Tietoa viruksen poistosta

  • 19 November 2015
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Sain Soneran Omat sivut-palvelun kautta asioituani tuollaisen huijausviestin, josta tiedotin Soneralle ja josta Sonera nyt itsekin julkisesti tiedottaa.

Ongelmana on vain se, että sain samalla koneelleni ongelman, josta en tunnu pääsevän eroon...

Taitaa olla joku safesurf-virus tai vastaava, joka häiriköi Internetin käyttöäni ja sähköpostiani. Kumma vain, ettei Soneran Tietoturva saa asiaa hoidettua kuntoon. 

Onko päteviä, tyhmänkin ymmärtämiä neuvoja tilanteen korjaamiseksi?


2 kommenttia

Jos kyseessä on Safesurf-virus, niin tämä yleensä piiloutuu selaimen lisäosana tietokoneelle. 

Sonera Tietoturva ei välttämättä tätä saa poistettua. 

Malwarefixes.com on julkaissut tämän poistosta ohjeen.  

Jos itsellä ei tunnu luonnistuvan, niin Helpsonista on mahdollisuus ottaa etäyhteys koneella ja hoitaa poisto sinun puolesta!

 


@rat77am kirjoitti:


Sain Soneran Omat sivut-palvelun kautta asioituani tuollaisen huijausviestin, josta tiedotin Soneralle ja josta Sonera nyt itsekin julkisesti tiedottaa.Ongelmana on vain se, että sain samalla koneelleni ongelman, josta en tunnu pääsevän eroon...Taitaa olla joku safesurf-virus tai vastaava, joka häiriköi Internetin käyttöäni ja sähköpostiani. Kumma vain, ettei Soneran Tietoturva saa asiaa hoidettua kuntoon. Onko päteviä, tyhmänkin ymmärtämiä neuvoja tilanteen korjaamiseksi?


 Asia on siis niinpäin, että tämä Safe Surf haittaohjelma on ollut koneellasi ennen käyntiäsi Omilla sivuilla, ja se on näyttänyt sinulle mainoksen käynnin yhteydessä. Safe Surf asentuu yleensä koneelle jonkun "ilmaisen" ohjelman mukana. Ko. vihulaisele löytyy poistovinkkejä ainakin englanniksi hyvin helposti, jos kielipäätä löytyy. http://www.antivirusgateway.com/remove-safesurf-how-to-remove-safesurf-browser-hijacker-completely/ https://malwaretips.com/blogs/ads-by-safer-surfer-removal/

Vastaa