Katseluvinkit

Esittelyssä elokuva Before it Ends

  • 12 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 49 katselukertaa
Esittelyssä elokuva Before it Ends
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Oletko kiinnostunut lähimenneisyydestä ja historian käänteistä? Tanskalainen elokuva Before it Ends tarjoilee näkymän pitkään vaiettuihin ja koko Tanskaa koskettaneisiin tapahtumiin toisen maailmansodan aikana ja sen jälkimainingeissa. Ihmiset joutuivat tekemään käsittämättömän vaikeita päätöksiä puntaroidessaan inhimillisyyttä ja eettisyyttä ollessaan pakotettuja auttamaan vihollismaansa siviileitä. Elokuva on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamosta 29.1.2024 alkaen.

 

Telia Play Vuokraamosta löydät elokuvia joka lähtöön!
Jäikö joku leffa katsomatta elokuvateatterissa? Oscar-ehdokkaat, kassamagneetit ja muut herkulliset leffauutuudet löydät pikapikaa Telia Playn videovuokraamosta. Huikean laajasta valikoimasta löydät katsottavaa juuri sinun makuusi, juuri silloin kuin haluat. Telia Play -sovelluksella vuokraat elokuvat netistä ja katsot missä vain. Telia Play -boksilla vuokraus onnistuu kotisohvalta käden käänteessä.

 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: K12
Kesto: 1 t 3 min
IMDb: 7.1


Before it Ends on vuonna 2023 ensi-iltansa saanut tanskalainen draamaelokuva, alkuperäiseltä nimeltään Når befrielsen kommer. Se kertoo eräästä kansanopiston rehtoripariskunnasta, joka määrätään ottamaan vastaan ja majoittamaan koulun tiloissa yli 500 saksalaista siviiliä, jotka ovat paenneet sodan kauhuja miehityksen loppuaikoina keväällä 1945. Nämä vastakkainasettelua ja kansalaisten joukossa kahtiajakoa aiheuttaneet tapahtumat laittavat monet tanskalaiset tukalaan tilanteeseen. 

Elokuva on saanut inspiraation tapahtumista, jolloin Tanskaan ohjattiin kaikkiaan noin 250 000 saksalaispakolaista, ja ihmiset olivat pakotettuja ottamaan heidät vastaan. Elokuvan keskiössä on Jacob (Pilou Asbæk) ja Lis (Katrine Greis-Rosenthal), Ryslinge Højskolen johtajapari, ja heidän poikansa Søren (Lasse Peter Larsen). Perheen elämä muuttuu dramaattisesti, kun heidän johtamansa kansanopisto muutetaan saksalaispakolaisten internointileiriksi. Pitäisikö perheen auttaa näitä ihmisiä, jotka ovat olleet heidän vihollisiaan, vai kääntää heille selkänsän? Lisää jännitettä tilanteeseen tuo se, että Søren on alkanut toimia vastarintaliikkeessä.

Aihe on ollut hyvin vaiettu vuosikymmenten ajan Tanskassa, mutta ehkä juuri siitä syystä ja sen johdosta elokuussa 2023 ilmestynyt elokuva on ollut siellä hyvin suosittu. Aiheen voisi nähdä olevan myös hyvin ajankohtainen, se peilaa osuvasti tähän päivään ja antaa ajattelemisen aihetta. Before it Ends on koskettava ja hermoja raastava elokuva, joka näyttää mitä tapahtuu, kun ihmiset joutuvat valitsemaan oikean ja väärän välillä äärimmäisissä olosuhteissa, millaisia eettisiä kysymyksiä paineen alaisena oleva perhe käy läpi yrittäessään vetää rajoja hyväntekeväisyydelle.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Anders Walter on aiemmin voittanut Oscar-palkinnon lyhytelokuvastaan Helium. Elokuvan näyttelijäkaarti on myös erittäin vahva, pääosissa nähtävien näyttelijöiden lisäksi muissa rooleissa nähdään mm. Ulrich Thomsen ja Morten Hee Andersen. Elokuvan musiikista vastaa ohjaaja-Andersin kaksoisveli Rasmus Walter.

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa