Katseluvinkit

Esittelyssä elokuva Carousel

  • 18 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 44 katselukertaa
Esittelyssä elokuva Carousel
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Puhutteleeko kauhu? Nauliinnutko sohvaan selkä selkänojaa vasten tuijottamaan kauhuleffaa silmänkään rävähtämättä sen jännittävimmissä kohdissa? Löydät Telia Play Vuokraamosta 12.2.2024 alkaen uuden ruotsalaisen kauhuelokuvan, joka sai ensi-iltansa halloweenin alla 2023. Se kertoo huvipuiston yksityisistä halloween-juhlista, jotka muuttuvat painajaiseksi. Vaan enpä kerrokaan ihan kaikkea! 

 

 Telia Play Vuokraamosta löydät elokuvia joka lähtöön!
Jäikö joku leffa katsomatta elokuvateatterissa? Oscar-ehdokkaat, kassamagneetit ja muut herkulliset leffauutuudet löydät pikapikaa Telia Playn videovuokraamosta. Huikean laajasta valikoimasta löydät katsottavaa juuri sinun makuusi, juuri silloin kuin haluat. Telia Play -sovelluksella vuokraat elokuvat netistä ja katsot missä vain. Telia Play -boksilla vuokraus onnistuu kotisohvalta käden käänteessä.

 

Kauhuelokuva on elokuvan lajityyppi, joka pyrkii pelottamaan ja järkyttämään katsojaa. Kauhuelokuvat ovat olleet suosittuja jo elokuvataiteen alkuajoista asti, ja niitä tehdään kaikkialla maailmassa. Mikä tekee kauhuelokuvasta kammottavan, mutta samalla niin kiehtovan? Aiemmin olemme perehtyneet muutamaan leffaan genreä käsittelevässä artikkelissamme, nyt tutustutaan tuoreeseen ruotsalaiseen elokuvaan, jossa sekoittuu amerikkalainen halloweenkulttuuri ja Pohjoismaiden suurimman, 100-vuotiaan ja ihkaoikean huvipuiston jokavuotinen halloween-karnevaali.


Julkaisuvuosi: 2023
Kesto: 1 t 33 min
Ikäraja: K12 
IMDb: 4.6

Carousel, alkuperäisnimeltään Karusell kertoo yksityisestä Halloween-juhlasta Lisebergin huvipuistossa, jossa yö muuttuu pian todelliseksi painajaiseksi. Huvipuiston johtaja Fiona (Wilma Lidén) on saanut tehtäväkseen huolehtia entisistä ystävistään, jotka ovat voittaneet yksityisbileet Lisebergiin - koko yö, vain oma porukka puistossa, mahtavaa! Hattara, ihanat laitteet ja nauru muuttuvat kuitenkin pian joksikin aivan muuksi, kun juhlaväki huomaa, etteivät he olekaan puistossa yksin. Ja unelmien yö saa käänteen.

Elokuvan on ohjannut Simon Sandquist, joka oli Oscar-ehdokas vuoden 1998 lyhytelokuvastaan ​​Victor. Muissa osissa nähdään Omar RudbergAmanda LindhEmil AlgpeusEmbla Ingelman-Sundberg ja Ludvig Deltin. Carouselin ensi-ilta oli juuri halloweenin alla syksyllä 2023. Sen oivallinen ilmestymisajankohta ottaen myös huomioon Lisebergin 100-vuotisjuhlavuoden ei kuitenkaan taannut jättimenestystä. Jos kuitenkin kauhu ja pohjoismaalaiset elokuvat on lajisi, niin antaisin tälle mahdollisuuden. 

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa