Kysymys

Ulkoinen mikrofoni Android-puhelimeen

  • 3 October 2023
  • 1 kommentti
  • 457 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Kysymys1: löytyykö keskihintaluokasta puhelinta, joka suoraan tunnistaa ulkoisen langallisen mikrofonin?

Kysymys2: ellei, mikä on järkevä äppi ulkoista mikkiä varten?

Tarkoitus olisi saada aikaiseksi kohtuulaatuista lyhyttä musavideota omaan käyttöön. Ei tarvetta videoiden jatkokäsittelyyn. Mikkejä löytyy itseltä, digikamerakäytössä olevat. Puhelimen vaihto alkaa olla ajankohtainen.


Aihe on suljettu kommenteilta.

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Varmasti löytyy, mutta arvosteluissa harvemmin tuota ominaisuutta tarkastellaan. Yksi ratkaisu saattaa olla USB-DAC kytkeminen puhelimeen, 

esitetty esim täällä:https://help.podbean.com/support/solutions/articles/25000022871-recommended-live-streaming-equipment-focusrite-interfaces

Toki on USB-C - > 3,5mm johtoja. Näissä voi tulla haasteita vastaan, koska tietysti phantom-virtaa ei noista tule (jos on sellaista vaativa mikki). Kuulokekäytössä kyllä toimiii. Sitten on erilaisten mikkien pinnijärjestys, onko 1,2,3 vai kuinka monta sitä “rinkulaa” liittimessä. Varminta on käyttää erillistä äänikorttia, jonka kytkee puhelimeen USB C:n kautta. Se ei ole riippuvainen puhelimen kyvykkyyksistä tai liittimistä.

Puhelimien kamerasoftat pitäisivät ymmärtää ulkoiset mikit jos niitä on kytkettynä.

Esim. Focusrite Scarlett Solo 3rd gen tunnistuu minulla Op11 luurin kanssa oikein. Voin jossain kohdassa kokeilla, miten tuo ymmärtää mikrofoneja eri puhelimien kanssa.