Katseluvinkit

Esittelyssä Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuva

  • 13 February 2024
  • 0 kommenttia
  • 33 katselukertaa
Esittelyssä Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuva
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kotimainen perhe-elokuva Antero Varovainen ja Onnenkivi on vain hetki sitten pyörinyt valkokankaalla, mutta nyt se on pian katsottavissa myös Telia Play Vuokraamossa. Fiksut lapset, hulvattomat aikuiset, iloinen musiikki ja hassut käänteet ovat tuttu konsepti kotimaisessa perheleffassa. Tämäkään ei tee poikkeusta sillä luvassa on hyväntuulinen, erinomaiset arvosanat saanut tarina, jonka pariin koko perhe voi helposti uppoutua. Elokuva on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamosta 4.3.2024 alkaen. 

 

Telia Play Vuokraamosta löydät elokuvia, jotka sopivat jokaiseen makuun. Tarjolla on niin leffateatterin kassamagneetteja, kuin aiemminkin julkaistuja hittielokuvia. Telia Play -sovelluksella vuokraat elokuvat netistä ja katsot missä vain. Telia Play -boksilla vuokraus onnistuu kotisohvalta käden käänteessä. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia Telia Play -palveluun, pääset tilaamaan ne täältä.

 

Julkaisuvuosi: 2023
Kesto: 1 t 29 min
Ikäraja: sallittu
Genre: Fantasia
IMDb: 6.0

 

Antero Varovainen ja Onnenkivi on Arto Halosen ohjaama koko perheen musikaalielokuva. Se kertoo koulutaivaltaan aloittavan, sarjakuvia ja vampyyrikertomuksia ahmivan Julius-hahmon (Emil Paloniemi) seikkailuista. Eräänä päivänä Julius tapaa kaupungin laitamilla hylätyssä talossa asuvan mansikkamehua juovan haalistuneen vampyyrin, Antero Varovaisen (Mikko Nousiainen). Ystävykset yrittävät valmistaa onnenkiveä, jonka ohje on Varovaisen isoäidin salaisessa reseptikirjassa. Julius haluaa antaa kiven toisistaan etääntyneille vanhemmilleen, jotta he löytäisivät uudestaan yhteisen onnen. Vanhemmat ovat kuin vampyyreitä, jotka syövät toistensa energiaa, ja Julius on kuin onnenkivi, jota Antero yrittää luoda. Voiko onnellisuutta kuitenkaan rakentaa ja kuinka käy, jos sitä rakentaa vain itselleen ja perheelleen? Elokuva on koko perheen seikkailu, joka kannustaa ystävyyteen ja perheen merkityksen arvostamiseen korostaen mielikuvituksen voimaa ja tärkeyttä.

Elokuva on täynnä hyväntuulisia musikaalikohtauksia, ja juuri laulut sekä musiikki tekevät siitä katsomisen arvoisen. Tanssikohtaukset on arvosteluiden mukaan toteutettu hauskasti ja biisit ovat mukaansa tempaavia. Myös päänäyttelijöiden yhteispeliä on kehuttu toimivaksi ja luontevaksi. Jos musiikki on kivaa kuultavaa, on sitä vastoin elokuvan juonta arvosteltu hieman kriittisemmin. Poukkoileva rakenne ja pursuileva tarina on saanut arvostelijoilta miinuksia. Toiset ovat kaivanneet siihen enemmän jännitystä, sillä vampyyri Varovainen ei ole lainkaan pelottava. Toisaalta siinä on kuitenkin tummanpuhuvia kohtauksia, jotka pitävät pienempien lasten jännitystä yllä.

Latviassa ja Tampereella kuvatun elokuvan pääosissa nähdään aiemmin mainittujen näyttelijöiden lisäksi muun muassa Maria Ylipää, Mikko Töyssy, Tuija Ernamo ja Luna Huotari. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jukka Itkonen ja Arto Halonen, ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Itkonen ja Halonen ovat kirjoittaneet myös Antero Varovainen ja onnenkivi -nimisen romaanin, joka julkaistiin elokuussa 2023. Elokuva tuli ensi-iltaan muutamaa kuukautta myöhemmin.

 

 

Oletko nähnyt elokuvan jo elokuvateatterissa, vai aiotko napata leffan katseluun Vuokraamon kautta?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa