C Moren maaliskuun uutuuselokuvat

  • 21 March 2022
  • 0 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


C Moreen on jälleen keväisen maaliskuun kunniaksi lisätty ihastuttavan monipuolinen kattaus mielenkiintoisia elokuvia. Draamaa ei näistä leffoista puutu, mutta luvassa on myös komediaa, toimintaa, trillerimäistä jännitystä sekä romantiikkaa itsensä Shakespearen tapaan.


 


C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. Osa tässä esittelyssä mukana olevista elokuvista on katsottavissa myös Telia TV Vuokraamon kautta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi.


 


C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.


 


All the Money in the World


 


Julkaisuvuosi: 2017


Genre: Draama, trilleri


Ikäraja: K16


Kesto: 2h 6min


 


All the Money in the World on tunnetun ohjaajan, Ridley Scottin vuonna 2017 ilmestynyt jännityselokuva. Se perustuu John Pearsonin kirjoittamaan kirjaan Painfully Rich: The Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty. Tarina pureudutaan vuoden 1973 tositapahtumiin, jolloin öljymiljardööri J. Paul Gettyn pojanpoika kidnapattiin 'Ndrangheta-mafiajärjestön toimesta. 


 


J. Paul Getty (Christopher Plummer) on äärettömän pihi, öljystä rikastunut miljardööri. Yllättäen hänen pojanpoikansa J. Paul Getty III (Charlie Plummer) kidnapataan Roomassa, ja kidnappaajat vaativat 17 miljoonaa dollaria lunnaita pojan vapauttamisesta. Pojan äiti Gail (Michelle Williams) on jäänyt varattomaksi avioeron ja huoltajuussopimuksen myötä, joten ainoaksi oljenkorreksi jää kääntyä pojan isoisän puoleen. Isoisä kuitenkin kieltäytyy, sillä hän haistaa mahdollisuuden sille, että suostuminen lunnaiden maksamiseen houkuttelee rikollisia yhä uusiin kidnappauksiin ja lunnasvaatimuksiin. Sen sijaan hän värvää avuksi entisen CIA-agentti Fletcher Chasen (Mark Wahlberg) tutkimaan sieppausta, ja pelastamaan pojan. Gailista ja Fletcheristä muodostuukin pian liittolaiset kilpailussa aikaa vastaan. Kumpi osoittautuukaan lopulta tärkeämmäksi, raha vai rakkaus?


 


All the Money in the Wold sai ilmestymisensä jälkeen hyviä arvosteluja kriitikoilta ympäri maailman. Elokuva keräsi myös monia palkintoehdokkuuksia, esimerkiksi Christopher Plummer sai parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuuden roolistaan J.Paul Gettyna. Itse voin suositella elokuvaa lämpimästi, leffa on pullollaan onnistuneita roolisuorituksia, ja sen tosipohjainen tarina vie katsojansa mennessään.


  


 


Tähtitytöt


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Komedia, draama


Ikäraja: Sallittu


Kesto: 1h 27min


 


Tähtitytöt on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut tositapahtumiin pohjautuva komedia. Elokuvan on ohjannut Zara Hayes, ja käsikirjoituksesta on vastannut Zaran lisäksi Shane Atkinson.


 


Martha (Diane Keaton) päättää jättää syöpähoidot sikseen ja muuttaa palmupuiden alle lämpöön, eläkeläisten suosimalle asuinalueelle Georgiaan odottelemaan kuolemaansa. Vaikka asuinalue on täynnä vanhuksia, on se silti täynnä elämää ja erilaisia harrastustoimintoja, joihin asukkailla on itseasiassa jopa pakko osallistua. Harrastustoimintaan osallistumisen ollessa vaatimus, Martha päättää perustaa Yhdysvaltojen ainoan yli 60-vuotiaiden cheerleading-ryhmän tavoitellakseen samalla myös nuoruuden unelmaansa. Kuten arvata saattaa, vanhuksista koostuva huutosakkiryhmä kerää osakseen epäilyjä ja asuinyhteisökään ei katso hyvällä ryhmän toimintaa. Tämä ei kuitenkaan lannista Marthaa tai hänen uutta naapuriaan: myös huutosakkiryhmään kuuluvaa sähäkkää Sheryliä (Jacki Weaver). He saavat päinvastoin ympärillä olevien epäilyistä lisää puhtia, ja päättävätkin osallistua ryhmänsä kanssa cheerleading-kilpailuun. Martha on pitänyt syöpänsä muilta salassa, mutta taudin edetessä hän tietää itsekin aikansa tulevan pian päätökseen. Ehtiikö haave kilpailuun osallistumisesta toteutua?


 


Tähtitytöt on piristävä elokuva unelmien tavoittelusta, ja siitä ettei ikä ole este niiden toteuttamiselle. Juoni on melko yksinkertainen komedioiden tapaan, mutta se onnistuu viihdyttämään erinomaisesti ja se tempaisee katsojan mukaansa! Elokuva soveltuu täydellisesti aurinkoiseen kevätpäivään nimenomaan sen iloisuuden vuoksi. Leffan muissa rooleissa nähdään myös Alisha Boe, Pam Grier sekä Celia Weston.


  


 


Horizon Line


 


Julkaisuvuosi: 2020


Genre: Toiminta, trilleri


Ikäraja: 12


Kesto: 1h 27min


 


Horizon Line on vuonna 2020 ilmestynyt jännityselokuva. Sen on ohjannut Mikael Marciman, ja sen pääosassa nähdään Alexander Dreymon, sekä Allison Williams.


 


Vuotta aikaisemmin suhteensa päättäneet Sara ja Jackson ovat etääntyneet toisistaan. Heidän tiensä jälleen kohtaavat, kun ex-pari päätyy jakamaan keskenään pienlentokoneen matkalla trooppiselle saarelle ystäviensä häihin. Pian lähdön jälkeen lentokoneen pilotti saa kuitenkin kohtalokkaan sairauskohtauksen, jolloin Sara ja Jackson jäävät täysin oman onnensa nojaan yläilmoihin. Heistä kumpikaan ei oikeastaan tiedä miten konetta ohjataan, saati miten sillä kuuluisi laskeutua. Ympärillä on vain loputtomalta näyttävä valtameri, eikä maata löydy mistään ilmansuunnasta. Lisäksi myrsky lähestyy ja he ovat vaarassa jäädä pienellä yksimoottorisella pienkoneellaan täysin myskyn keskelle. Alkaa jännittävä eloonjäämistaistelu aikaa vastaan, sillä myös polttoaine hupenee minuutti minuutilta.


 


Horizon Linen tarina on hyvinkin suoraviivainen ja helppo. Elokuvassa on mielestäni hyvin onnistuttu luomaan piinaavaa jännitystä ja tunnelmaa, etenkin näin lentopelkoiselle katsojalle. Leffa on pakko katsoa yhdeltä istumalta alusta loppuun asti, jotta näkee kuinka ex-pariskunnan käy ja onko tarinalla onnellinen loppu!


  


 


Human Capital


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Draama


Ikäraja:12


Kesto: 1h 33min


 


Human Capital on vuonna 2019 ilmestynyt yhdysvaltalais-italialainen draamaelokuva. Elokuvan on ohjannut Marc Meyers, ja sen tarina pohjautuu Stephen Amidonin vuonna 2004 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin.


 


Kahden teinin, Shannonin (Maya Hawke) ja Jamien (Fred Hechinger) alkanut suhde sitoo yhteen heidän perheidensä kohtalot traagisen onnettomuuden kautta. Pimeällä tiellä ohi ajava katumaasturi tönäisee töistä kotiin pyöräilevän miehen ojaan. Onnettomuuden aiheuttanut auto jatkaa matkaansa ja jättää pyöräilijän pahasti loukkaantuneena pakkaseen makaamaan. Herääkin kysymys, kuka ajoi autoa? Onnettomuudesta käynnistyy tapahtumasarja, jossa valheet, ahneus ja syyllisyys uhkaavat tuhota kummankin perheen lopullisesti. Kokonaisuus alkaa hahmottumaan kolmen eri leffan henkilöhahmon kautta: Shannonin, ja tämän isän Drewn (Liev Schreiber) sekä Jamien äidin Carrien (Marisa Tomei). Tarinaa kerrotaan vuorotellen heidän näkökulmastaan, ja näin tapahtumat rakentuvat pala palalta katsojalle. Näkökulman vaihtaminen elokuvassa toimii, ja kiinnostus tarinan kehittymiseen ja ratkeamiseen säilyy aina lopputeksteihin saakka. Human Capital on saanut suitsutusta etenkin roolivalinnoistaan, ja täysin ansaitusti. Yllätyksellisiä elementtejä on paljon, mutta kokonaisuus säilyy koko ajan selkeänä ja miellyttävänä katsoa.


 


  


Valley of the Gods


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Draama


Ikäraja: 12


Kesto: 2h 1min


 


Lech Majewkin ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva Valley of the Gods käsittelee rikkauksien ja köyhyyden välistä kontrastia kolmen eri tarinan kautta. Elokuvan päärooleissa nähdään Josh Hartnett ja John Malkovich.


 


Näissä kolmessa eri tarinassa, kirjailija John Ecas (Hartnett) haluaa avioeronsa jälkeen alkaa kirjoittamaan elämänkertaa maailman rikkaimmasta miehestä Wes Taurosista (Malkovich). Wes on päättänyt kaivaa salaa uraania köyhissä oloissa elelevien Navajo-intiaanien pyhiltä mailta. Louhintaoperaatio herättää kuitenkin ikiaikaiset intiaanien suojelijalegendat eloon. Mitkään rikkaudet maailmassa eivät voi välttämättä siinä tilanteessa auttaa, jos vihaiset henget heräävät hakemaan kostoa. 


 


Elokuva on saanut katsojiltaan vaihtelevia arvosteluja. Kaikille elokuva ei välttämättä aukea sen taiteellisuuden ja tietynlaisen vaikeuden vuoksi. Elokuvalla on kuitenkin myös paljon faneja, jotka nimenomaan kehuvat sen kaunista kuvausta ja tarinaa, hyviä näyttelijäsuorituksia sekä haastavuutta. Elokuva ei todellakaan ole perinteinen Hollywood-filmi kyllästytettynä räiskinnällä ja selkeästi kohtaus kohtaukselta etenevältä juonelta. Kun kaipaat siis erilaista elokuvaa, kannattaa katsoa Valley of the Gods.


  


Ophelia


 


Julkaisuvuosi: 2018


Genre: Draama


Ikäraja: 12


Kesto: 1h 42min


 


Ophelia on Claire McCarthyn ohjaama romanttinen draamaelokuva, joka pohjautuu Lisa Kleinin samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo uuden version kaikille tutusta William Shakespearen Hamletista, mutta nimenomaan tällä kertaa Ophelian näkökulmasta. 


 


Ophelia (Daisy Ridley) on hieman kapinallinen, äiditön ja vapaamielinen nuori neito. Itse kuningatar Gertrude (Naomi Watts) on kuitenkin ottanut hänet siipiensä suojiin Elsinoren linnaan, ja Opheliasta on muodostunut hänen suosikkinsa. Myös itse prinssi Hamlet (George MacKay) kiintyy kauniiseen Opheliaan, ja heidän välilleen syntyykin intohimoinen salaromanssi, joka on pidettävä kaikilta heidän ympärillään olevilta visusti piilossa. Kun kuningas Hamlet (Nathaniel Parker) löydetään kuolleena, prinssi alkaa epäilemään rikosta. Kuninkaan kuoltua prinssin setä Claudius (Clive Owen) nousee valtaistuimelle ja nai Gertruden, jota on liehitellyt jo kuninkaan ollessa elossakin. Kaikkien tapahtumien keskellä, ja isänsä tapon myötä Hamletin mieli alkaa järkkyä, ja purkautuu lopulta kyltymättömäksi kostonhimoksi hänen tavoitteenaan paljastaa isänsä murhaaja.


 


Kaikki joille Hamlet on tarinana jo entuudestaan tuttu, tietävät jo varmasti sen surullisen lopun. Sitä kuitenkin edeltää joukko toinen toistaan pahempia kieroiluja, sekä kiehtovia ennalta odottamattomia tapahtumia. Se tekee myös Opheliasta katsomisen arvoisen elokuvan, vaikka Hamletin olisit näyhnytkin.


  


 


Keinottelua - Arbitrage


 


Julkaisuvuosi: 2012


Genre: Draama, trilleri


Ikäraja: 16


Kesto: 1h 42min


 


Arbitrage (suom. Keinottelua) on vuonna 2012 ilmestynyt yhdysvaltalainen rikosdraama. Elokuvan on ohjannut Nicholas Jarecki, ja sen pääosassa nähdään Richard Gere, sekä Susan Sarandon.


 


Menestyvän liikemiehen Robert Millerin (Gere) elämä vaikuttaa päällisin puolin täydelliseltä: hänellä on viehättävä vaimo Ellen (Susan Sarandon) sekä lapset, joista perheen tytär Brooke (Brit Marling) työskentelee isänsä firmassa. Sijoitusrahastoihin keskittyvällä yrityksellä pyyhkii hyvin, ja Robert on onnistunut tienaamaan työllään jo miljoonia. Perheidylli paljastuu kuitenkin kulissiksi, kun Robert aiheuttaa autokolarin, jonka seurauksena hänen kyydissä ollut salarakkaansa Julie (Laetitia Casta) menehtyy. Robert päätyy peittelemään jälkensä, sillä syytteet kuolemantuottamuksesta voisivat vaikuttaa hänen haaveisiinsa myydä yritys. Salaisuuksien vyyhti alkaa toden teolla paljastumaan, kun tytär huomaa yrityksen kirjanpidossa virheitä, ja lopulta ymmärtää isänsä kavaltaneen miljoonia dollareita yritykseltä. Robertin ahdinkoa lisää vielä rikostutkija Michael Bryerin (Tim Roth) ilmestyminen kuvioihin, ja tämän vahvat epäilykset Robertin osallisuudesta Julien kuolemaan. Pian Robert sotkeutuu syvemmälle ja syvemmälle omiin valheisiinsa ajautuen elämässään tiukkaan syöksykierteeseen. Pystyykö Robert jotenkin vielä nousemaan suosta ja korjaamaan tekemänsä virheet, vai puhkeaako kupla lopullisesti ja Robert päätyy telkien taakse? 


 


Keinottelua - Arbitrage on täynnä yllättäviä juonenkäänteitä, tehden siitä mukaansa tempaavan rikosjännärin. Richard Gere onnistuu salaisuuksiinsa hukkuvana liikemiehenä uskottavasti, eikä elokuvan muutkaan roolisuoritukset kalpene hänen rinnallaan. 


  


 


Lue lisää: 


 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa