Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä Furiosa: A Mad Max Saga

  • 11 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 24 katselukertaa
Esittelyssä Furiosa: A Mad Max Saga

Furiosa: A Mad Max Saga on tänä vuonna ensi-iltansa saanut australialais-yhdysvaltalainen toimintaelokuva. Se on viides osa erittäin suositusta Mad Max -elokuvasarjasta, jonka juuret ovat alkaneet jo 70- ja 80-lukujen taitteessa Mel Gibsonin tähdittämänä. Furiosa: A Mad Max Saga vie sinut dystooppiseen, maailmanlopun jälkeiseen aikaan, josta ei toimintaa, räiskettä saati erilaisista romuista kyhättyjä ajoneuvoja puutu.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

Huom! Artikkelissa esitelty elokuva on Premium-elokuva. Premium-elokuvat ovat uunituoreita leffoja, jotka ovat samaan aikaan myös elokuvateattereissa katsottavissa ja siksi vuorahinta on niissä korkeampi.

 

Genre: Toiminta

Ikäraja: 16

Kesto: 2 t 22 min

IMDb: 7.7

 

Furiosa: A Mad Max Saga on esiosa vuonna 2015 ilmestyneelle Mad Max Fury Road -elokuvalle, ja sen on ohjannut aiemmistakin Mad Max -osista tuttu George Miller. Fury Roadissa pääsimme jo tutustumaan Furiosa-nimiseen, valtaapitäviä uhmaavaan kapinalliseen. Tässä uudessa elokuvassa pureudumme Furiosan lapsuuteen ja nuoruuteen – siihen miten hänestä tuli sellainen kuin on. Elokuvan päärooleissa nähdään Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Lachy Hulme sekä Alyla Browne. Lapsuudesta alkava tarina päättyy Fury Roadin alkuasetelmiin, jossa aikuisen Furiosan roolissa nähtiin Charlize Theron. 

Vuosikymmeniä aikaisemmin maailmaa on ravistellut katastrofi, jonka seurauksena suurin osa Australiasta on radioaktiivista aavikkoa. Vehreä paikka on yksi ainoista alueista, joista yhä löytyy kasvillisuutta, ja siellä myös nuori tyttö nimeltä Furiosa (Alyla Browne) asuu. Eräänä päivänä joukko moottoripyöräjengiläisiä löytävät sattumalta vehreään paikkaan, ja kidnappaavat hedelmiä ystäviensä kanssa poimivan Furiosan. He vievät tämän johtajansa Dementuksen (Chris Hemsworth) luo. Tästä käynnistyy Furiosan seikkailu, jossa hänen ainoa ja tärkein päämääränsä on löytää tie takaisin kotiin. Päämääräänsä tavoitellessaan hän joutuu keskelle valtataistelua, kun erämaiden herruudesta kiinnostunut Dementus kohtaa linnakkeen tyrannimaisen johtajan Immortan Joen (Lachy Hulme), ja he aloittavat sodan keskenään. ­Kahden vallanhimoisen tyrannin keskellä Furiosa kasvaa nuoreksi naiseksi (vanhempana roolia esittää Anya Taylor-Joy) ja punoo samalla juonta, jonka avulla hän pääsisi takaisin vehreään paikkaan. Hän saa liittolaisekseen myös muuan Pretoriaani-Jackin (Tom Burke), ketä kohtaan Furiosalle muotoutuu myös romanttisia tunteita.

Furiosa: A Mad Max Saga on bensankatkuinen, toimintaa täynnä oleva seikkailu. Se on saanut erityistä kiitosta näyttelijävalinnoistaan, ja Anyan kerrotaan onnistuneen todella hyvin nuorena ja nokkelana Furiosana. Hänen repliikkinsä jäävät elokuvassa vain kouralliseen, eli ilmeet ja eleet puhuvat hänen hahmonsa osalta puolestaan. Lisäksi Furiosan kerrotaan olevan Fury Roadia tarinavetoisempi, sillä elokuvassa pureudutaan syvälle Furiosan lapsuuteen ja nuoruuteen. Sen lisäksi elokuva taustoittaa myös paremmin erämaan jengien välisiä suhteita. Furiosa: A Mad Max Saga on myös näyttävästi tehty, ja erikoistehosteet tarjoilevat silmänruokaa läpi koko elokuvan.

 

Elokuvasta on julkaistu peräti kaksi erilaista virallista traileria. Ne pääset kurkkaamaan alta:

 

 

 

Lue lisää:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa