Skip to main content

Puistoistaan ja suuresta satamastaan tiedetty Itämeren helmi Kotka paljastaa C Moren uuden alkuperäissarja Kotka 10:n kautta toisenlaiset kasvonsa. Kiinnostava draamasarja kuvaa Kotkan pelastusaseman elämää sen työntekijöiden moninaisten työtehtävien ja työajan ulkopuolisen elämän koukeroiden kautta. 

Saarille rakentuneessa Kotkan kaupungissa vesistö on läsnä joka puolella. Se varmasti näkyy ja tuntuu myös pelastustehtävissä. Vaikka Kotka 10 on fiktiivinen sarja, on siinä kuvatut pelastustehtävät olleet joskus tosia. Itse olen joskus todistanut lähellä Kotkan vesistöjä Itäisen Suomenlahden asumattomalla saarella tilannetta, jossa pelastushelikopteri saapui noutamaan jalkansa loukannutta retkeilijää. Jännityksellä odotan Kotka 10:n kunkin jakson erilaisia pelastustehtäviä! Ensimmäisestä jaksosta paljastettakoon sen verran, että aseman esimiehen Roopen maailma murenee, kun hänen vaimonsa ilmoittaa haluavansa avioeron. Lisäksi toinen mullistus on jokaista pelastajaa koskeva, nimittäin asemalle saapuu uusi palomestari, joka ei miellytäkään ihan kaikkia. 

Sarjaa on ennakolta sen tekijät luonnehtineet palomiesten Robaksi, eli poliisarjan pelastustyömaailmaan sijoittuvaksi vastineeksi. Pelastusasemalla töitä tehdään 24 tunnin vuoroissa, mikä aikaansaa sen, että työyhteisö on tiivis. Ihmiset tuntevat toisensa läpikotaisin, ja viettävät aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Tunteiden leiskunnaltakaan ei varmasti vältytä.

Kuvaukset olivat käynnissä viime syksystä jouluun sekä Kotkassa että Helsingissä, ja Kotka 10 onkin mielestäni mainio lisä eri puolille Suomea sijoittuvien TV-sarjojen joukkoon. Niitä alkaakin olla jo hyvä määrä koossa. Mitä eri kaupungeissa kuvattuja suomalaissarjoja sinulle tulee mieleen?

Kotka 10:n pääkäsikirjoituksesta vastaa mm. Syke-sarjaakin käsikirjoittanut Hanna Leivonniemi, ja sen on ohjannut mm. Sorjosesta tuttu Jyri Kähönen. Jos mainitut sarjat ovat mieleesi, niin Kotka 10 voi olla hyvä valinta kesäohjelmistoosi. Päärooleissa näyttelevät Sara-Maria Heinonen, Juha Kukkonen, Kai Vaine, Jaakko Ohtonen, Jasir Osman, Heikki Ranta, Sara Paasikoski, Inka Kallén ja Matleena Kuusniemi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Maaria Nuoranne, Antti Tuomas Heikkinen, Jarkko Niemi, Helmi-Leena Nummela ja Iida Kuningas.

Katso alta sarjan traileri:

 

 

Kotka 10 on katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa 15. kesäkuuta alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa esitetään jakso viikossa. Yhteensä jaksoja on kahdeksan.

C More -suoratoistopalvelun sisältöjä voit katsoa tietokoneella sekä mobiililaitteilla, Samsung Smart TV:llä, LG:n Smart TV:llä, Android TV:llä, Apple TV:llä ja Telia Play digiboksilla C Moren sovellusta käyttäen. Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan C Moren laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan. Saat C Moren maksutta 3 kk ajaksi (norm. 8,95 €/kk Telian liittymäasiakkaille).

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa