Skip to main content

Syksyn pimeät illat ja nurkissa puhaltavat viileät tuulet luovat täydellisen tunnelman elokuville ja sarjoille, jotka saavat sydämen pamppailemaan. Näissä leffoissa ja ohjelmissa yhdistyvät jännitys, kauhu ja mysteeri, mutta niistä ei puutu myöskään huumoria eikä koko perheelle sopivaa lempeyttä.  Valmistaudu kokemaan tarinoita, jotka saavat sinut pälyilemään ympärillesi epäluuloisena joka narahduksesta. Halloween-aika on mitä otollisinta tähän katselurupeamaan, jossa esitellään MTV Katsomon, SkyShowtimen ja MAXin kauhu- ja mysteeritarjontaa kaiken ikäiset katsojat huomioiden.

 

Sisällysluettelo:

 

MTV Katsomon hyytävää tarjontaa:

 

Feed

 

Genre: Kauhu
Julkaisuvuosi: 2022
Kesto: 1 t 40 min.
Ikäraja: 16
IMDb: 4.8

 

Feed on vuonna 2022 ensi-iltansa saanut ruotsalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Johannes Persson Pääosissa siinä nähdään Molly Nutley, Sofia Kappel ja Vincent Grahl.

Elokuvan juoni seuraa sosiaalisen median asiantuntijaryhmää, jokaa palkataan auttamaan vanhaa perheyritystä menestymään. He matkustavat pienelle saarelle, jossa perimätiedon mukaan asuisi muinainen ruotsalainen noita. Pian ryhmä huomaa olevansa loukussa saarella ja he joutuvat kohtaamaan yliluonnollisia kauhuja.

Elokuva on saanut vaihtelevia arvosteluja laidasta laitaan. Yhtä kaikki, se ainakin tarjoaa jännitystä ja kauhua erityisesti niille, jotka pitävät yliluonnollisista tarinoista. 

 

 

Ystävien kylä - Halloween

 

Genre: Lastenohjelmat
Julkaisuvuosi: 2011
Kesto: 30 min.
Ikäraja: 7
IMDb: -

 

Ystävien kylä on suosittu norjalainen lasten animaatiosarja, joka sijoittuu lempeään ja ystävälliseen kylään, jossa eläimet ja ihmiset elävät sopusoinnussa. Sarja keskittyy kolmeen pelastuspalveluryhmään: poliisiin, ambulanssiin ja palokuntaan, ja seuraa heidän päivittäisiä seikkailujaan.

Tässä erityisesti teemaan sopivassa Halloween-jaksossa kylän asukkaat valmistautuvat suureen Halloween-juhlaan. Kimmy palaa kotiin lomamatkaltaan ja huomaa, että kylä ei olekaan entisellään. Kylä on täynnä hirviöitä ja muita outoja olentoja, ja Kimmy lähtee selvittämään, mitä oikein on meneillään.

Tämä jakso on täynnä jännitystä ja hauskoja hetkiä, siksipä ehkä onkin hyvä, jos pienimpien kanssa on aikuinen katseluseurana.

 

 

The Devil’s Throat -sarja

 

The Devil's Throat (alkuperäiseltä nimeltään Djavolskoto Garlo) on bulgarialainen rikosdraamasarja, joka sai ensi-iltansa vuonna 2019. Sarjan pääosissa nähdään Teodora Duhovnikova ja Vladimir Karamazov.

Sarja sijoittuu Bulgarian Smolyanin kaupunkiin, jossa DANSin eli Bulgarian kansallisen turvallisuusviraston työntekijä yhdessä kunnianhimoisen paikallisen tutkijan kanssa selvittää jo eläköityneen poliisin murhaa. Tutkimukset johtavat heidät paljastamaan synkän salaisuuden, joka tulee muuttamaan jopa heidän henkilökohtaisetkin kohtalonsa. Sarja käsittelee monimutkaisia ja arkoja teemoja, kuten pakolaiskriisiä ja rikollisuutta, ja se on saanut kiitosta jännittävästä juonestaan ja vahvasta näyttelijätyöstä.

 

 

Skyshowtimen jännitystä:


The Addams Family 1 ja 2

 

Genre: komedia
Julkaisuvuosi: 1991 ja 1993
Kesto: 1 t 39 min. ja 1 t 34 min
Ikäraja: 12
IMDb: 6.9 ja 

 

Legendaarinen ensimmäinen The Addams Family on Barry Sonnenfeldin vuonna 1991 ohjaama musta komedia, joka perustuu Charles Addamsin luomiin hahmoihin. Sen tarina kertoo omituisesta ja aristokraattisesta Addamsin perheestä, joka uskoo löytäneensä kauan kadoksissa olleen sukulaisensa, Fester Addamsin (Christopher Lloyd). Gomez Addams (Raul Julia) on iloinen saadessaan veljensä takaisin, mutta perheen epäilykset heräävät, kun Fester ei muista tärkeitä yksityiskohtia menneisyydestään. Elokuva on täynnä mustaa huumoria ja outoja tilanteita, jotka ovat tunnusomaisia Addamsin perheelle.

Addamsin perhettä päästiin seuraamaan lisää vuonna 1993, kun sen kakkososa julkaistiin. Ohjaajana tässäkin toimi Sonnenfeld, ja pääosissa Anjelica Huston (Morticia Addams), Raul Julia (Gomez Addams), Christopher Lloyd (Fester) ja Christina Ricci (Wednesday Addams). Kakkososassa perheeseen syntyy uusi vauva, Pubert. Samaan aikaan Fester-setä rakastuu uuteen lastenhoitajaan. Wednesday ja Pugsley lähetetään kesäleirille, jossa he kohtaavat uusia haasteita. Elokuva on täynnä mustaa huumoria ja kuinka ollakaan, outoja tilanteita.. Elokuva sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta, vaikka se ei ollut yhtä suuri taloudellinen menestys kuin edeltäjänsä. Se on kuitenkin saavuttanut kulttisuosion vuosien varrella. 

 

 

Muumion paluu

 

Genre: seikkailu
Julkaisuvuosi: 2001
Kesto:  2 t 10 min.
Ikäraja: 12
IMDb: 6.4

 

Muumion paluu (engl. The Mummy Returns) on vuonna 2001 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen seikkailuelokuva, jonka on ohjannut Stephen Sommers. Elokuva on jatko-osa vuoden 1999 elokuvalle Muumio ja sen pääosissa nähdään Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, Patricia Velásquez ja Dwayne “The Rock” Johnson.

Elokuvan tarina sijoittuu vuoteen 1933, jolloin Rick ja Evelyn O’Connell löytävät Skorpionikuninkaan rannekorun. Koru herättää henkiin muinaisen pahan Imhotepin, ja he joutuvat taistelemaan aikaa vastaan pelastaakseen poikansa ja estääkseen Imhotepin maailmanvalloitussuunnitelmat. Elokuva tunnetaan erityisesti sen huikeista erikoistehosteista ja jännittävästä juonesta, joka tarjoaa katsojilleen viihdettä soivalla jännitystvistillä.

 

 

Evil-sarja

 

Evil on yhdysvaltalainen yliluonnollinen draamasarja, joka alkoi vuonna 2019. Sen ovat luoneet Robert ja Michelle King, ja pääosissa nähdään Katja Herbers, Mike Colter ja Aasif Mandvi.

Sarja seuraa oikeuspsykologi Kristen Bouchardia (Herbers), joka työskentelee yhdessä katolisen papin koulutuksessa olevan David Acostan (Colter) ja teknisen asiantuntijan Ben Shakir’in (Mandvi) kanssa. He tutkivat yliluonnollisia ilmiöitä, kuten ihmeitä ja demonisia riivauksia, yrittäen selvittää, onko kyseessä todelliset yliluonnolliset tapahtumat vai tieteellisesti selitettävät ilmiöt.

Sarja käsittelee monimutkaisia teemoja, kuten uskontoa, tiedettä ja pahuuden luonnetta, ja se on saanut kiitosta syvällisestä tarinankerronnastaan ja hahmojen kehityksestä juonen edetessä.

 

 

Puhdasta kauhua Maxilla:

 

Kirottu 1-3

 

Genre: kauhu, trilleri
Julkaisuvuosi: 2013, 2016, 2021
Kesto:  1 t 52 min., 2 t. 14 min. ja 1 t 52 min.
Ikäraja: 16
IMDb: 7.5, 7.3 ja 6.3


Kirottu (engl. The Conjuring) on vuonna 2013 James Wanin ohjaama kauhuelokuva, joka perustuu Ed ja Lorraine Warrenin todellisiin kokemuksiin paranormaalien ilmiöiden tutkijoina. He auttavat Perronin perhettä näiden maatalossaan, jossa tapahtuu yliluonnollisia ilmiöitä. Talossa asuu perhettä vainoava noidan henki.

Kirottu 2 (engl. The Conjuring 2) ilmestyi vuonna 2016. Silloin Warrenit muuttavat Lontooseen auttamaan Hodgsonin perhettä, jonka talossa poltergeist aiheuttaa kaaosta. Elokuva perustuu Enfieldin poltergeist-tapaukseen, ja se syventää Warrenien henkilökohtaista taistelua pimeyden voimia vastaan.

Kirottu 3 (engl. The Conjuring: The Devil Made Me Do It) näki päivän valon vuonna 2021. Siinä seurataan Warrenien tutkimuksia, kun murhasta syytetty Arne Cheyenne Johnson väittää olleensa demonin riivaama rikoksen tekonsa aikana. Elokuva käsittelee oikeudenkäynnin ja demonisen riivauksen teemoja.

 


 

Annabelle ja Annabelle Comes Home

Katsottavissa 25.10. alkaen

 

Genre: kauhu, trilleri
Julkaisuvuosi: 2014, 2019
Kesto:  1 t 39 min. ja 1 t 54 min.
Ikäraja: 16 
IMDb: 5.4 ja 5.9

 

Annabelle (2014) on John R. Leonettin ohjaama ja James Wanin tuottama kauhuelokuva, joka toimii spin-offina ja esiosana Kirottu-elokuvalle.Pääosissa näyttelevät muun muassa  Annabelle WallisWard HortonTony Amendola ja Alfre Woodard. Elokuva kertoo John ja Mia Formista, jotka saavat lahjaksi harvinaisen vintage-nuken juuri ennen kuin heidän kotinsa joutuu kultin hyökkäyksen kohteeksi. Nukke, Annabelle, alkaa aiheuttaa yliluonnollisia tapahtumia ja terrorisoida perhettä.

Annabelle Comes Home (2019) on Gary Daubermanin ohjaama ja käsikirjoittama jatko ykkösosalle. Siinä näyttelevät Mckenna GraceMadison IsemanKatie Sarife, Patrick Wilson, Vera Farmiga ja Michael Cimino. Elokuva sijoittuu aikaan, jolloin Ed ja Lorraine Warren tuovat Annabelle-nuken kotiinsa ja lukitsevat sen pyhään lasikaappiin. Kun Warrenit ovat poissa, heidän tyttärensä Judy lapsenvahtinsa kanssa joutuu kohtaamaan Annabellen vapauttamat pahat henget. Elokuva sai pääosin positiivisia arvosteluja ja tuotti hyvät lipputulot. Tuottavatko ne sinulle selkäpiitä karmivia tilanteita?

 

Psst. Annabelle: Creation -elokuvan eli yllä esiteltyjen kahden välissä vuonna 2017 ilmestyneen leffan voit vuokrata Telia Play Vuokraamosta. Se on esiosa vuoden 2014 elokuvalle Annabelle ja kertoo Annabelle-nuken taustatarinan. Elokuva on Kirottu-universumin neljäs osa. Elokuvassa nukkemestari Samuel Mullins ja hänen vaimonsa menettävät tyttärensä traagisesti. He avaavat kotinsa nunnalle ja orpotytöille, jotka kohtaavat pian yliluonnollisia tapahtumia riivatun Annabelle-nuken vuoksi.

 

 

Uskallatko katsoa?

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa