C Moren toukokuun uutuuselokuvat

  • 13 May 2022
  • 0 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Toukokuussa C Morelle on saapunut taas monipuolinen kattaus uusia leffoja. Katsottavaa on laidasta laitaan, sillä suoratoistopalveluun lisätään nähtäväksi niin toimintaa, kauhua, draamaa kuin myös lastenleffoja. Toukokuussa päästään nauttimaan myös dokkarista, joka kertoo maailmaa järisyttäneestä finanssikriisistä 2000-luvun loppupuolella.


 


C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.


 


The Marksman


 


Julkaisuvuosi: 2021


Genre: Toiminta, trilleri


Ikäraja: K18


Kesto: 1h 43min


 


The Marksman on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut, Robert Lorenzin ohjaama toimintatrilleri, jonka pääosassa nähdään Liam Neeson. Elokuvassa seurataan Arizonan rajakaupungissa asuvaa entistä merijalkaväen sotilasta, joka joutuu auttamaan nuorta poikaa pakenemaan meksikolaiselta huumekartellilta.


 


Jim Hanson (Liam Neeson) on Vietnamin sodan veteraani ja hän asuu Arizonassa Meksikon rajalla koiransa kanssa. Lainanmaksukyvyttömyyden seurauksena Jim on vaarassa menettää kotitilansa. Laittomat meksikolaiset rajanylittäjät ovat Jimille jo liiankin tuttuja ja eräänä päivänä hän kohtaa rajaa ylittävän Rosan (Teresa Ruiz) ja hänen poikansa Miguelin (Jacob Perez). Kaksikko anelee apua Jimiltä, sillä meksikolaisen huumekartellin miehet jahtaavat heitä. Mitkään rajat eivät pysäytä kartellia ja he aloittavatkin päättömän ammuskelun. Ammuskelun yhteydessä Rosaan osuu kuolettavasti ja ennen kuolemaansa hän antaa Jimille kirjeen, jossa on hänen perheensä osoite Chicagossa ja pyytää Jimiä auttamaan poikaansa Miguelia. Vastahakoisesti Jim suostuu auttamaan ja heidän yhteinen pakomatka halki USA:n alkaa.


 


Elokuva on kuvattu paikoissa, joissa tarinan mukaan oikeasti liikutaan, eikä matkan varrelle ole sijoitettu sinne kuulumattomia maisemia. Elokuvan tekninen toteutus on onnistunut ja esimerkiksi kuvaus on tyylikästä ja sitä korostaa värimaailma ja valaisu. The Marksman pitää otteessaan ja jännite säilyy koko elokuvan ajan.


  


Sisäpiirin homma – Inside Job


 


Julkaisuvuosi: 2010


Genre: Dokumentit


Ikäraja: K12


Kesto: 1h 44min


 


Sisäpiirin homma – Inside Job on vuonna 2010 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen dokumenttielokuva, jossa pureudutaan 2000-luvun lopun finanssikriisiin. Dokumentin on ohjannut Charles Ferguson ja elokuva palkittiin parhaan dokumentin Oscarilla. Ferguson aloitti tutkimuksensa dokumenttia varten vuonna 2008 ja hänen sanojensa mukaan elokuva kertoo Yhdysvaltojen systeemisestä korruptiosta rahoituspalvelualan toimesta.


 


Dokumentti on jaettu viiteen eri osaan ja jokaisessa osassa keskitytään eri aihealueeseen. Dokkarin alussa palataan vuoteen 2000, kun Islannin talous vapautettiin säännöstelystä ja pankkeja yksityistettiin. Dokumentti on läpileikkaus maailmanlaajuisesta pankki- ja rahoituskriisistä, joka tapahtui vuosien 2007-2009 aikana. Kriisi sai alkunsa Yhdysvalloista, jossa syynä olivat keskuspankin pitkään ylläpitämä matala korkotaso ja lainojen myöntäminen maksukyvyttömille asiakkaille.


 


Dokumentti on saanut hyviä arvosteluja kriitikoilta ja se kertoo hyvin perustellen, kuinka amerikkalainen asuntoteollisuus ryhtyi tarkoituksellisesti huijaamaan tavallisia sijoittajia. Dokumentissa kertojana toimii Matt Damon. Haastatteluissa nähdään rahoitusalan lobbareita ja ekonomisteja. Tämä dokumentti kannattaa ehdottomasti laittaa katsottavien listalle!


  


Captain Phillips


 


Julkaisuvuosi: 2013


Genre: Trilleri, draama


Ikäraja: K16


Kesto: 2h 8min


 


Captain Phillips sai ensi-iltansa vuonna 2013 ja sen on ohjannut Paul Greengrass. Tämä yhdysvaltalainen elämänkerrallinen jännityselokuva perustuu tositapahtumiin ja elokuva kertoo kapteeni Richard Phillipsistä, joka joutui merirosvojen panttivangiksi vuonna 2009. Elokuvan pääosissa nähdään Tom Hanks Phillipsin roolissa ja Barkhad Abdi näyttelee merirosvojohtaja Abduwali Musea.


 


Kapteeni Phillips ottaa komentoonsa aseettoman konttialuksen Maersk Alabaman, jonka on tarkoitus lähteä Omanin satamasta ja kulkea Guardafuin kanavan kautta Mombasaan Keniaan. Phillips ja upseeri Shane Murphy määräävät alukselle tiukat turvatoimet ja he suorittavat harjoituksen mahdollisien merirosvojen varalta. Harjoituksen aikana Phillips huomaa, että kaksi merirosvojen alusta seuraa heitä. Phillips kutsuu sotalaivan apua radion välityksellä ja toinen merirosvoaluksista kääntyy ympäri. Abduwali Musen johtama alus menettää moottoritehon yrittäessään pysyä Maersk Alabaman perässä. Seuraavana päivänä Musen aluksen perämoottorit on korjattu ja se palaa takaisin Maersk Alabaman perään.


 


Elokuva sai kuusi Oscar-ehdokkuutta sekä neljä Golden Globe -ehdokkuutta. Näiden lisäksi leffa sai yhdeksän BAFTA-ehdokkuutta ja Barkhad Abdi voitti parhaan miessivuosan palkinnon. Captain Phillips sai yleisesti positiivisen vastaanoton ja erityisesti sen ohjausta, käsikirjoitusta, kuvausta ja Tom Hanksin sekä Barkhad Abdin näyttelijätyötä kehuttiin.


  


Pikku vampyyri


 


Julkaisuvuosi: 2020


Genre: Lapset


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 18min


 


Pikku Vampyyri on vuonna 2020 julkaistu ranskalainen animaatio, jonka ohjauksesta vastaa Joann Sfar. Elokuva perustuu Sfarin samannimiseen sarjakuvasarjaan. Leffa oli julkaisuvuonnaan ehdolla parhaasta animaatioelokuvasta César Awards -gaalassa. Elokuvassa seurataan pikku vampyyria, joka on ollut 10-vuotias jo 300 vuoden ajan.


 


Pikku Vampyyri asuu kummitustalossa iloisen hirviöjengin kanssa. Vaikka hänellä on paljon kavereita kartanossa, on hän silti kovin tympääntynyt. Kaikista eniten Pikku Vampyyri haluaisi itselleen oman ikäisen ystävän ja eräänä yönä hän livahtaakin salaa kartanosta bulldogginsa kanssa etsimään uusia ystäviä.


 


Elokuva on puhuttu suomeksi ja se sopii niin perheen pienemmille katsojille kuin varttuneemmallekin väelle. Leffan animaatiot ovat hienosti tehtyjä ja hahmot sarjakuvamaisia. Kriitikoilta elokuva on saanut kiitosta ja se tarjoaakin katsojalle hauskan ja lämminsydämisen hetken.


