Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä elokuva Hammarskjöld

  • 15 August 2024
  • 0 kommenttia
  • 24 katselukertaa
Esittelyssä elokuva Hammarskjöld

Tällä kertaa esittelen sinulle Mikael Persbrandtin tähdittämän draaman, Hammarskjöldin. Elokuva sai ensi-iltansa 17.5.2024 ja oli jo ensimmäisinä viikkoina katsojien suosiossa. Etenkin Persbrandtin roolisuoritus on saanut hyviä arvosteluja. Hammarskjöld on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamosta 9.9.2024 alkaen.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 54 min
IMDb: 6.6

 

Hammarskjöld kertoo YK:n pääsihteerin Dag Hammarskjöldin elämän viimeisistä viikoista. Hän toimi YK:n pääsihteerinä vuosina 1953–1961 ja oli merkittävä hahmo kansainvälisessä politiikassa. Elokuva keskittyy erityisesti Kongon kriisiin 1960-luvun alussa, jolloin Hammarskjöld pyrki edistämään rauhaa ja siirtomaavallan purkautumista. Hänen pyrkimyksensä rauhan edistämiseksi ja Kongon sisällissodan tukahduttamiseksi johtivat kuitenkin kohtalokkaisiin seurauksiin. Elokuvan on ohjannut Per Fly. Pääosissa nähdään Mikael Persbrandt, Francis Chouler, Hakeem Kae-Kazim, Richard Brake, Adam Neill ja Sara Soulié

Mikael Persbrandt esittää Dag Hammarskjöldiä tuoden loistavalla tavalla esiin hahmon sisäisen kamppailun. Persbrandtin roolisuoritus on vähäeleinen mutta voimakas, ja hän onnistuu välittämään julkisuudessa elävän ihmisen yksinäisyyden. 

Per Fly yhdistelee elokuvassaan poliittista trilleriä, historiallista draamaa ja henkilökuvaa. Elokuva tasapainottelee työn vaatimusten ja yksityiselämän kuvaamisen välillä, ja suuri osa tapahtumista sijoittuu YK:n päämajan toimistohuoneisiin sekä Hammarskjöldin kotiin.

Elokuva ei ole perinteinen elämäkerta, vaan se keskittyy Hammarskjöldin elämän viimeisiin viikkoihin ja hänen pyrkimyksiinsä rauhan edistämiseksi. Elokuva tuo esiin myös Hammarskjöldin eettiset pohdinnat ja runouden, joita hän harrasti öisin.

Hammarskjöld on katsomisen arvoinen elokuva, joka tarjoaa syvällisen ja monipuolisen kuvan yhdestä 1900-luvun merkittävimmistä diplomaateista. Vaikka elokuvassa on suurmieselokuvalle tyypillistä patsastelua, se onnistuu silti olemaan vaikuttava ja ajatuksia herättävä teos.

 

Katsojan arvosana 9/10

 

Tämä oli todella upea, jännittävä ja leikkaamaton elokuva. Arvostettu elokuvallinen uudelleenkertomus Dag Hammarskjöldin elämästä. Persbrandt on uransa huipulla, ja on erittäin lumoavaa katsella kontrastia hänen ilmeisen ankaran ja keskittyneen ulkokuoren ja hänen lempeän ja rakastavan sisimmän välillä.

Lavasuunnittelu on erinomainen. Niin monia henkeäsalpaavia näkymiä. Kaikkea valtavasta ylellisestä New Yorkista Kongon köyhiin kyliin ja ihanaan Ruotsin Österleniin. Hämmästyttävät kontrastit, jotka korostavat elokuvaa ja antavat sille laajemman näkökulman.

Elokuva ei ollut niin jännittävä eikä sisältänyt liikaa tapahtumia. Siinä oli kuitenkin syvyyttä, uteliaisuutta, intohimoa, empatiaa ja tunnetta. Kaikkea mitä vaaditaan. Liiallinen keskittyminen toimintaan oli siirtänyt painopisteen syvään ja koskettavaan diplomaattiseen konfliktiin James Bondilta näyttävään esitykseen.

Elokuvan musiikin on tehnyt Raymond Enoksen. Hän todella on keksinyt kuinka kuvata sävyillä luopumisen tunnetta ja strategisia pysähdyksiä. Musiikki kohottaa elokuvaa, ja hän tekee hienoa työtä.

Tämä on ilmiömäinen kuvaus Dag Hammarskjöldistä, ja ehdotan, että annat elokuvalle mahdollisuuden. Tämä ei petä.

 

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa