Skip to main content

Yritin ottaa käyttöön reitittimessä vanhempien valvonnan (parental controls), mutta en löydä moista mistään päin asetuksia. Ohjekirja sanoo että sellainen olisi, mutta ei vaan löydy.

 

Laitteen firmware on: v5.50(abpm.9.2)l0

 

Voiko olla että firmware päivittämättä, jonka takia tuota ominaisuutta ei ole?

 

 

 

Moikka @Petro ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

 

Ihan ulkomuistista en kyseisestä laitteesta muista, onko parent control käytettävissä. Pistän kysymystä eteenpäin laitepuolen asiantuntijoille, onko tuo parent control käytettävissä tällä mallilla, palaamme sitten tähän ketjuun.


Laitteen käyttöohje sanoo että parent control -asetukset pitäisi löytyä, mutta ohjeen mukaisesti asetukset ei totisesti löydy.


Laitteen käyttöohje sanoo että parent control -asetukset pitäisi löytyä, mutta ohjeen mukaisesti asetukset ei totisesti löydy.

Parental Control löytyisi Security- kohdan alta. Sieltä Add New PCP Parental Control -näkymästä. Voit muokata rajoituksia tai voit esim. estää käyttäjän pääsyn valitsemaasi nettisisvustoon/sivustoihin.  


Moi,

 

Ei löydy. Security -valikon alla on vain:

 

Firewall

MAC Filter

Scheduler Rule

Certificates


Operaattorit teetättävät laitevalmistajalla/auktorisoidulla softatalolla myymiinsä laitteisiin itselleen räätälöidyt firmwaret. Aika tavallista on , että joitakin laitevalmistajan alkuperäisessä softassa olevia toimintoja poistetaan tai ainakin piilotetaan käyttöliittymästä.

Se on asiakkaan kannalta vähän kyseenalaista , sillä silloin valmistajan manuaali ei enää pidä paikkaansa ja operaattorin ohjeissa ei ole kuin murto-osa laitteen asetuksista.

Minusta koko operaattorisoftapelleilystä tulisi luopua , sillä siitä on asiakkaille enemmän haittaa kuin hyötyä. No ohjelmiston päivitykset olisi varmaan hyvä säilyttää nykyisellään.


Vastaa