Yhteisö äänesti - akunkesto on puhelimen tärkein ominaisuus

 • 21 April 2020
 • 7 kommenttia
 • 3 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
 • Yhteisömanageri
 • 10477 kommenttia

Viime viikolla pidimme historian ensimmäisen viikkoäänestyksen Yhteisön etusivulla. Kysymys kuului:


 Mikä on mielestäsi puhelimen tärkein ominaisuus?Ääniä annettiin yhteensä 55 kappaletta ja eniten ääniä, yhteensä 29kpl, sai akunkesto:


 Mitä sinä olet mieltä, kuinka pitkä akunkesto on sinun mielestäsi hyvä akunkesto puhelimelle? Missä puhelimessa on hyvä akunkesto? Miten lataat puhelinta, kunnes akku on täysin tyhjä vai kun virtaa on jäljellä tietty määrä?


 


Etusivulla on uusi äänestys parhaillaan käynnissä, nyt kysymme mielipidettäsi taittuvanäytöllisistä puhelimista. Käyhän äänestämässä ja näin kertomassa mielipiteesi :)


 


7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ainakin pari päivää saisi akku kestää vähintään.


Ennen ainakin Sonyn puhelimissa oli hyvä akkukesto.


Pyrin lataamaan puhelimen kun akkua on jäljellä n. 30%, aina en lataa täyteen asti vaan n. 90% riittää.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@kiisseli67@  kirjoitti:

Ainakin pari päivää saisi akku kestää vähintään.


Ennen ainakin Sonyn puhelimissa oli hyvä akkukesto.


Pyrin lataamaan puhelimen kun akkua on jäljellä n. 30%, aina en lataa täyteen asti vaan n. 90% riittää.
Tunnustan, että en tiedä kaikkea kaikista puhelimista, mutta ainakin Sonyissa on myös erilaisia älykkäitä virransäästö- ja lataustiloja. Hyvän akunkesto lisäksi siis myös muita hyviä ominaisuuksia :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Aloin pohtimaan edelleen tuota akunkestoa, mikä on hyvä akunkesto. Akunkesto on hyvä jos se riittää yhden vuorokauden vai pitääkö riittää useammankin vuorokauden?

Minulle itselle riittää, että virtaa riittää aktiivikäytössäkin yhden päivän. Tapaan muutenkin ladata puhelinta aina iltaisin muutenkin.


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Kyllähän se akku saisi sen aamusta iltaan kestää. Tien päällä kun on, niin latausmahdollisuutta ei aina ole. Toki akku ei välttämättä paljon kulu, jos puhelinta käyttää vaikkapa Spotifyn toistoon. Itselläni tulee moottoripyörällä ajellessa Spotifyä kuunneltua kypäräpuhelimen kautta. Tosin kypäräpuhelimen akku loppuu 8 tunnin jälkeen, jos tulee porukalla vielä höpöteltyä. Ja siinä kyllä puhelimen akku on riittänyt hyvin. Tosin oman OnePlus 6T:n akku mahdollisesti on alkanut oireilemaan vanhuuttaan. Tai sittenOnePlussan mahtavaakin mahtavemmat päivitykset vain rikkovat enemmän kuin korjaavat. Eilen tuli kotiin saakka uusi työpuhelin, Iphone 12mini ja akku vaikuttaa aika väkevältä äkkiseltään. Pitääpä sillä kokeilla reissaamista tulevana kesänä ja seurata akun kestoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Nykyään laitevalmistajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota latausnopeuteen, erityisesti OnePlus on tässä kunnostautunut mutta myös muillakin valmistajilla ollaan nähty tukea erityisen nopealle lataukselle. Joten jos virta alkaa loppumaan niin jopa 5-10 minuutin latauksellakin saa jo aika kivasti virtaa lisää. Tämä siis verkkolatureilla, en ole aiheeseen perehtynyt että onko myös tupakansytytinlatureita jotka olisivat erityisen nopeita? Tai jos vaikka auton omaa usb-liitäntää käyttää lataamiseen niin kuinka nopeaan niiden kautta saa virtaa puhelimeen?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Itellä on kanssa se tavoite, että akku kestäisi reilummassakin käytössä ainakin aamusta iltaan ja vähäisellä käytöllä lähemmäs kahta päivää. Oma Samsung Galaxy Note 10+ on pystynyt tällaiseen suoritukseen melko hyvin tähän asti 🙂> Tässä tuli samalla pari hyvää huomiota @AsiakasY moottoripyöräilyyn liittyen, jotka poimin itselleni talteen jatkon kannalta, kun korttia olen lähdössä pian suorittamaan! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyllähän se saisi aamusta iltaan kestää ja kyllä seuraavaakin päivää tiuhassa käytössä. Lisäksi virranhallinnan pitäisi olla niin fiksu, että laite ei tyhjennä itseään lepotilassa vaikka yön aikana. Listaan pari puhelinta, joista minulla on kokemuksia. Facebook, Instagram, Messenger tms. viestimiä en käytä.

 

 • Sony Xperia 1  - akunkesto hieman kehno (tässä myös pieni akku suhteutettuna rautaan SD 855 huippupiiri), päivän kestää, mutta ollaan n 20% tasolla illalla.
 • Oneplus 8 -  mielestäni hyvä akunkesto, helposti yli 50% jäljellä
 • Samsung Galaxy S8  - kehnohko, tässä akku tyhjeni samalla tahdilla kuin mitä Xperia 1 kanssa.
 • Xiaomi Redmi Note 9T 5G  - hyvä akunkesto (myös iso akku)
 • Samsung A42  - iso 5000 mAh akku, kestää helposti tyhjäkäynnillä montakin päivää
 • Samsung Galaxy S21 Ultra - iso akku, mutta hidas lataus. Kestää kyllä hyvin.
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G - keskikokoinen akku, kokemukset vielä kehittymässä. Ei niin hyvää akunkestoa kuin mitä A42 taikka Note 9T 5G , näppituntumalta.

 

Onneksi nykypuhelimissa pikalataus onnistuu lähes jokaisessa USB PD-latureilla sekä myös valmistajilta saa omia pikalatureita. Oneplussaa on monesti tullut autossa työmatkan aikana ladattua. Kuitenkin laturistandardit saisivat vielä yhtenäistyä, koska nytkin eri valmistajien laturit eivät aina keskustele päätelaitteiden kanssa.

Vastaa