Skip to main content

Joistain elokuvista vain tulee klassikoita. Ne kestävät useammankin katselukerran ja säilyvät suosikkielokuvina sukupolvelta toiselle, vuodesta toiseen. Olemme koonneet C Moren klassikkoelokuvat yksiin kansiin. Löydätkö sinä näistä suosikkileffasi ?

C More -suoratoistopalvelun sisältöjä voit katsoa tietokoneella sekä mobiililaitteilla, Samsung Smart TV:llä, LG:n Smart TV:llä, Android TV:llä, Apple TV:llä ja Telia TV digiboksilla C Moren sovellusta käyttäen. Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan C Moren laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan.  Saat C Moren maksutta 3 kk ja 5G-asiakkaana 12 kk ajaksi (norm. 12,95 €/kk).

 

 

 

Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry met Sally, USA 1989) 

 

1.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia, romantiikka

Kesto: 1h 36 min.

Ikäraja: K12

 

When Harry met Sally, suomeksi Kun Harry tapasi Sallyn on yksi kaikkien aikojen rakastetuimpia romattisia komedioita. He tapaavat chicagolaisen yliopiston pihalla 1970-luvun lopulla, kun Sally tarjoaa Harrylle kyydin Chicagosta New Yorkiin. Molemmat ovat muuttamassa sinne opintojen jälkeen. Sally ja Harry tapaavat myöhemminkin ja heistä tulee lopulta hyviä ystäviä. Jossain vaiheessa he kuitenkin joutuvat miettimään onko heidän ystävyytensä pelkkää ystävyyttä, vai jotain enemmän. Elokuvan pääosaa esittävät Billy Crystal ja Meg Ryan. Vuonna 2017 tehdyssä BBC:n äänestyksessä elokuva valittiin kaikkien aikojen sadan parhaan komedian listalle.

 

 

Neljät häät ja yhdet hautajaiset (Four Weddings and a Funeral, USA 1994) 

 

1.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia

Kesto: 1h 53 min.

Ikäraja: K15

 

Elokuva kertoo Charlesista (Hugh Grant), vannoutuneesta poikamiehestä, joka on tyylikäs mutta kömpelö englantilaismies. Hän ihastuu amerikkalaiseen Carrieen (Andie MacDowell), johon hän törmää yksissä hautajaisissa ja useissa häissä. Näiden aikana Charles joutuukin harkitsemaan onko hän sittenkin löytänyt elämänsä rakkauden. Vuosien saatossa elokuvasta on kehkeytynyt yksi genrensä rakastetuimmista elokuvista ja se ylsi suoranaiseksi ilmiöksi elokuvien saralla nousten aikanaan tuottoisimmaksi brittielokuvaksi.

 

 

Uneton Seattlessa (Sleepless in Seattle, USA 1993) 

 

1.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia, draama

Kesto: 1 h 45 min.

Ikäraja: Sallittu

 

Nostalginen Hollywood-elokuva kertoo Sam Baldwinista (Tom Hanks), joka menettää vaimonsa ja muuttaa poikansa Jonahin (Ross Malinger) kanssa Chicagosta Seattleen ajatellen sen olevan hyvä ratkaisu vaikealle elämäntilanteelleen. Sam päättää soittaa radiokanavan psykologiohjelmaan, jonka kautta hän pääsee ratkomaan ongelmiaan. Annie Reed (Meg Ryan) on yksi monista, joka sattuu kuuntelemaan ohjelmaa ja ihastuu leskimieheen. Toimittajatyönsä kautta hän selvittää Samin taustoja, lähettää hänelle kirjeen ja on valmis kohtaamaan miehen henkilökohtaisesti. Jonah innostuu isäänsä enemmän, mutta lopulta Sam päättää kuitenkin kohdata naisen pilvenpiirtäjän huipulla.

 

 

Vaihdetaan vapaalle, Ferris (Ferris Bueller's Day Off, USA 1986) 

 

2.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia

Kesto: 1h 42 min.

Ikäraja: K7

 

Yhdysvaltalainen teinikomedia kertoo high schoolia käyvästä teräväpäisestä teinipojasta Ferris Buellerista (Matthew Broderick), joka tekeytyy sairaaksi ja lähtee koulun sijasta viettämään vapaa-aikaa Chicagoon. Mukana ovat niin tyttöystävä Sloane (Mia Sara), paras kaveri Cameron (Alan Ruck), kuin kaverin isältä lainatu kallis avo-Ferrari. Ferrisin täytyisi vain ehtiä takaisin sairasvuoteelle iltakuudeksi niin ettei rehtori onnistu narauttamaan poikaa. Läheltä piti -tilanteita riittää ja Ferris huiputtaa kaikkia niin hienosti ettei juuri kukaan nouse häntä vastaan. Kyseessä on nimenomaan hyvän tuulen elokuva ja arvosteluiden mukaan todella viihdyttävä. Ehdottomasti siis katsomisen arvoinen.

 

 

Pretty in Pink – vaaleanpunainen unelma (USA 1986) 

 

2.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia

Kesto: 1h 33 min.

Ikäraja: K7

 

Köyhistä oloista lähtöisin oleva Andie pääsee rikkaan poikaystävänsä Blanen kanssa hienoihin tanssiaisiin. Blane on varsinainen sydäntenmurskaaja, mutta varsin eri maailmasta kuin Andie. Romanssi etenee, mutta kaverien ryhmäpaine alkaa jäytää suhdetta. Kestääkö parin rakkaus? Voiko kaksi täysin eri maailmaa sopia pysyvästi yhteen? Andieta näyttelee 1980-luvun teinitähti Molly Ringwald. Hän on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja on tuttu monista elokuvista. Mainittakoon muun muassa suosittu tv-sarja Riverdale, jossa hän on yksi pääosan esittäjistä.

 

 

Terminator (Terminator, USA 1984) 

 

3.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Scifi / Toiminta

Kesto: 1h 47 min.

Ikäraja: K16

 

Terminator -tuhoaja on varsinainen klassikkojen klassikko. James Cameronin ohjaaman tieteis-toimintaelokuvan pääosaa esittää Arnold Schwarzenegger, joka ei juuri esittelyitä kaipaa. Elokuvassa kyborgi T-101 (Arnold Schwarzenegger) lähetetään tulevaisuudesta vuoteen 1984 ja Los Angelesiin. Samasta ajasta lähetetään samaan paikkaan ihmissotilas Kyle Reese (Michael Biehn) ja he kumpikin alkavat jäljittää naista nimeltä Sarah Connor (Linda Hamilton). Tulevaisuudesta, josta nämä kaksi on lähetetty, on koneet ottaneet vallan ihmisistä ja maapallo on ydinsodan runtelema. Ihmiskunnan ainoa toivo on Sarahin poika John, joka johtaa ihmiskunnan kapinaan koneita vastaan. Koneet lähettävät tuhoamaan Johnin äidin, ennen kuin John on edes syntynyt. Vastavetona ihmiset lähettävät Johnin äidille suojelijan, Reesen. Selviääkö Sarah voittamattoman uhkaajansa kynsistä ja onnistuuko hän pelastamaan syntymättömän lapsensa?

 

 

Thelma & Louise (USA 1991) 

 

3.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Draama, seikkailu

Kesto: 2h 10 min.

Ikäraja: K16

 

Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa seurataan kahden ystävyksen Thelman (Geena Davis) ja Louisen (Susan Sarandon) automatkaa läpi Yhdysvaltojen. Ajomatkalla he pysähtyvät tienvarsibaariin ja joutuvat traagiseen välikohtaukseen. Pakomatkalle halki eteläisen USA:n he saavat kannoilleen määrätietoisen poliisin ja matkakumppanikseen komean liftarin, sekä joukon rikoksia. Matkasta kehkeytyykin varsin vauhdikas huvireissu. Elokuva palkittiin aikoinaan Oscarilla parhaasta käsikirjoituksesta, sekä parhaasta naispääosista.

 

 

Aina eka kerta (50 First Dates, USA 2004) 

 

4.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia

Kesto: 1h 35 min.

Ikäraja: K7

 

Henry Roth (Adam Sandler) elää unelmaelämäänsä ja lomailee Havaijilla kauniiden naisten ympäröimänä, joiden kanssa ei tarvitse murehtia suhteen muuttumista vakavaksi. Hän on kuitenkin valmis hylkäämään elämäntyylinsä tavattuaan saarella asuvan Lucyn (Drew Barrymore). Ensimmäinen tapaaminen sujuu loistavasti, mutta seuraavana päivänä Lucy ei näytä edes tuntevan Henryä. Lucy kärsii muistinmenetyksestä, jonka johtuu vuosi sitten tapahtuneesta auto-onnettomuudesta. Joka päivä Lucyn mieli tyhjenee edellisen päivän tapahtumista. Henryn on siis saatava Lucy rakastumaan itseensä uudestaan joka päivä.

 

 

Koirahotelli (Hotel for Dogs, USA 2009) 

 

4.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Komedia

Kesto: 1h 40 min.

Ikäraja: K7

 

Andi (Emma Roberts) ja Bruce (Jake T. Austin) sijoitetaan uuteen sijaisperheeseen ja ottovanhemmat eivät anna heidän ottaa kotieläimiä. Lasten on siis löydettävä pikaisesti koti koiralleen Fridaylle. Koira johdattaa heidät rapistuneeseen luksushotelliin, jossa asuu jo kodittomia koiria. He saavat loistoidean ja muuttavat talon koirien paratiisiksi. Naapurit alkavat kuitenkin tulla epäluuloisiksi, sillä talosta kuuluu jatkuva haukku. Ratkiriemukas menestyskomedia viihdyttää erityisesti lapsiyleisöä.

 

 

A.I. – Tekoäly (A.I – Artificial Intelligence, USA 2001) 

 

6.11. vain suoratoistopalvelussa 

Genre: Scifi

Kesto: 2h 26 min.

Ikäraja: K16

 

Steven Spielbergin ohjaama elokuva on kerrottu olevan yksi runollisimmista ja koskettavimmista elokuvista. A.I. – Tekoälyn maailma sijoittuu tulevaisuuteen, jossa kasvihuoneilmiö on sulattanut jäätiköt aiheuttaen tulvia maailman suurimmissa kaupungeissa. Uudet luodut robotit eli mechat ovat korvanneet orgaanista kansaa. David (Haley Joel Osment) on yksi lapsiroboteista, joka on ohjelmoitu rakastamaan, mutta vaikeuksien ilmaannuttua ihmisperhe hylkää hänet. David tutustuu katuelämän tuntevaan robottiin, joka haluaa selvittää pojan salaisuuden.

 

 

📼 Mikä on sinun suosikkielokuvasi? Jaa lassikkoleffa vinkkisi, jos sitä ei tältä listalta löydy. 📼

 

Lue myös nämä

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa