Thomson TG789vn ja AirplayNäytä ensimmäinen kirjoitus

106 kommenttia

Hei,

Onko uudesta firmiksestä ja sen julkaisusta tietoa? Saadaanko Airplay kuntoon?
Ei toimi edellenkään.

Varmaankin alkaisi toimimaan jos resetoisi vehkeitä mutta se ei ole mielestäni mikään ratkaisu tähän ongelmaan.
Ei auta resetoinnit. Airfoil (Airplay Windowsille) toimii langallisessa verkossa tietokoneen ja vahvistimen välillä, mutta ei toimi jos:

A) On kiinni Thomsonissa sen omassa Wlan-verkossa läppärillä tai puhelimella
B) On kiinni jossain muussa Wlan-tukiaseman verkossa (läppärillä tai puhelimella), joka on kiinni Thomsonin reitittimessä.

B:tä tuli kokeiltua parillakin tuotteella jolla toisella toimi vähän aikaan (Netwjork).
Täysin sama Airplay ongelma havaittu myös Intenon DG301AL routerin kanssa. Vahvistimena Denon AVR1912 ja soittimena iPhone. Aikaisemmin homma pelitti vanhan routerini ja tämän samaisen valokuitu liittymän kanssa, mutta nyt kun tämä "päivitettiin" Sonera viihteeksi ja sain tuon uuden routerin sen mukana alkoivat myös ongelmat.

Airplay ikoni katoaa, eikä sitä saa takaisin mitenkään muuten kuin boottaamalla Intenon. Mikäli tätä vikaa ei saada korjattua, tulee Sonera viihteestäkin itselleni käyttökelvoton, koska Airplay on taloudessani välttämättömyys.

Löytyykö Soneralta valikoimasta sellaista routeria, joka todistetusti olisi yhteensopiva sekä Soneran viihde palvelun että Airplayn kanssa? Onko Intenon purkille mahdollisesti tulossa päivitystä?
En jäänyt odottelemaan, vaan hankin langattoman D-linkin reitittimen Soneran laatikon perään. Nyt toimii Airplay. Harmittavaa että joutuu ostamaan ylimääräisiä laitteita kun operaattorin omat ei pelitä.
Jep, ihme säätämistä. Itsehän jouduin ostamaan vahvistimen perään Buffalon WLAE-AG300N langattoman sillan / ethernet muuntimen. Kuten aikaisemmassa viestissä totesin, niin airplay jostain syystä toimii kun vastaanottava laite on kytketty WLAN-verkon puolelle. Langallisen verkon puolellahan homman sai toimimaan vain sillä että irrotti ja kytki takaisin ethernet kaapelin vahvistimeen. Sitten kun toiston laittoi päälle lähes valittömasti, se toimi siihen saakka kunnes sen joutui stoppaaman tai pausettamaan.

Minullahan loppuu määräaikaisuus vajaan kuukauden päästä, sen jälkeen voisin sopuhintaan myydä tuon buffalon sovittimen jollekin tarvitsevalle. Uusiakin saa esim Verkkokaupasta. Sopimuksen jatkaminen ei oikein enää kiinnosta. Varsinkin kun tekstarilla tullut jatkotarjous oli niinkin huikea, että olisin saanut tämän samaan hintaan kuin aikaisemmin, jos taas sitoutuisin kahdeksi vuodeksi. Eli uusi asiakas saa taas halvemmalla, vaikka minä olen jo laitekulutkin maksanut tällä nykyisellä sopimuksella.
SONERA:n vastausta odotellaan täällä edelleen. Onko teillä tarkoitus tehdä asialle mitään vai odotellaanko täällä turhaan korjausta?
Hei Thomson_fanipoika,

Asiaan on tulossa toivottavasti parannusta seuraavassa ohjelmistoversiossa. Tällä hetkellä ei ole vain tarkkaa aikaa tiedossa koska tuo saataisiin käyttöön.
Marko- kirjoitti:
Hei Thomson_fanipoika,

Asiaan on tulossa toivottavasti parannusta seuraavassa ohjelmistoversiossa. Tällä hetkellä ei ole vain tarkkaa aikaa tiedossa koska tuo saataisiin käyttöön.


Hei,

Onko tästä jotain uutta? Onko tuki tullut?
Hei Kerberos,

Uutta ohjelmistoa pitäisi tulla aivan piakkoin. Vielä tehdään ohjelmistolle viimeisimpiä testauksia, ennen kuin saadaan se käyttöön.
Laitoin Airport Extremen suoraan Thomsonin punaiseen porttiin (WAN). Muutin Airport Extremen sillatusta DCHP + NAT toiminteelle. Paukasi Sonera Viihde poikki välittömästi ja enää ei valitettavasti pysty tilaamaan ja käyttämään Sonera Viihde pakettia 😞
Toisinsanottuna jätän HBO:n ainakin tilaamatta. Harkitsin myös MIX pakettia.


Positiivista. Airplay toimii ihan sikahyvin! Kaikki mun laitteet soi ja kukkuu verkossa eikä hidastumisesta eikä kaatuilusta tms ole tietoakaan.

Toivotaan että Sonera haluaisi vielä katsomaan Viihde pakettia?
Hei miksu3220,

Yhteydessäsi punaisen WAN portin pitäisi olla tyhjänä. Yhteys ei toimi oikein, mikäli kyseiseen porttiin on kytketty laitteita.

Digiboxi tulisi aina olla kytkettynä kaapelilla Thomsonin keltaisiin portteihin.
Motorola digiboxin ja Thomsonin välinen ethernet kaapeli on mahdollista korvata Inteno ZAP100 laitteilla.

Airport extreme kannattaa siis myös liittää Thomsonin keltaiseen ethernet porttiin ja muuttaa laite siltaavaksi.
Marko- kirjoitti:
Hei Kerberos,

Uutta ohjelmistoa pitäisi tulla aivan piakkoin. Vielä tehdään ohjelmistolle viimeisimpiä testauksia, ennen kuin saadaan se käyttöön.


Onko nyt ohjelmisto (10.5.1.Q) uusin ja juuri tuotannoitu? Ainakin yksi päivä reititin oli resetoinut itsensä. Uutena ominaisuutena huomasin vierailija-WLAN-verkon pystytyksen.

Tukeeko tämä versio nyt siis Applen Airplayta???
Hei Kerberos,

Kyseinen ohjelmisto on tällä hetkellä uusin, mutta ei vielä jaossa ihan kaikille käyttäjille.

Osalla tämä päivitys on auttanut Airplay ongelmaan. Laitteiden kirjo on kuitenkin ollut melko laaja, niin kaikkien kohdalta on vielä vaikea sanoa tilannetta.

Jos ongelmaa kuitenkin esiintyy edelleen, niin siitä kannattaa ilmoitella meille esim. tätä kautta.
Ei toimi Airplay tuolla 10.5.1.Q päivitykselläkään. Samaa tekee kun aikaisemmin, eli toimii hetken aikaa, jos irroittaa piuhan tai vaikka vaihtaa vahvarin nimeä..
Hei kainuant,

Minkä merkkinen ja mallinen tuo Airplay vastaanottimesi oli?
Yamaha HTR-4065
Hei kainuant,

Kiitos tiedosta. Laitoin mallinumeroa eteenpäin.

Onko sinulla muita Airplay laitteita käytössä? Esim. AppleTV?

Jos jollakin muulla lukijalla löytyy AppleTV laitetta ja Thomson tai Inteno palvelureititin on käytössä, niin mitenkä sillä on Airplay toiminut?
Itselläni käytässä Denon AVR-2313 ja ihan sama ongelma kuin kaikilla muillakin.

Airplay toimii hetken ja katoaa sitten itsestään.

Minulla täällä Thomson TG789 reititin ja kaikki mahdolliset kikkailut on kokeiltu kotiverkon kanssa, mutta kun ei niin ei.

En varmasti ole ainoa asiakas, jolla alkaa kärsivällisyys loppua näiden ongelmien suhteen.

Täysin käsittämätöntä, ettei Sonera pysty toimittamaan a)toimivaa ohjelmistoa b) toimivaa laitetta, jolla Airplay saataisiin toimimaan. Kuitenkin jokainen meistä tietää, että näitä laitteita markkinoilla on.

On se vaan kummallista, jos tässä joutuu lähteä ostamaan uutta laitetta omakustanteisesti.

-Janne
Hei jannesjo,

Asia on edelleen tutkinnassa ja ratkaisua etsitään. Toivotaan kuitenkin että ratkaisua saataisiin mahdollisimman pian.
Nyt on taas pätkinyt viimepäivinä airplay älyttömän paljon myös tämän minun WLAN-virityksen puolella. Onkohan Thomsonin softaa taas päivitetty lähiaikoina huonompaan suuntaan, niin kuin yleensä.

Tai voiko joku varmistaa, että onko tuo airplay-vika saatu korjattua tuolla langallisen verkon puolella?

Onko siis asialle tehty mitään tai onko tämän Thomsonin tilalle tullut joku parempi ja toimivampi purkki, jonka voisi saada tilalle?
Hei Jortte,

Airplay ongelmaa korjaavaa ohjelmistoa odotellaan vielä. Eli sen suhteen täytyy vielä odotella. Thomsonissasi on tällä hetkellä uusin käytössä oleva ohjelmisto, eli sitä ei ole nyt päivitetty.
Kannan myös korteni kekoon tähän pitkäaikaiseen ongelmaan, mitä Sonera ei näytä saavan korjattua.

Muiden kirjoittajien tapaan minullakin AirPlay toimii vahvistimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, kunnes yhteys katkeaa iTunesin sulkemiseen tai tietokoneen mennessä lepotilaan. Toimivan yhteyden tosiaan saa avattua vain irrottamalla vahvistimesta virtajohdon.

Käytössäni on Denon AVR-2312 vahvistin ja Thomson TG789vn. Onko ongelmaan jo ratkaisu vai vieläkö odotellaan?
Moi semihifisti

Tuloillaan on kyllä, joten vielä tarvitsisi kärsivällisesti odotella. Mitään aikataulua ei ole valitettavasti tällä hetkellä antaa.

Hei, tuo airplay ongelma taitaa liittyä Soneran tekemään .local domainiin, joka tiettävästi sotkee ainakin Linuxin avahi-daemonin toimintaa:

 

"avahi-daemon disabled because there is a unicast .local domain"

 

Ja sama ongelma taitaa olla AirPlayn kanssa, Applen käyttämä Bonjour on aika pitkälti sama juttu kuin tuo Avahi.

 

Eli saiskos siihen Thompsoniin jonkun option jolla se .local domain vapautuisi muitten käyttöön.

 

Googlesta löytyy lisää esim. 

 

http://avahi.org/wiki/AvahiAndUnicastDotLocal

Vastaa