  


Uinu, uinu lemmikkini


 


Julkaisuvuosi: 2019


Genre: Kauhu, trilleri


Ikäraja: K16


Kesto: 1h 36min


 


Uinu, uinu lemmikkini on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva, jonka ohjauksesta vastaavat Kevin Kölsch sekä Dennis Widmyer. Elokuva perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin vuodelta 1983, jonka pohjalta on tehty myös aikaisemmin elokuva vuonna 1989. Leffa kertoo keskiluokkaisesta perheestä, joka muuttaa pikkukaupunkiin. Lähistöllä sijaitsee lemmikkien hautausmaa, joka osoittautuu kirotuksi paikaksi.


 


Creedin perheeseen kuuluu vanhemmat Louis (Jason Clarke) ja Rachel (Amy Seimetz & Sonia Maria Chirila) sekä lapset Ellie (Jeté Laurence) ja Gage (Hugo & Lucas Lavoie). Elliellä on myös kissa, jonka nimi on Church. Perhe muuttaa Maineen, Ludlowiin rauhalliselle maaseudulle. Uuden talon tontti on iso ja siihen kuuluu paikallisten lasten rakentama lemmikkien hautausmaa. Ellie löytää sattumalta lemmikkien hautausmaan seuraamalla eläinnaamioihin pukeutuneita kylän lapsia, ja siellä hän kohtaa naapurinsa Jud Crandallin (John Lithgow). Jud kertoo, että hautausmaalle on haudattu rekkojen alle jääneitä eläimiä ja hautaaminen on eräänlainen rituaali. Pian Ellie huolestuu oman kissansa mahdollisesti kuolemasta ja oudot tapahtumat saavat alkunsa.


 


Vuoden 2019 Uinu, uinu lemmikkini on uudelleen filmatisointi vuonna 1989 julkaistusta elokuvasta. Jonkin verran leffassa on eroavaisuuksia verrattuna kirjaan ja vanhempaan elokuvasovitukseen. Tässä kauhupätkässä ei äkkisäikähdyksiltä vältytä ja tämä kannattaa ehdottomasti laittaa katsottavien leffojen listalle, jos olet kauhun ystävä.


  


C.I.Ape


 


Julkaisuvuosi: 2021


Genre: Komedia, perhe


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 18min


 


C.I.Ape on vuonna 2021 julkaistu koko perheen komedia, jonka on ohjannut Ali Zamani. Elokuva kertoo simpanssi Samista, joka on huippukoulutettu salainen agentti. Sam työskentelee C.I.A:ssa ja kun rikollinen juoni paljastuu, kääntyy C.I.A nopeasti hänen puoleensa.


 


Vaaralliset vakoojatehtävät vaativat agentin, jolla on ainutlaatuiset taidot ja tähän tehtävään sopivin on C.I.Ape. Sam on simpanssi ja se, joka kehtaa kutsua häntä apinaksi, saa nopeasti korjauksen Samin pomolta Bondi Jamesilta (Sophia Alongi). Samin tehtävänä on pelastaa maailma pahikselta nimeltä Alpha Dog (Skip Schwink). Alpha Dog on eristäytynyt kätyreidensä kanssa koiranmuotoiselle saarelle, jossa he kehittävät suunnitelmaa valloittaa maailma robottikoirien kanssa. Pystyykö Sam yhdessä ystäviensä kanssa pelastamaan maailman?


 


Tämä toimintakomedia on hauska ja tempaa mukaansa. Elokuvassa on myös ihastuttava viesti anteeksiannosta ja surun läpikäymisestä. Leffa muistuttaa jonkin verran klassista James Bondia, salainen simpanssi agentti pelastaa maailman. Tämä leffa sopii erinomaisesti perheen leffaillan viihdykkeeksi. Nappaa siis popparit mukaan ja laita leffa pyörimään!


  


Minkä näistä leffoista meinasit katsoa ensimmäisenä? Kommentoi alle!


 


Lue myös: 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa