Katseluvinkit

After Everything -elokuvasarjan viimeinen luku

  • 11 December 2023
  • 0 kommenttia
  • 166 katselukertaa
After Everything -elokuvasarjan viimeinen luku
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

After Everything on AFTER-elokuvasarjan viides ja kiistelty viimeinen osa, joka keskittyy toisen elokuvan pääosahahmon Hardinin (Hero Fiennes Tiffin) pyrkimykseen edistyä elämässään. Hardin kohtaa haasteita kirjoittamisen parissa ja kärsii erosta Tessasta (Josephine Langford). Hardin tekee päätöksen matkustaa Portugaliin tavoitteenaan löytää nainen, jota hän on aiemmin loukannut, samalla etsien omaa identiteettiään. Hardin toivoo vielä voivansa saada Tessan takaisin, mutta ymmärtää, että hänellä on muutettava tapojaan ennen kuin voi sitoutua pysyvästi.

Elokuva on katsottavissa Telia Play -palvelussa 11.12. alkaen, josta on saatavilla myös elokuvan aiemmat sarjat: 

  • After (2019)
  • After We Collided (2020)
  • After We Fell (2021)
  • After Ever Happy (2022)

 

Genre: Romantiikka, draama 

Tuotantovuosi: 2023

Ikäraja: K12

Kesto: 1 t 30 min

IMDb: 4.6
 

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Castille Landon

Näyttelijät: Hero Fiennes Tiffin ja Josephine Langford

 

After Everything perustuu Anna Toddin romaaniin ja on viides sekä samalla viimeinen osa After-elokuvasarjaa. Tämä elokuva yrittää sovitella päähenkilönsä Hardinin (Hero Fiennes Tiffin) toksista käyttäytymistä. Tarkina jatkuu siitä mihin edellinen osa After Ever Happy päättyi. Hardin ei ole pystynyt unohtamaan Tessa-nimistä vaaleaverikköä, ja hän päättää suunnata Etelä-Eurooppaan pyrkimyksenään muuttaa itseään paremmaksi ihmiseksi ja voittaa Tessan sydän takaisin. Tessan roolissa nähdään Josephine Langford. 

Elokuva on saanut muutoinkin paljon kritiikkiä osakseen, ja annetut arvostelut ovat jääneet alhaisiksi. Oma katsojakunta tälle elokuvasarjalle kuitenkin löytyy, ja sen on kerrottu olevan erityisesti nuorten suosiossa!

After Everything pyrkii rakentaamaan sanomaa ihmisten kasvusta ja kypsymisestä. Hardinin toistuvat virheet ja ympärillä olevien ihmisten liiallinen anteeksiantavuus saatta vaikuttaa joidenkin katsojien mielestä epäuskottavalta ja turhauttavaltakin. Positiivisena piirteenä elokuva tuo esille erilaisia kuvauspaikkoja Etelä-Euroopassa, erityisesti Lissabonissa, mikä on tervetullut uudistus verrattuna aiempien osien vahvaan sidokseen Italiaan.

Elokuvan on kerrottu kärsivän surkuttelusta ja kliseisestä loppuratkaisusta. Hardin-hahmolta voisi odottaa hieman enemmän, ja elokuva jääkin vaille selkeää suuntaa tai vahvaa draaman kaarta. After-draamasarja on saanut kritiikkiä toistuvista elementeistään ja tarinansa kulusta. Tarinan alussa Tessan rooli oli etualalla, mutta tässä viimeisessä sarjassa keskitytään kuvaamaan tapahtumia enimmäkseen Hardinin näkökulmasta.

Vaikka elokuva yrittää käsitellä Hardinin kasvutarinaa kontrolloivasta kumppanista vastuulliseksi aikuiseksi, se epäonnistuu nousemaan tyydyttävälle tasolle. Myös sivuhahmojen ja tapahtumapaikkojen kuvaukset jäävät pintapuolisiksi ja kliseisiksi.

After Everything on päätösluku nuortenelokuvasarjalle, joka on noussut suosioon, mutta koko katsomoa se ei ole onnistunut sytyttämään. Subjektiivinen mielipide voi siis hyvikin vaihdella, mutta jos elokuvan aiemmat sarjat olet katsonut, ehkä tämä saagan päätös on myös nähtävä! 

 

 

Lue myös
 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa