Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä elokuva The Arctic Convoy

  • 30 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 31 katselukertaa
Esittelyssä elokuva The Arctic Convoy

Kesällä 1942 maailmanhistorian yksi vaarallisimmista merimatkoista käynnistyi, kun PQ-17-saattue lähti Islannista kohti Neuvostoliittoa. Saattueeseen kuului 41 laivaa, jotka kuljettivat elintärkeitä sotamateriaaleja ja tarvikkeita, joita Neuvostoliitto tarvitsi taistelussaan natsi-Saksaa vastaan. Tässä artikkelissa tutustutaan elokuvaan The Arctic Convoy, joka on omistettu toisen maailmansodan unohdetuille sankareille. Elokuva on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa 19.8.2024 alkaen.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

 

Genre: Draama, Historia
Julkaisuvuosi: 2024
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 48 min
IMDb: 6.7

 

The Arctic Convoy on historiallinen draama, jossa kuvataan merkittävää hetkeä sodan aikana. Elokuva seuraa D/S Hestmandeniksi nimetyn historiallisen hiililaivan tarinaa, joka palveli uskollisesti sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa ja toimi lopulta saattueen keskeisenä osana.

PQ-17-saattueen matka ei ollut helppo, sillä saksalaiset sukellusveneet ja ilmavoimat hyökkäsivät armottomasti laivojen kimppuun, ja lopulta vain murto-osa saattueen alkuperäisistä laivoista saapui turvallisesti määränpäähänsä Arkangeliin. Elokuva tuo katsojilleen realistisen kuvan merimiesten rohkeudesta ja kestävyydestä äärimmäisissä olosuhteissa, sekä kertoo tarinan tuntemattomista sankareista, jotka uhrasivat kaikkensa toimittaakseen elintärkeitä tarvikkeita taistelun etulinjaan.

The Arctic Convoy yhdistää historiallisen tarkkuuden ja voimakkaan draaman, tuoden esiin toisen maailmansodan tuntemattomia sotilaita ja heidän uhrejaan. Se on katsomisen arvoinen elokuva kaikille, jotka ovat kiinnostuneita sodan historiasta ja ihmisen sitkeydestä vaikeuksien keskellä.

 

Elokuva on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa 19.8.2024 alkaen.

 

Katsojan elokuva-arvostelu

 

Halusin sisällyttää tähän artikkeliin erään IMDb-arvostelijan kommentin, koska se kiteyttää mielestäni erinomaisesti elokuvan ansiot ja sen herättämät tunteet katsojissa. 

 

“Tämä arvostettu ja erittäin suositeltu sotaelokuva on ehdottomasti genren huippuja ja jälleen yksi osoitus Norjan kyvyistä sekä elokuvamaana että suurten sotaelokuvien tekijänä. Näyttelijät tekevät kaikki uskomattoman työn, kuten voisi odottaa näin loistavalta näyttelijäkaartilta ja ohjaajalta, ja se on todellakin uran määrittelevä elokuva upean käsikirjoituksensa ansiosta. Monin tavoin se on enemmänkin vähäeleinen draama ihmisyydestä ja sen rajoista kuin varsinainen sotaelokuva, mikä on vain osa sen keskittymisestä.

Ihastuttavasti ja ainutlaatuisesti rytmitetty ja kirjoitettu. Kuvaus, leikkaus ja editointi ovat loistavia, erittäin kauniisti koottu ja elokuvan sävyyn sopiva. Kaiken kaikkiaan, ehdottomasti uskomaton elokuva, jota suositellaan lämpimästi kaikille elokuvan ystäville! Arvosanaksi annan 10/10” -eräs IMDb arvostelijoista kommentoi.

 

Kurkataan vielä lopuksi traileri!🎥

 

 

Aiotko sinä katsoa tämän elokuvan? Kerro kommenteissa!

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa