takaporttinne kautta jos kiinnostaa. Alkaa oikeastikin jo tulemaan mitta täyteen.. Tai siis tuli jo 6kk sitten 😃
Moi,

Tyhmä kysymys tähän väliin:

Minulla on D-Linkin Wlan reititin joka korvaa Thomsonin langattoman. Jos laitan Thomsonin jatkeeksi kytkimen ja sen jälkeen D-Linkin. Kytkimestä sitten lähtee linkki vahvistimeen.


Onko tässä setupissa suora linkki D-linkiltä vahvistimeen. Ei kai?

Thomson kuitenkin jakaa ip:t niin kai sen kautta kuitenkin liikenne menee?

Vastaa