Thomson TG789vn ja AirplayNäytä ensimmäinen kirjoitus

106 kommenttia

En osaa tarkalleen sanoa liittykkö tuo .local domainin toiminta Airplayn toimivuuteen mutta tällä hetkellä uusi ohjelmisto on testauksessa. Siinä on vielä muutamia ongelmia jotka pitää saada ratkaistua, ennen kuin voimme ottaa sitä käyttöön.

 

Kiittelen ketjun kirjoittajia kärsivällisyydestä asian suhteen! Pitkä aika tämän kanssa on painittu mutta asiaa ei olla missään tapauksessa lakaistu maton alle.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@nobody kirjoitti:

Hei, tuo airplay ongelma taitaa liittyä Soneran tekemään .local domainiin, joka tiettävästi sotkee ainakin Linuxin avahi-daemonin toimintaa:

 

"avahi-daemon disabled because there is a unicast .local domain"

 

Ja sama ongelma taitaa olla AirPlayn kanssa, Applen käyttämä Bonjour on aika pitkälti sama juttu kuin tuo Avahi.

 

Eli saiskos siihen Thompsoniin jonkun option jolla se .local domain vapautuisi muitten käyttöön.

 

Googlesta löytyy lisää esim. 

 

http://avahi.org/wiki/AvahiAndUnicastDotLocal


Eikö tässä auttaisi että käyttäisit eri dns palvelinta (linuxille vaikka oma dns palvelin)? Ja myös et jaa ton Thompsonin DHCP:n avulla IP-osoitteita.

Juu siis eihän tuo ole ongelma eikä mikään kiertää esim. linuxissa, mutta juju onkin siinä että minulla ei ole mahdollisuutta muuttaa sen AirPlay mokkulan asetuksia ihan noin juurevalla tasolla, koska ovat hyvinkin suljettuja systeemejä (voisin tietysti kyhätä Raspberry Pi pohjaisen AirPlay serverin, mutta ei vaan enää oikein jaksa) ja vaikka saisin toimimaan, niin ei se paljon muita lämmitä joilla on sama ongelma.

 

Jos Thomsonin perään lykkää ylimääräisen reitittimen, niin ainakin silloin saa piilotettua Thomsonin, mutta tässäkin tulee se sama filosofia vastaan, että miksi yrittää kiertää ongelmaa ostamalla lisää laitteita, koska se korjaa ongelman vain paikallisesti.

 

Mutta jäämme nyt jännän äärelle odottelemaan päivitystä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Soneran päivitykset saat sitten odottaa sen vuoden tai toisen... Tai ikuisuuden... Soneran SSH bugiin tuleva päivitystä on odotettu jo tosi kauan... Varmaan vuoden... 

 

 

Ilmeisesti Intenon boksin kanssa on ihan samat tappelut käynnissä:

 

http://klaani.sonera.fi/t5/Kiinte%C3%A4t-nettiyhteydet-ja/Inteno-DG301AL-Airplay-osa-2/td-p/100063

 

Ihan varmuuden vuoksi, tässä epävirallista dokumentaatiota AirPlayn protokollasta:

 

http://carleton.ca/iteam/airplay-protocol/

http://nto.github.io/AirPlay.html

 

Ainakin tuon ensimmäisen linkin porttidokumentaatio on ihan hyvä apu jos epäilee että palomuuri blokkaa jotain.

 

 

 

Kuinkas moni on siis joutunut tappelemaan ihan Applen omilla AirPlay vastaanottimilla (esim. AirPort Express) ja vastaavasti onko kokemusta muitten valmistajien vehkeistä.

 

Itselläni on toistaiseksi kokemusta vain jonkun muun, kyseessä joku Miracast joka tukee AirPlayta (ainakin sen laitteen oman verkon kautta AirPlay toimi)

Vastaa