Ratkaistu

ZTE MC888:n virtajohdon vaihto

  • 13 November 2023
  • 7 kommenttia
  • 194 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Moi mulla on teiltä tommonen ZTE MC888 reititin ja nyt on ongelma semmoinen että mun virtajohto on mennyt poikki…. Ja olen keskustellut asiasta puhelimitse mutta puhelimessa väittivät että kyseistä johtoa ei ole mahdollista saada vaan minun pitäisi ostaa uusi reititin ei huvittaisi maksaa 399€ uudesta reitittimestä johdon takia. Ja siis netistä kyseistä kaapelia ei löydy mistään.

 

----

Muokkaus Sakumik: Muokattu hieman otsikkoa

icon

Ratkaisu jäseneltä kustaa1967 14 November 2023, 12:35

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Moi mulla on teiltä tommonen ZTE MC888 reititin ja nyt on ongelma semmoinen että mun virtajohto on mennyt poikki…. Ja olen keskustellut asiasta puhelimitse mutta puhelimessa väittivät että kyseistä johtoa ei ole mahdollista saada vaan minun pitäisi ostaa uusi reititin ei huvittaisi maksaa 399€ uudesta reitittimestä johdon takia. Ja siis netistä kyseistä kaapelia ei löydy mistään.

Hei @Kyykis ja tervetuloa Telia yhteisöön! Valitettavasti meillä ei ole varaosia reitittimille, joten emme pysty edes maksua vastaan tarjoamaan kuin uuden reitittimen, jossa virtalähde on mukana. Uutta reititntä ei kannata kuitenkaan edes harkita pelkän virtalähteen tarpeen vuoksi. 

Jos virtalähde/muuntaja on ehjä ja pelkkä virtajohto on poikki niin sen kyllä pystyy korjaamaan asiantuntevan sähköliikkeen kautta. Kyseinen kaapeli tarjoaa vain matalan tasajänniteen. Voit myös varmistaa suoraan laitevalmistajalta onko heillä erillisiä virtajohtoja myytävänä.

Käyttäjätaso 7

Eipä noita virtalähteitä kannata korjaamaan ryhtyä , vaan kyllä niitä sähkötarvikeliikkeet myyvät. Ihan tavallnen yleisvirtalähde kelpaa kunhan sen liittimet ovat oikeaa kokoa ja jännite ja virta-arvot samat kuin alkuperäisessä.

Kun ei ole sen alkuperäisen sähköisistä arvoista tietoa , niin laitan tähän vain mallin , millaisia ne yleensä ovat. Siis tämä ei ole todennäköisesti sopiva , vaan vain esimerkki.

https://tuotemaailma.fi/verkkokauppa/virtalahteet-ja-johdot/muuntaja-12v-2a-eu/

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Itse olen ainakin turussa ( toivottavasti sielläpäin löytyy liikkeitä tähän) myös korjauttanut virtajohdon ja hintaeroa ei oikeastaan tullut yhtään kun olisin etsinyt ja tilannut/ostanut uuden virtalähteen. Korjaus tapauksessa on ainakin se helppoa, että on sitten oikea laite itse laitteelle, mutta eiköhän ne myös asiantuntevassa liikkeessä tuolle löydä vastaavaa. Ottaa johdon mukaan ja kyselee kumpi olisi parempi vaihtoehto.

 

Mitä itse katselin, niin ei ollut ainakaan ZTE omilla sivuilla heillä myynnissä tuota johtoa( kuten varmaan itse myös etsiessä huomasit). Tietenkin onko siinä takuu jäljellä, jos telia ei sitä pysty pelkästään johtoa vaihtamaan uuteen niin mahtaako ZTE tehdä takuuvaihdon pelkälle johdolle.

Kunniamerkki +6

Kyseessä lienee ZTE-muuntaja malliltaan STC-A1215C55A-A …? Tuota europistotulppaista mallia ei näy käytnnössä katsoen olevan saatavissa ainakaan jälleenmyyjäpuolelta, kun taas esimerkiksi Yhdysvalloissa käytössä olevaa versiota näyttäisi jonkin verran enemmän löytyvän.

Edellä linkitettykin korvaava yleismallinen muuntaja näyttää olevan soveltuvainen, kun tarkistin tuotesivulta löytyvästä linkistä tuotetietoasiakirjan (PDF), “Katso valmistajan tarkat tuotetiedot”. Napaisuuskin siis on oikein päin (lieriöliittimen ulkokehällä –, piikissä +) ja muuntaja kykenee enintään 2 ampeerin virtaan ja 24 W tehoon, eli edellytykset todellakin täyttyvät.

Löytyi myös tieto, että lieriöliittimen ulkohalkaisija on 5,5 mm ja sisällä olevan “piikin” puolestaan 2,1 mm. Nämäkin täsmäävät myös tuossa yleismallisessa muuntajassa.

J.k.: ZTE:n vakiovarustemuuntaja lienee siis tällainen (kuva alla)?

 

Kunniamerkki +1

Kiitos vastauksista! Törmäsin just tuohon samaan ongelmaan että eu mallia ei löytynyt alkuperäisenä. @kustaa1967 Laitan tuon linkkaamasi virtalähteen tilaukseen jos kerran 2a johdon saa liittää 1.5a laitteeseen. Tarkistan vielä @siilineito kotona että mun oma oli samanlainen. Laitan vaikka kuvan vielä tänne niin tulee sit varmasti oikeilla specseillä.

Käyttäjätaso 7

Kiitos vastauksista! Törmäsin just tuohon samaan ongelmaan että eu mallia ei löytynyt alkuperäisenä. @kustaa1967 Laitan tuon linkkaamasi virtalähteen tilaukseen jos kerran 2a johdon saa liittää 1.5a laitteeseen. Tarkistan vielä @siilineito kotona että mun oma oli samanlainen. Laitan vaikka kuvan vielä tänne niin tulee sit varmasti oikeilla specseillä.

Ei siitä virtalähteen “ylikapasiteetista” mitään haittaa ole , päinvastoin. Laite ottaa virtaa juuri sen verran kuin tarvitsee ja ylimäärä jää käyttämättä , jolloin virtalähde käy viileämpänä. Alikapasiteetti sen sijaan aiheuttaa pahoja ongelmia mm. virtalähteen ylikuumenemista ja laitteen sammuilua.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

Jännite (Voltit) ja pää pitää olla oikeat. Virtaa (Amppeerit) saa virtalähde tuottaa enemmänkin kuin vaaditaan, se laite määrää paljon sitä virtaa ottaa. Eli 2-3A on varmaan ihan hyvä, jos vaatimus on min. 1.5A. Myös pinnijärjestys pitää olla oikein, mutta lähes aina se ulkokehä on maadoitus.

Tuo 12 Voltin ja 5,5mm päällä on yleinen, noita on itselläkin varmaan kymmenissä laitteissa. Sitä sisäpuolta on 2.5 ja 2.1mm, mutta jos se on jousikuormitteinen, ne sopii ristiin.

Vastaa