25 C Moren parasta sarjaa

  • 7 June 2021
  • 1 kommentti
  • 3 katselukertaa


 


Kesäaurinko lämmittää vielä, mutta pikkuhiljaa pimeneviin iltoihin kaipaa silti jo tekemistä tai oikeastaan katsomista. Tältä listalta löydät 25 huippusarjaa moneen makuun C Moren tarjonnasta! Halusit sitten katsoa kaunista pukuloistoa ja historian huminaa taikka pohjoismaista tiukkaa trilleriä - täältä tulee! Kaikki sarjat on nähtävissä Telia TV:ssä C Moren kanavakirjastossa sekä C Moren suoratoistopalvelussa


 


Mukavia katseluhetkiä!


 


Jännityksen ystävälle:


 


 


Peaky Blinders


Ikäraja: K15


Kausia: 5


Genre: draama, rikos


 


Osittain tositapahtumiin perustuva Peaky Blinders sijoittuu vuoden 1919 Birminghamiin. Ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä Englannissa Thomas Shelby veljinensä kuuluu Peaky Blinders -klaaniin, pahamaineiseen rikollisryhmään, jonka uusimpana suunnitelmana on sabotoida paikallisia hevoskilpailuja. Tätä varten Tommy on jo hankkinut kasallisen aseita, tosin hieman vilpillisesti. Klaanin jäljillä oleva tarkastaja Campbell aiheuttaa veljeksille päänvaivaa, mutta Tommy kunnianhimoisena aikoo kaikesta huolimatta tehdä klaanistaan suuremman ja suuremman. 


  


P-Valley


 


Ikäraja: K15


Kausia: 1


Genre: rikosdraama


 


P-Valley sijoittuu Mississippi Deltaan tai kuten sarjassa sitä sen päivänvaloa kestämättömän luonteen vuoksi kutsutaan, Dirty Deltaan, jonne mystisen menneisyyden omaava Autumn Night hakeutuu. Autumn Night pääsee Dirty Deltan kuumimman strippiklubin työntekijäksi muiden vähintään yhtä mielenkiintoisista taustoista tulevien strippareiden, asiakkaiden ja muiden "Likaisen Etelän" asukkaiden joukkoon. Kuten arvata saattaa, kiireiseltä ja suositulta strippiklubilta ei puutu draamaa tai sählinkiä - arvaamattomasti käyttäytyvät kanta-asiakkaat eivät auta tässä lainkaan. 


 


Tämä esteettinen ja tummasävyinen rikosdraama on täydellinen pimeneviin iltoihin silloin, kun haluat katsoa jotain, joka avaa silmäsi. Kahdeksanosaisesta P-valleysta tulee joka viikko uusi jakso. 


 


  


Devils


 


Ikäraja: K15


Kausia: 1


Genre: draama, trilleri


 


Massimo Ruggero tavoittelee Yhdysvaltalaisen NYL-pankin varatoimitusjohtajan paikkaa Lontoossa. Massimolla on hihassaan ässä tätä paikkaa varten - hän ennusti oikein vuoden 2008 tapahtumat Kreikan talouskriisissä pelastaen pankin karmealta kohtalolta, jonka moni muu pankki kärsi tuona aikana. Massimolla on tukijoukkonsa, johon kuuluu finanssimaailmasta tuttu Dominic Morgan, vaikutusvaltainen toimitusjohtaja, mutta pikkuhiljaa Massimon henkilökohtaisesta elämästä alkaa paljastua skandaaleja, joita ei suvaita varatoimitusjohtajalta. Asiaa ei auta se, että pian Massimoa epäillään jo murhasta. 


  


The Truth About the Harry Quebert Affair


 


Ikäraja: K16


Kausia: 1


Genre: draama, trilleri


 


Marcus Goldman, nuori kirjailija matkustaa New Hampshireen vanhan yliopistoprofessorinsa Harry Quebertin luo aikeissaan päästä eroon tyhjän paperin kammostaan ja kirjoittaa uutta kirjaansa. Inspiraationhakureissu kääntyy pian päälaelleen, kun 15-vuotiaan Nola Kellerganin ruumis löytyy Harryn pihalta haudattuna 33 vuotta tytön katoamisesta. Paljastuu, että Marcuksen professorilla Harrylla oli nuoruudessaan suhde nuoren Nolan kanssa, ja Harry päätyy epäilyjen kohteeksi. Marcus uskoo kuitenkin vankasti professorinsa syyttömyyteen ja ottaa tehtäväkseen todistaa tämän syyttömyys. Samalla nuori kirjailija pääsee pikkuhiljaa takaisin kirjoittamisen makuun, sillä suuri ja mielenkiintoinen tarina sijaitseekin aivan nenän alla. 


  


Aallonmurtaja


 


Ikäraja: K12, K16


Kausia: 2


Genre: draama, rikos, nordic noir


 


Ammattirikollisperhe Aaltosen ympärillä pyörivä Aallonmurtaja sijoittuu Kotkaan, jossa perhe pyörittää salakuljetusliigaa. Tuula Aaltosen miehen Upin ollessa vankilassa Tuula hoitaa perheen bisneksiä, mutta asiat mutkistuvat, kun Upi pääsee kesken tuomiota vankilasta pois. Tuula on toiminut perheyrityksessä omatoimisesti eikä ole kysellyt mieheltään lupia uusia bisneksiä varten. Tämä osoittautuu hankalaksi kuvioksi miehen vapautuessa - miten uudesta tilanteesta selvitään ja kestääkö Upi vaimonsa itsepäisyyttä ja halua tienata nopeaa rahaa?


  


Hotel Swan Helsinki


 


Ikäraja: K12


Kausia: 1


Genre: draama, rikos


 


Muutosten ja uudistusten mylläämä Hotel Swan Helsinki  avaa ovensa jälleen uuden johtajan voimin. Uusi johtaja, Ella Kallio jatkaa hotellin johdossa hotellin hallituksen varapuheenjohtaja Henrik Svanströmin ja puheenjohtaja Lauri Rauduksen tukemana sillä aikaa, kun edellisen hotellinjohtajan Ville Pajarin katoamisen tutkinta käy kuumana. Hurmaavan helsinkiläishotellin kuliseissakin kuohuu, eikä syyttävä sormi säästä henkilökuntaa katseeltaan. Mitä hurjan kauniin miljöön takana piileekään?


  


Roba


 


Ikäraja: K7


Kausia: 4


Genre: draama


 


Roba on tiivistunnelmainen kotimainen poliisisarja, jossa seurataan Pienen Roobertinkadun eli "Roban" poliisipiirin arkea. Poliisipiirin uusi päällikkö Hessu haluaa muuttaa talon tapoja, vaikka muilta poliiseilta ei juuri löydy halua siirtyä tutuista toimintatavoista uusiin. Sarjan tapahtumat ovat kovin realistisia, ja poliisipiirin kiireys jatkuvien tapahtumien myötä ei ole lainkaan liioiteltua - keissejä on riehuvien nuorisojoukkojen kaitsemisesta kidnappausdraamaan. 


  


 


 


Kotimaista komediaa: 


 


Ex-onnelliset


 


Ikäraja: S, K7, K12


Kausia: 3


Genre: komedia


 


Ex-onnellisissa eroperheet pääsevät asumaan uudenlaiseen asunto-osakeyhtiöön, jossa eronneita puolisoita erottaa vain seinä. Ajatuksena on mahdollistaa lasten asuminen saman katon alla sekä isän että äidin kanssa, mutta eihän tällä järjestelyllä välty kömmellyksiltä ja absurdeilta tilanteilta, kun samaan aikaan koko konkkaronkka yhteisistä lapsista uusiin puolisoihin ja heidän lapsiin asustaa samassa talossa. Tämä lämminhenkinen ja samaistuttava perhekomedia on omiaan ilostuttaa ja viihdyttää, kun todella haluat heittää aivosi narikkaan ja nauraa arjen huumorille! 


  


Paras vuosi ikinä


 


Ikäraja: S, K12, K16


Kausia: 1


Genre: komedia


 


Kun Karla ja Miina päättävät päästää irti menneisyyden kahleistaan ja aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä, sopivat ystävykset viettävänsä seuraavaksi elämiensä parhaan vuoden ikinä. Suunnitelmiin kuuluu yhtä sun toista - pakko on kokeilla rokkitähden elämää, osallistua orgioihin ja mikä tärkeintä, vuoden aikana ei saa rakastua. Mikä voisi edes mennä pieleen? Tämä sarja on sinulle, joka haluat katsoa, kun joku muu päättää elää täysillä mistään välittämättä - ehkä pieni inspiraationsiemen seikkailuun saattaa tätä katsoessa kehkeytyä. 🙂>


  


Onnela


 


Ikäraja: S, K12


Kausia: 3


Genre: komedia


 


Antti ja hänen raskaana oleva vaimonsa Saara päättävät muuttaa idylliselle Porvoon omakotitaloalueelle viettääkseen rauhallista perhe-elämää. Kaikki ei menekkään aivan suunnitelmien mukaan, sillä pian Antti huomaa naapureidensa olevan yltiömäisen rasittavia, eikä naapurissa asuva oma äitikään auta asiassa - varsinkin kun sana Antin kiusallisesta nuoruudesta alkaa kiiriä asuinalueella. Pelko syntyvän lapsen todellisesta isästä kiipii myös stressaantuneen Antin mieleen. Onko Onnelassa asuminen sittenkin vain porvaripainajainen?


  


Sunnuntailounas


 


Ikäraja: S


Kausia: 2


Genre: Komedia


 


Tämä perhe on oikea ryhmä rämä! Isä Tauno arvelee saaneensa sydänkohtauksen ja tajuaa, että haluaa elämältään enemmän. Kyse ei kuitenkaan ole sydänkohtauksesta, vaan dramatisoiva Tauno kärsiikin vain närästyksestä. Hän päättää kuitenkin tehdä muutoksen ja yrittää lähentyä aikuistuneiden lastensa kanssa. Hän päättää järjestää joka sunnuntai yhteisen perhelounaan, jonne kokoontuu natsiksi pukeutuva vanhempiensa erosta traumatisoitunut Taavi, hieman sosiopaatilta vaikuttava Severi, taiteilijasieluinen ja herkkä näyttelijä Jani sekä Eevi, josta kertonee jo se, että hän käsittelee säännöllisesti elämäänsä perheensä kanssa terapiassa.


  


 


Pohjoismaisia suosikkeja:


 


 


Tervetuloa Sjölyckaniin


 


Ikäraja: S


Kausia: 2


Genre: Komedia


 


Sisarukset Thomas ja Klara menevät perheineen kesän ajaksi sukunsa kesäpaikkaan, koska heidän äiti on vastikään kuollut, ja isäkin tuntuu kaipaavan seuraa. Paikalla on kolmen sukupolven verran sukua, ja Thomasin onnistuu shokeerata heitä tuomalla mukanaan uusi naisystävänsä, vaikka avioero entisen puolison kanssa ei ole vielä edes vireillä. Tervetuloa Sjölyckaniin on hyväntuulinen sarja, jossa kitkaa ja tilannehuumoria syntyy niin sukulaisten keskinäisissä kohtaamisissa kuin alueen naapurustonkin välillä. 


  


Solsidan – Onnea Onkimassa


 


Ikäraja: S, K12


Kausia: 6


Genre: Komedia


 


Hammaslääkärinä työskentelevä Alex ja raskaana oleva avopuolisonsa Anna muuttavat Alexin lapsuudenmaisemiin Solsidaniin. Annalla on alkuun sopeutumisvaikeuksia uudessa ympäristössä, ja kaiken kukkuraksi Alexin äiti ei ole aivan tietoinen siitä, että hänen pitääkin muuttaa talosta pois. Alex puolestaan pääsee pitkästä aikaa viettämään aikaa lapsuudenystävänsä Fredrikin ja tämän hienostuneen vaimon Mikaelan kanssa, mutta alueella asuu myös toinenkin vanha tuttu, ärsyttävääkin ärsyttävämpi Ove, jolla on tapana tunkeutua kylään kutsumatta - vaimonsa Anetten kera. Ainekset häslingille on katettuna suoraan pöytään. 


  


Bäckström


 


Ikäraja: K12


Kausia: 1


Genre: rikosdraama


 


Omaa tietään kulkeva epäkorrekti murhatutkija Evert Bäckström saa eteensä elämänsä mysteerin, kun naapurinpoika näyttää Bäckströmille lähistöllä sijaitsevasta saaresta löytämänsä pääkallon. Bäcksrtöm huomaa kallossa olevan luodinreiän ja kiinnostuu tutkimaan tapausta tarkemmin. Miehen esimies ei innostu tästä, varsinkin kun meneillään olisi suurempi ja akuutimpi tutkinta. Bäckström ei itsepäisenä lakkaa kuitenkaan tutkimasta pääkallon omistajan kohtaloa, joka pikkuhiljaa alkaa vaikuttamaan paljon monimutkaisemmalta kuin aluksi näytti. 


 


Bäckström on varma valinta pohjoismaisen dekkarin ja nordic noirin ystävälle!


  


Hamilton


 


Ikäraja: K16


Kausia: 1


Genre: trilleri


 


Carl Hamilton palaa usean vuoden mittaiselta komennukselta Yhdysvalloista takaisin kotimaahansa Ruotsiin. Paikalliselle turvallisuusjärjestölle OP5:lle työskentelevän Hamiltonin rauha ei kauaa kestä, kun Tukholman keskustassa räjähtää pommi Ruotsin pääministerin puheen aikana. Jahti kansainvälisten terroristien löytämiseksi alkaa, ja Hamilton joutuu kahden tulen väliin ollessaan samanaikaisesti myös CIA:n kaksoisagentti. 


 


Hamiltonissa luvassa nordic noiria uudella, kansainvälisellä twistillä. 


  


Silta


 


Ikäraja: K16


Kausia: 4


Genre: trilleri, nordic noir


 


Ruotsin ja Tanskan rajalta, Juutinrauman sillalta löytyy naisen ruumis, mikä sysää maiden poliisivoimat tekemään yhteistyötä. Pian selviää, että kyse onkin kahdesta ruumiista. Missä ovat puuttuvat ruumiinosat ja kuka on totuusterroristiksi itseään kutsuva henkilö, joka tuntuu olevan tapauksen takana? Malmölainen Saga Norén saa työparikseen tanskalaisen Martin Rohden, ja kaksikko alkaa yhdessä tutkimaan siltamurhia sekä selvästi niihin liittyviä uusia tapauksia. 


 


Jo klassikoksi muodostunut Silta on lähestulkoon jokaisen nähtävä! Mielenkiintoinen juoni ja jännittävä kerronta pitää katsojan kiinni tarinassa kuin liima. 


 


  


Aivot narikkaan:


 


 


A Million Little Things


 


Ikäraja: S, K12


Kausia: 2


Genre: draama


 


Ystäväporukka päättää ottaa elämästä paremman otteen ja elää elämiänsä täysillä, kun heidän yhteinen ja läheinen ystävä kuolee äkillisesti. Ystävykset päättävät tukea toisiaan ja varmistaa toistensa jaksaminen ja toipuminen traagisen tapahtuman jälkeen. Sarja on optimistinen perhe- ja ystävyystarina rakkaudesta, ystävyydestä ja tragediasta selviämisestä. Siinä seurataan tavallisia ihmisiä hyvin inhimillisellä ja lämpimällä otteella. Sarja onkin täydellinen valinta vaikka työpäivän päätteeksi aivojen nollaukseen tai illan hiljaisiin hetkiin. 


  


Pikku naisia


 


Ikäraja: K7


Kausia: 1


Genre: draama


 


Louisa May Alcottin klassikkoromaanin Pikku naisia vuoden 2017 filmatisointi on alkuperäisteokselleen uskollinen ja suloinen minisarja, jonka voi helposti katsella putkeen vaikka viikonlopun tai hiljaisen sunnuntain aikana. Pikku naisia kertoo Marchin perheen tyttärien elämästä sisällissodan koulimassa Yhdysvalloissa. Siskosten isän ollessa rintamalla perheen äiti yrittää jatkaa hyväntekeväisyystyötään siitäkin huolimatta, ettei leipää aina riitä omallekaan perheelle. Aikuisuuden kynnyksellä olevat siskokset sen sijaan ottavat askelia kohti itsenäisyyttä, rakkautta ja omannäköistä elämää. 


  


The New Pope


 


Ikäraja: K15


Kausia: 1


Genre: draama


 


The New Pope on jatkoa yhtä hulvattomalle The Young Popelle, jossa nuori kardinaali Lenny Belardo päätyy Paavi Pius XIII:ksi ja aiheuttaa Vatikaanissa pahennusta milloin milläkin kommelluksillaan. Tässä jatko-osassa koomassa makaavan Pius XIII:n tuuraajana on Paavi Johannes Pavaali III, hieman asiallisempi ja vanhempia kaardinaaleja miellyttävämpi valinta, jolla kuitenkin on taustallaan skandaalinpoikanen. Miten kansan pyhimykseksi nimittämän hulttiopaavi Pius XIII:n käy ja miten uuden Paavin ura lähtee käyntiin epäilijöiden sekä kulman takana piilevän salaisuuden seuratessa tämän toimintaa?


  


Ramy


 


Ikäraja: K16


Kausia: 2


Genre: draamakomedia


 


New Jerseyssä asuva amerikanegyptiläinen Ramy puntaroi musliminuoren ja nykynuoren identiteettien välillä, kun oma perhe ja muslimiyhteisö odottaa nuorenmiehen elävän vaatimatonta ja uskonyhteisöä miellyttävää elämää. Ramy haluaa kuitenkin yhdistää normaalin amerikkalaisnuoren ja muslimin elämäntyylit ja löytää oman tiensä. Ramy kuvaa tällä hetkellä vielä pienelle näkyvyydelle jäänyttä musliminuorten elämää ja arkea hauskalla ja tuoreella otteella. Ramy on sinulle, joka haluat kaipaat draamaa ja komediaa elämääsi uudella tatsilla. 


  


Vida


 


Ikäraja: K16


Kausia: 3


Genre: draama


 


Toisistaan vieraantuneet amerikanmeksikolaiset siskokset Emma ja Lyn joutuvat muuttamaan takaisin kotiseudulleen heidän äidin yhtäkkisen kuoleman johdosta. Siskokset päätyvät pyörittämään äitinsä omistamaa baaria itäisessä Los Angelesissa ja saavat tietää äidistään shokeeraavan yllättäviä asioita. Vida on nopeatempoinen ja eheä sarja, joka kertoo tarinansa katsojalle hieman jopa uudella tavalla - lyhyet jaksot eivät jaarittele ylimääräisiä, mutta kertovat tarinan silti kattavasti. 


  


 


Historiallisia sarjoja:


 


 


Valkoinen prinsessa


 


Ikäraja: K16


Kausia: 1


Genre: draama, historiallinen


 


Valkoinen Prinsessa (The White Princess) on Philippa Gregoryn samannimiseen romaaniin pohjautuva historiallinen minisarja. Sarjassa nähdään, kuinka Elisabet York nai Henri VII:n yhdistäen Lancasterin ja Yorkin suvut yhdeksi Englannin historian maineikkaimmaksi hallitsijasuvuksi, Tudoreiksi. Sarjassa on rutkasti komeaa pukuloistoa sekä juonittelua, selkäänpuukottamista, rakkautta ja draamaa! 


 


Sinulle, joka rakastat epookkia, kaunista puvustusta ja draamaa!


  


Espanjalainen Prinsessa


 


Ikäraja: K12


Kausia: 1


Genre: draama, historiallinen


 


Espanjalainen prinsessa jatkaa tarinaa muutama vuosi Valkoisen Prinsessan jälkeen. Espanjan prinsessa Aragonian Katariina matkaa Englantiin mennäkseen naimisiin Englannin tulevan kuninkaan, Walesin prinssi Arthrin kanssa. Lapsista asti kuninkaallisissa kihloissa olleet Katariina ja Arthur tapaavat ensimmäistä kertaa vasta häiden lähestyessä. Katariina on kuitenkin jo kirjoitellut kirjeitä tulevan aviomiehensä kanssa ja rakastunut tähän, mutta saavuttuaan Englantiin prinsessalle selviää, että hänen kirjeisiinsä onkin vastannut Arthurin pikkuveli Henry, kiharatukkainen hurmuri, toisin kuin sosiaalisesti rajoittunut isoveljensä. 


  


Vikings


 


Ikäraja: K15


Kausia: 5


Genre: seikkailu


 


700-luvun Skandinaviaan sijoittuvassa Vikings-sarjassa maanviljelijä Ragnar Lothbrok kyllästyy maalaisen elämään ja haluaa toteuttaa villin unelmansa - seilata uusiin, tuntemattomiin maihin rikkauksien ja mystisten aarteiden perässä. Kunnianhimoinen Ragnar päättää rakennuttaa laivan salaa Viikinkikuninkaan tietämättä Flokin, hieman tärähtäneen, mutta kovin lahjakkaan laivanrakentajan avulla, sekä kerätä itselleen miehistön seikkailuansa varten. Lothbrok miehistöineen päättää todistaa yhteisölleen, että rikkaampi ja voimakkaampi tulevaisuus on meriteiden päässä. 


  


Black Sails


 


Ikäraja: K16


Kausia: 4


Genre: seikkailu, draama


 


Merirosvojen kulta-aikaan sijoittuvassa Black Sailsissa seurataan kapteeni Flintin ja tämän miehistön edesottamuksia New Providencen Nassaussa, merirosvojen pääkaupungissa sekä Karibianmeren vesillä. Flintillä on tähtäimessään Urca de Lima, espanjalainen aarrelaiva, jonka mukana huhun mukaan kulkee vähintäänkin omaisuuden arvoinen saalis. Miehistöön mukaan tuppautuva Long John Silver, hajamieliseltä vaikuttava mutta kunnianhimoinen tavan tallaaja saattaakin olla ratkaisu Flintin aarteenmetsästysoperaatiossa, sillä Silverillä on hallussaan jotain, mitä ilman haaveet aarteesta ovat lähestulkoon turhia. 


  


Lue myös:1 kommentti

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +13

C Moressa on todella hyviä sarjoja, mukavaa ajanvietettä kyllä iltoihin. Siispä kiitos Telialle C Moresta! :)

Vastaa