Windows10.Onko aiheellista asentaa?

  • 12 September 2015
  • 6 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Voisiko joku selkokielellä selittää mitä hyötyä olisi asentaa tuo 10 versio? Toimiiko asennuksen jälkeen

kaikki normaalisti, vai häviääkö koneeltani mahdollisesti jotain? Tällä hetkellä on versio 8.1. Tarviiko asennella kaiken maaiman jutut uudestaan? Eli riittääkö muutama näppäimen painallus ja kaikki jatkuu entiseen malliin.

Paitsi että on uusi versio. Joillakin kuulemma kone jumittunut pahemman kerran. 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Tähän voi sanoa että Windows 10 asennus pitäisi sujua hyvin ja kaikki sovellukset pitäisi siirtyä ihan normaalisti ilman ongelmia. Vanhoissa sovelluksissa voi olla yhteensopivuusongelmia.  Lisäksi mahdolliset laiteajurit voi vaikuttaa asiaan, sillä Windows 10 asentaa vanhojen ajurien päälle omat ajurit ja nämä välttämättä eivät ole juurikaan parhaimmat ajurit. Kannattaa katsoa laitevalmistajan ohjeita.


 


Päivittämisessä saattaa aina ilmetä odottamattomia ongelmia. Ennen päivitystä kannattaa aina toki ottaa varmuuskopio tärkeistä tiedostoista ja katsoa esimerkiksi sovelllusten lisenssit ovat ok. Että sinulla ne ovat jos mahdollisesti joutuu uudelleen asentamaan. Päivityksen jälkeen sitten näet toimiiko. Pääasissa Windows 8.1 toimivat sovellukset toimivat Windows 10 kanssa. 


 


Muista hyödyistä kannattaa hakea vaikka Googlesta tietoa. Vanhalla pärjää ja se on vakaampi mutta jos hinkuaa uusia ominaisuuksia ja mahdollisesti myös ongelmia niin Windows 10 ratkaisu. Jos haluat "käynnistä valikon" takaisin, Windows 10 on ratkaisu. 

Kiitos kovasti!

Kunniamerkki +14

Olkitu tuossa aika kattavasti kertoikin jo Windows kympin päivityksen hyvät ja huonot.


Pari  lisähuomiota voisin vielä kertoa.


 


- Jos tulee ajureiden kanssa ongelmia, esim. tulostimen tai muun kanssa, niin Windows 8:lle tehdyt ajurit toimivat lähes poikkeuksetta myös kympin kanssa. 


 


- Windows kymppiin saa veloituksetta päivittää vielä noin 9 kuukauden ajan jos haluaa odotella hetken, että pahimmat lastentaudit saadaan siloiteltua.


 


Tosin itse päivitin Win 8.1 päälle kannettavaan kympin heti kun sen sai, koska vihasin kasia yli kaiken, ja se on toiminut melkolailla hyvin. Omassa koneessani (Acer) jostain syystä laattahiiri kuoli päivityksessä ja minun piti asentaa koneeseen sen ajurit jälkikäteen ja aktivoida se käyttöön näppäinyhdistelmällä...

Itse en suosi windows 10 asentamista vielä pitkään aikaan. Tällä hetkellä jos asennat windows 10, sinulta häviää 100% kaikki yksityisyys omalta koneeltasi.

Joo tuo kymppi menee ihan "laatikon pohjalle". Mulla tilttas 2-6 kertaa päivässä ja kaiken maailman Avastit ja McAfeet latautui automaattisesti vaikka käytän vain CCleaneria.
Ihan hyvä winukka on. Ei mitään ongelmia oo ollu. Pieniä ajuripohjasia ongelmia oli näyttiksen kanssa aluks mutta neki on nyt korjattu. Ja jos joku tuota yksityisyys hommaa pelkää niin kaikki noi "vakoilu"jutut voi disabloida kokonaan(poistaa koodia manuaalisesti tai sitte käyttää jotain noista ohjelmista). Itellä kaikilla koneilla w10 ja hyvin toimii. Paremmin kuin 7.

Vastaa