Skip to main content

Uutuuselokuva Avatar: The Way of Water vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa 29.6. alkaen! 

Genre: Scifi, Toiminta, Seikkailu, Fantasia 

Kesto: 3 h 12 min

Ikäraja: K12

IMDb: 7.6
 

Ensimmäinen Avatar ilmestyi vuonna 2009, ja se on edelleen eniten lippukassatuloja maailman elokuvateattereista kerännyt elokuva. Se aloitti myös 3D-elokuvien viimeisimmän trendin valkokankailla.
Tämän elokuvan jatko-osan saattaminen valkokankaille kesti James Cameronilta 13 vuotta. Ohjaaja Cameronin elokuvat ovat tunnettuja toiminnallisuudesta, oudoista olennoista sekä erilaisista teknologioista. Elokuva on teknisesti äärimmäisen kaunis fantasiaseikkailu, joka on kuvattu liikkeentunnistustekniikalla ja animoitu tämän jälkeen tietokoneella. Nuoremmille katsojille tarinan keskeisimmät hahmot voivatkin näyttää pelkiltä animaatiohahmoilta.

Yleisesti olemme tottuneet siihen, että elokuvan jatko-osissa avataan aiempien osien tapahtumia, mutta tässä elokuvassa ohjaaja James Cameron selvästi luottaa siihen, että Avatar sekä sen tapahtumat ja henkilöt ovat katsojalle ennestään tuttuja. Jatko-osana The Way of Water kertookin enemmänkin kokonaisen, oman mukaansa tempaavan tarinansa mielikuvitusta kutkuttavasta maailmasta ja tekee vaikutuksen vedenalaisilla kohtauksillaan. Tapahtumapaikkana on edelleen kaasuplaneettaa kiertävä, runsasta elämää ylläpitävä Pandora-kuu ja elokuva tuntuukin vesikasveineen, kaloineen ja muine merenelävineen lähes luontodokumentilta.

Avatar: The Way of Water -elokuvan tapahtumat sijoittuvat yli vuosikymmen ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Elokuva kertoo Sullyn perheestä, johon kuuluvat Avatar-kehoonsa siirtynyt entinen sotilas Jake (Sam Worthington), Omaticaya heimoon kuuluva Neytiri (Zoë Saldaña) ja heidän teini-ikäiset lapset Neteyam (Jamie Flatters) ja Lo'ak (Britain Dalton), Tuk (Trinity Jo-Li Bliss), adoptiotytär Kiri (Sigourney Weaver) sekä ihmispoika Spider (Jack Champion). Perhe joutuu pakenemaan turvapaikkaan Avatar-kehoon kloonatun Quaritchin (Stephen Lang) johtaman merijalkaväen sotilaiden tiimiä. Juuriltaan revityt teinit yrittävät löytää itseään ja paikkaansa maailmassa. Rauhan aika on kuitenkin rajallinen, sillä “taivasihmiset” palaavat Pandoralle riistämään sen rikkaita luonnonvaroja. Elokuvan tarinassa kuvataan miten pitkälle perhe on valmis menemään suojellakseen toisiaan vaikeuksilta, heidän kohtaamiaan tragedioita sekä kamppailuita, joita he joutuvat käymään pysyäkseen hengissä.

Uusina hahmoina Jaken ja Neytirin lasten lisäksi esitellään veden äärellä asustavan Metkayina-heimon johtajat Ronal (Kate Winslet) ja Tonowari (Cliff Curtis), heidän lapsensa Reya (Bailey Bass) ja Aonung (Filip Geljo). Ihmishahmoina nähdään kenraali Ardmore (Edie Falco), meribiologi Garvin (Jemaine Clement) ja paikallisia valasmaisia olentoja, tulkuneita metsästävä Scoresby (Brendan Cowell).

Elokuvan ovat tuottaneet James Cameron ja Jon Landau. Elokuvan pääosissa nähdään edellisten lisäksi Joel David Moore ja CCH Pounder. Läpikotaisin näyttelijät, niin uudet kuin vanhat, suoriutuvat passelisti osistaan ja erityisesti Saldañan vimmainen heittäytyminen on ihailtavaa. Elokuva sai neljä Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaasta elokuvasta, ja voittaen parhaiden erikoistehosteiden palkinnon.

Huomiona, että elokuva sisältää kohtauksia, joissa esiintyy välkkyviä valoja. Ne voivat toimia ärsykkeinä niille, jotka ovat alttiita valoherkälle epilepsialle, tai muille valoherkkyysoireille.

 

 

Lue myös
 

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa