Katseluvinkit

Esittelyssä C Moren tykätyimmät ja IMDb:ssä kehutut sarjat

  • 26 April 2022
  • 0 kommenttia
  • 574 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

C More -suoratoistopalvelu tarjoaa mukavaa viihdettä vuoden jokaiselle päivälle. C Moresta löytyy katsottavaa moneen makuun, niin aikuisille kuin lapsillekin. Esittelen tässä artikkelissa IMDb:ssä korkeita arvosteluja ja eniten peukutuksia saaneita C Moren suosikkisarjoja.

HUOM! Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan C Moren laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan: saat sisällöt veloituksetta 3 kk ajaksi ja 5G-asiakkaana 12 kk ajaksi, jonka jälkeen hinta on 8,95 €/kk (04/2022). C More -suoratoistopalvelun sisältöjä voit katsoa tietokoneella sekä mobiililaitteilla, Samsung Smart TV:llä, LG:n Smart TV:llä, Android TV:llä, Apple TV:llä ja Telia TV digiboksilla C Moren sovellusta käyttäen. Kuvan voi siirtää isommalle ruudulle näppärästi myös HDMI-piuhan, AirPlayn tai Chromecastin avulla.


Yellowstone

 

IMDb 8.8
Kaudet 1-3

Yellowstone on yhdysvaltalainen draamasarja, jonka ovat luoneet Taylor Sheridan ja John Linson. Sarjan pääosissa esiintyy Kevin Costner, Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser ja Gil Birmingham.

Moderni western-draama kertoo Duttonin perheen taistelusta rakkaan karjatilansa puolustamiseksi ulkoisilta uhkilta. Päämies John (Kevin Costner) joutuu jatkuvasti lähimpien naapuriensa kanssa keskelle uusia valtataisteluja ja juonitteluja.

 


Downton Abbey 

 

IMDb 8.7
Kaudet 1-6

Oscar-palkitun käsikirjoittajan Julian Fellowesin luoma Downton Abbey TV-sarja nousi suureen suosioon jo alunperin noin 10 vuotta sitten. Sarja kertoo kuvitteellisen Downton Abbey -kartanon herrasväestä sekä sen palveluskunnasta. Tarina käynnistyy vuonna 1912, kun uutiset Titanic-laivan uppoamisesta saavuttavat kartanon. Heidän elämäänsä seurataan sarjassa aina vuoteen 1926 asti. Vuodet pitävät sisällään niin sotaa, kuolemaa, uusia ihmissuhteita kuin uusia keksintöjäkin. C Moresta löytyy myös sarjaa jatkava elokuva.

 

 

Line of Duty 

 

IMDb 8.7
Kaudet 1-5

Moninkertaisesti palkitun rikossarjan keskiössä on kuvitteellinen AC-12-yksikkö, joka taistelee korruptiota vastaan Iso-Britannian poliisivoimissa. Pääsääntöisesti tutkinnat kohdistuvat poliiseihin ja yksikkö huomaakin pian, kuinka laajalle korruptio on levinnyt, ja kuinka syvälle poliisien yhteydet ovat juurtuneet järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Sarjaa on katsottavissa viisi kautta. Pääosissa sarjassa ovat Martin Compston, Vicky McClure, Thandie Newton ja Adrian Dunbar. Sarjan on luonut Jed Mercurio.

 

 

 

Schitt's Creek 

 

IMDb 8.6
Kaudet 1-6

Rikas Rosen perhe joutuu vararikkoon yritysmanagerinsa huijattua heitä. He menettävät kaikki rikkautensa ja upean kotinsa, mutta jäljelle jää perheenpää Johnnyn (Eugene Levy) vitsillä poikansa Davidin (Dan Levy) syntymäpäivälahjaksi ostama kylä, Schitt's Creek. Johnny ja tämän vaimo Moira (Catherine O'Hara) hemmotelluine lapsineen muuttaa Schitt's Creekiin, ja kauhukseen päätyvät asumaan rupuisessa motellissa. Heidän ajatusmaailmansa ei aivan kohtaa kaupungin asukkaiden ja pormestarin kanssa. Muuton myötä perheellä alkaa totuttelu täysin uuteen elämään, sillä kauneushoitoloita tai luksusputiikkeja ei kylästä todellakaan löydy! Kaikki on aloitettava alusta. 

Schitt's Creek on osoittautunut maailmalla varsinaiseksi palkintorohmuksi. Se on viimeisestä kaudestaan kerännyt Emmy-palkintoja esimerkiksi parhaan komediasarjan, parhaan käsikirjoituksen sekä parhaan nais- ja miespääosan kategorioista. Sarja keräsi myös peräti viisi Golden Globe -ehdokkuutta.

Sarja on pullollaan hauskoja ja hersyviä henkilöhahmoja, sillä Schitt's Creekin kylä on täynnä erikoisia persoonallisuuksia ja henkilöitä. Esimerkiksi kaupungin pormestari Roland Schitt (Chris Elliot) vaikuttaa perheen silmissä lähinnä juntilta, eikä paikallisen kahvilankaan pitäjä Twyla (Sarah Levy) tunnu olevan penaalin terävin kynä. Sarjaa on katsottavissa kuusi kautta.

 

 

 

Lego Masters Australia 

 

IMDb 8.5
Kaudet 1-3

1. kausi poistuu 30.4.2022

Lego Masters Australia on koko perheen suosittu viihdeohjelma, jossa 16 luovaa legointoilijaa ja palikkataituria kilpailevat rakennustekniikassa ja suunnittelussa voittaakseen halutun legopalkinnon. Sarjassa joukkueet rakentavat ohjeen mukaan joka jaksossa uuden rakennelman. Sarja kuvaa mielettömiä Lego-palikoista rakennettuja taideteoksia. Juontajana nähdään näyttelijä Will Arnett. Jos Lego Masters kiinnostaa enemmänkin, löytyy C Moresta myös Lego Masters UK, Australia ja Ruotsi.

 


Vikings 

 

IMDb 8.5
Kaudet 1-6

700-luvun Skandinaviaan sijoittuvassa Vikings-sarjassa maanviljelijä Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) kyllästyy maalaisen elämään ja haluaa toteuttaa villin unelmansa - seilata uusiin, tuntemattomiin maihin rikkauksien ja mystisten aarteiden perässä. Kunnianhimoinen Ragnar päättää rakennuttaa laivan salaa Viikinkikuninkaan tietämättä Flokin (Gustaf Skarsgård), hieman tärähtäneen, mutta kovin lahjakkaan laivanrakentajan avulla, sekä kerätä itselleen miehistön seikkailuansa varten. Lothbrok miehistöineen päättää todistaa yhteisölleen, että rikkaampi ja voimakkaampi tulevaisuus on meriteiden päässä. Jasper Pääkkönen esiintyy Halfdan Mustan roolissa sarjan nelos- ja viitoskaudella.

 

 

 

Rikos

 

IMDb 8.4
Kaudet 1-3

Tanskalainen rikossarja kertoo vähäpuheisesta murhatutkija Sarah Lundista (Sofie Gråbøl), joka työskentelee Kööpenhaminan poliisissa. Usein hän valitsee työn ennen yksityiselämää, joka puolestaan aiheuttaa omat haasteensa. Ensimmäinen tuotantokausi käsittelee lukiolaisen Nanna Birk Larsenin murhan selvittelyä ja syylliseksi epäillään niin oppilaita, opettajia kuin poliitikkojakin. Toinen tuotantokausi keskittyy asianajaja Anne Dragsholmin murhan selvittelyyn ja kolmannessa kaudessa kolme merimiestä löydetään murhattuna ja laivanvarustajan tytär siepataan.

Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin Tanskassa 2007, ja se nousi suosioon myös Isossa-Britanniassa voittaen arvostetun Bafta-palkinnon.

 

 

 

The Good Wife 

 

IMDb 8.4
Kaudet 1-7

Amerikkalainen draamasarja The Good Wife kertoo Alicia Florrickista (Julianna Margulies), joka yrittää löytää tasapainon yksityiselämän ja juristin työn välillä. Sarjan tarina keskittyy Alician puolisoon Peter Florrickiin (Chris Noth), entiseen Chicagon valtion syyttäjään, joka joutuu vankilaan julkisen seksi- ja korruptioskandaalin vuoksi. Alicia palaa vanhaan työhönsä juridiikan pariin rakentaakseen uudelleen maineensa ja elättääkseen kaksi lastaan. Keskeisiä rooleja sarjassa esittävät Julianna Marguliesin lisäksi Christine Baranski ja Josh Charles

The Good Wife on yhdysvaltalainen CBS-kanavan draamasarja, joka esitettiin alun perin vuosina 2009–2016. Sarjan loivat Robert King ja Michelle King. Sarjan alkuasetelma sai inspiraationsa pääasiassa Eliot Spitzerin prostituutioskandaalista sekä muista amerikkalaisten poliitikkojen, kuten John Edwardsin ja Bill Clintonin, seksiskandaaleista. Kingit toimivat myös sarjan vastaavina tuottajina yhdessä veljesten Ridley ja Tony Scottin, Charles McDougallin ja David W. Zuckerin kanssa.

 

 

Why Women Kill 

 

IMDb 8.3
Kausi 1

Why Women Kill esittelee kolmen eri aikakausina elävän naisen tarinan tummasävyisessä draamakomediasarjassa. Tähtinä nähdään Ginnifer Goodwin omistautuneena 60-luvun kotirouvana, Lucy Liu 80-luvun seurapiirikuningattarena ja Kirby Howell-Babtiste tämän päivän feministijuristina. Sarjassa seurataan, miten naisten roolit ovat vuosikymmenten varrella muuttuneet, mutta heidän reaktionsa petokseen eivät.

 

 

 

Murhakomissio 

 

IMDb 8.2
Kaudet 1-4

Tässä Emmy-palkitussa, Mads Mikkelsenin tähdittämässä tanskalaisessa Nordic noir -buumin aloittaneessa menestyssarjarjassa seurataan poliisin eliittiryhmää, joka keskittyy erityisen hankaliin rikoksiin. Sarjaa ovat innoittaneet todelliset rikokset. Tapausten lisäksi sarjassa tutustutaan tutkijoiden sotkuiseen yksityiselämään.

Vuosina 2000-2002 pyörinyt Murhakomissio-sarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa kokonaisuudessaan. Hyppää mukaan tanskalaisen huippurikosdraaman pariin - uhkana on vain jäädä koukkuun!

 

ZeroZeroZero 

 

IMDb 8.2
Kausi 1

Italialaisessa, kansainvälisiä tähtiä vilisevässä rikosdraamasarjassa seurataan kokaiinilastin matkaa Eurooppaan. Lastin tilaaja on vaikutusvaltainen italialaisten rikollisten kartelli ja se lähtee matkaan Atlantin ylitykseen Meksikosta. Sarja perustuu samannimiseen, Roberto Savianon kirjoittamaan kirjaan.
 

 

Sunnuntailounas

 

IMDb 8.2
Kaudet 1-3

Sunnuntailounas-komediasarja on löytänyt paikkansa jo monen katsojansa sydämestä. C Moren alkuperäissarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Atte Järvinen, ja sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin jo vuonna 2018. Suuren suosion myötä sarjasta on julkaistu kolme tuotantokautta.

Sarjan alussa perheen isä Tauno (Taneli Mäkelä) on jäänyt vastikään eläkkeelle ja saanut pian sen jälkeen sydänkohtauksen. Hän kokee käyneensä sairauskohtauksen vuoksi kuoleman porteilla, jonka myötä Tauno herää elämän rajallisuuteen ja päättää eheyttää suhteensa jo aikuisiin lapsiinsa. Hän aloittaakin perinteikkäät sunnuntailounaat, joille koko perheen tulee viikottain kokoontua. Sunnuntailounailla he käyvät läpi kuluneen viikon tapahtumia, ja monesti usealle onkin tapahtunut jos jonkinnäköisiä kommelluksia ja sattumuksia.

Sarjan pääosissa nähdään Taneli Mäkelän lisäksi Elena Leeve, Jarkko Niemi, Santtu Karvonen ja Samuli Niittymäki. Sarjassa on myös pitkä lista vierailevia tähtiä, kuten esimerkiksi Kari Hietalahti ja Eija Ahvo. Kolmannella kaudella sarjaan liittyy myös lasten äiti, niin ikään konkarinäyttelijä Mari Rantasila.

 

 


Deadly Games 

 

IMDb 8.1
Kausi 1

Sarjan alussa kuvataan vartija Richard Jewelliä (Cameron Britton), joka on reppana ja aikamiespoikana asuu vielä äitinsä luona. Ensimmäisen jakson edetessä selviää, että Richardilla on ollut työelämässä haasteita ja hän vain haluaisi olla poliisi.

Tositapahtumiin perustuva sarja käy läpi 1996 vuoden kesäolympialaisissa Atlantassa tapahtunutta pommi-iskua. Iskussa kuoli kaksi ja yli sata loukkaantui. Richard Jewell on ensimmäinen, joka huomaa pommin olympiastadionin edustalla. Hän ja muut vartijat ryhtyvät tyhjentämään puistoa ennen räjähdystä. Jewellistä tulee sankari. Hyvin nopeasti kuitenkin Richard joutuu pääepäillyksi pommi-iskun tekijäksi.

 

 

Gangs of London 

 

IMDb 8.1
Kausi 1

Toimintarikosdraamauutuus julkaistiin Iso-Britanniassa ja se nousi siellä valtavaksi hitiksi. Sarjassa kuvataan nykypäivän Lontoon rikosjengien väkivaltaista taistelua kaupungin herruudesta. Tapahtumat saavat alkunsa kun vaikutusvaltaisen rikollisperheen pää murhataan ja kamppailu vallasta alkaa. Rooleissa nähdään mm. suositussa Peaky Blindersissa näytellyt Joe Cole ja Game of Thronesista tuttu Michelle Fairley.

 

 

Solsidan 

 

IMDb 8.1
Kaudet 1-7

Solsidan on ruotsalainen draamakomediasarja, joka sai ensi-iltansa Ruotsissa 29. tammikuuta 2010. Ohjelma on myyty myös ulkomaille ja sitä on näytetty Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Belgiassa. 

Alexander ”Alex” Löfström (Felix Herngren) on 39-vuotias hammaslääkäri. Hän on varttunut Saltsjöbadenin taajamassa Tukholman ulkopuolella.  Alex pelkää konflikteja, eikä osaa sanoa ”ei”. Hän on tyypillinen ruotsalainen mies, joka tahtoo ottaa vastuuta, mutta ei halua tehdä päätöksiä. Hän on myös hieman hölmö ja välittää todella paljon siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän asuu parhaan ystävänsä ja lapsuudenkaverinsa, Fredde Schillerin, ja tämän vaimon Mikaelan naapurissa.

Anna Svensson (Mia Skäringer), Alexin avovaimo työskentelee näyttelijänä. Anna on kotoisin Värmlannista eikä ole Saltsjöbadenin kasvatteja, toisin kuin miehensä, ja tuntee itsensä ajoittain ulkopuoliseksi ja erilaiseksi ystävättäreensä Mickaniin ja tämän ystävättäriin verrattuna. Hän yrittää sopeutua joukkoon, mutta on toisinaan hieman liiankin äänekäs ja suorapuheinen.

Fredrik ”Fredde” Schiller (Johan Rhenborg) on 39-vuotias ja työskentelee pankissa toimitusjohtajana sekä pörssimeklarina. Hän on erittäin pätevä ja menestynyt työssään. Hän asuu perheineen eräässä hienostoalue Solsidanin ylellisimmistä taloista, ja on syntynyt ja kasvanut Saltsjöbadenissa. Fredde on naimisissa Mikaela ”Mickan” Schillerin (Josephine Bronebusch) kanssa. Kotona Fredde antaa Mickanin määrätä ja huolehtia asioista. Fredde on Alexin paras ystävä. Hän innostuu kovasti asioista, joihin menee mukaan, mutta usein impulsiivisesti tekee ensin ja ajattelee vasta sitten. Hän kehittelee jatkuvasti omia teorioitaan siitä, miten asiat toimivat, ja uskoo tietävänsä vastauksen kaikkeen. Hän välittää paljon statuksesta ja käyttää sen säilyttämiseen paljon rahaa ja vaivaa. Statuksen suhteen Mickan on samanlainen kuin Fredde. Hän tahtoo olla ”The first lady of Saltis”, mutta joutuu kilpailemaan paikasta ystävättärensä Lussanin kanssa. Hän tuntee alemmuutta siitä ettei ole syntyperäinen saltsjöbadenilainen. Hänellä on kilpailuasennetta, mutta myös ailahteleva mieli. Mickan johtaa kotia ja Fredde vastaa sen rahoittamisesta. 

Ove Sundberg (Henrik Dorsin) on Alexin ja Fredden vanha koulutoveri. Ove on tunnetusti nuuka, sosiaalisesti kömpelö eikä hänellä ole minkäänlaista itsekritiikkiä. Tämän vuoksi hän ei ymmärrä, että ympäristö pitää häntä kiusankappaleena, eikä hän ole toivottu vieras. Hän lainaa naapureiltaan tavaroita, joita ei palauta eikä anna mitään korvaukseksi. Hän on kuitenkin onnistunut – jollakin ihmeen tavalla – pääsemään Saltsjöbadenin Golfklubin puheenjohtajaksi. Hän on naimisissa yhtä pihin ja ikävystyttävän Anetten (Malin Sederbladh) kanssa.

C Moresta löytyy sarjan kaikki 7 kautta sekä Solsidan-elokuva.

 

 

 

Jos oma suosikkisi ei löytynyt tästä listasta, niin otetaan vinkki vastaan ja sarja katseluun! 🙂

Lue myös

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa