Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä elokuva Birthday Girl - Tyttäreni puolesta

  • 5 August 2024
  • 0 kommenttia
  • 21 katselukertaa
Esittelyssä elokuva Birthday Girl - Tyttäreni puolesta

Birthday Girl on tanskalainen Michael Noerin ohjaama psykologinen draama vuodelta 2023. Nanna on kutsunut Cille-tyttärensä risteilylle juhlistamaan tämän 18-vuotispäivää. Nanna toivoo heidän suhteensa palaavan entiselleen rankan avioeron jälkeen. Mutta unelmien matka Karibialle muuttuu pian painajaiseksi, kun tytär joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Mitä on tapahtunut ja kuka on kaiken takana? 

 

Elokuva on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa 26.8.2024 alkaen. 
Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla.
Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

 

Genre: draama, trilleri 
Julkaisuvuosi: 2023 
Ikäraja: 16 
Kesto: 1 h 35 min
IMDb: 6.1

 

Tarina alkaa, kun 42-vuotias Nanna (Trine Dyrholm) vie tyttärensä Cillen (Flora Ofelia Hoffmann Lindahl) ja tämän parhaan ystävän Karibian risteilylle juhlimaan Cillen 18-vuotissyntymäpäivää. Ensimmäisenä iltana Cille katoaa riideltyään äitinsä kanssa. Aamuyöllä laivan miehistö herättää Nannan ja kertoo, että hänen tyttärensä on löydetty nukkumasta laivan kannella. Cille kertoo äidilleen, ettei muista edellisestä illasta mitään, mutta uskoo tulleensa raiskatuksi. 

Kansainvälinen alus ei ole minkään poliisin toimialuetta, eikä varustamolta tai miehistöltä heru apua. Kun viranomaiset eivät tee mitään tilanteen eteen, Nanna päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Nannan tehtäväksi jää löytää syyllinen ennen kuin tämä poistuu laivasta 48 tunnin päästä.

Elokuva on täynnä odottamattomia käänteitä ja sisältää tunteikkaan äiti-tytär-draaman, jossa on myös trillerielementtejä. Se on saanut paljon huomiota ja ollut mukana useilla elokuvajuhlilla sekä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Michael Noer sai inspiraation elokuvaan artikkelista, joka käsitteli risteilyaluksilla tapahtuvien seksuaalisten hyökkäysten suurta määrää ja käsittelee myös luokka- ja rotukysymyksiä. Elokuva kuvattiin Virossa Tallinnan satamassa, käyttäen satamassa COVID-19-pandemian vuoksi ankkuroituja laivoja. Joitakin kohtauksia kuvattiin Tallink Spa & Conference -hotellissa sekä Black Box Studiossa Viimsissä. 

Käsikirjoituksesta on vastannut Noerin lisäksi Jesper Fink. Muissa pääosissa nähdään Herman Tømmeraas, Maja Ida Thiele ja Viktor Bjerke Hofgaard

 

 

Lue myös

 

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa