Win 8.1-puhelin ja sähköpostien poisto "palvelimelta"


Terve.

 

Vaihdoin tuossa Androidista Win 8.1-puhelimeen (Nokia 735). Soneran sähköposti toimii moitteetta, mutta postien poistaminen palvelimelta ei onnistu puhelimella ensinkään. Puhelimesta viestit toki poistuvat, mutta jäävät siis varsinaiseen sähköpostiin...

 

Androidilla tämä onnistui.

 

Onkohan kyseessä vika, ominaisuus ja käyttäjän osaamattomuus?


10 kommenttia

Käytätkö IMAP vai POP protokolaa? Suosittelen ehdottomasti IMAP protokolan käyttämistä. 

 

http://www5.sonera.fi/ohjeet/S%C3%A4hk%C3%B6postiasetukset_matkapuhelimeen

Cool, tuohan toimii... kiitti sulle. Olisikin ollut liian fiksua etsiä ohjeita palvelun tarjoajan sivuilta. :)

Öö, taisin tuulettaa turhan aikaisin... toimii varsin vaihtelevasti...

 

Android, jolla poisto toimii ja jossa tuohon poistamiseen on oma valinta asetuksissa, käyttää pop3:sta. Lumialla ei kyllä postit poistu ohjeen mukaisilla asetuksillakaan joka kerta.

 

Määritä molempiin IMAP niin toimii... IMAP on parempi ja toimivampi

Lumiaan laitoin ohjeen mukaan imapin eikä postit sillä kyllä poistu. Vai täytyykö tälle nyt vaan antaa aikaa jos vaikka päivittyisi...?

 

Androidista löytyy asetus Poista sähköpostiviesti palvelimelta vaihtoehtoineen...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

olkitu olikin jo jakanut tuon hyvän ohjesivun, jossa selkeät vinkit sähköpostitilin luomiseksi.


 


Jos nyt oikein mitivi3 ymmärsin, niin käytät sähköpostia useammalla eri laitteella? Kaikissa laitteissa olisi hyvä määritellä juurikin tuo IMAP protokolla käyttöön. Toki eroja löytyy myös sähköpostiohjelmissa, eli mikäli mahdollista ja kiinnostaa aiheen parissa jumpata, niin voit testailla myös eri sähköpostisovellusta puhelimeen.

Tarkoitus ei ole käyttää sähköpostia kuin tuolla Lumialla, jossa nyt en sitten saa tuota palvelimelta poistoa toimimaan imapilla enkä pop3:lla... Otin tuon Androidin tuohon vaan esimerkiksi, koska sillä poisto toimii.

 

Ilmeisesti tämän parempia koordinaatteja hommaan ei löydy?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Ei ole kyllä tuo Lumia itselle niin tuttu ympäristö, mutta oletko yrittänyt jo asentaa sähköpostitiliä uudelleen siihen puhelimeen? Oletko testannut mitään muuta sähköpostisovellusta, kuin mikä on vakiona siinä puhelimessa? Näitähän löytyisi useita vaihtoehtoja Lumian sovelluskaupasta.

Kai tämä nyt tyyliin viidennen tilin uudelleenasennuksen jälkeen lähti toimimaan. En kyllä yhtään tiedä mikä meni ensin vikaan.

 

Minulla on kaksi samanlaista Lumiaa, toinen siviili ja toinen työ, samalla Windows-tilillä. Tämä saattoi aiheuttaa jotain hässäkkää myös sähköpostissa, kuten se tuntuu aiheuttavan esim. yhteystiedoissa.

 

Kiitos kommentoineille...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

No mutta mahtava juttu, että homma lähti vihdoinkin toimimaan oikealla tavalla. :)

Vastaa