Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä historiallinen draamaelokuva Luvattu Maa

  • 15 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 26 katselukertaa
Esittelyssä historiallinen draamaelokuva Luvattu Maa

Luvattu Maa on viime vuonna ensi-iltansa saanut historiallinen draamaelokuva. Sen on ohjannut Nikolaj Arcel, ja käsikirjoittanut niin ikään Arcelin lisäksi Anders Thomas Jensen. Tarina perustuu vuonna 2020 ilmestyneeseen Ida Jessenin romaaniin The Captain and Ann Barbara. Tämän tanskalaisen elokuvan päärooleissa nähdään näyttelijäkonkari Mads Mikkelsen, joka on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi esimerkiksi James Bondin pahiksen roolistaan, sekä roolistaan muun muassa uusimmassa Indiana Jones -elokuvassa. 1700-luvulle sijoittuva tanskalaislänkkäri on huikaiseva kostotarina romantiikalla höystettynä. Elokuva on katsottavissa Telia Play Vuokraamossa 5.8.2024 alkaen. 

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

 

Genre: historia, draama
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: 16
Kesto: 2 t 2 min
IMDb: 7.7

 

Eläköitynyt ja köyhistä oloista alunperin lähtöisin oleva Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) saapuu vuonna 1755 karulle Jyllannin nummelle, vanhoille kotiseuduilleen. Saksan armeijalle suorittamansa 25 palvelusvuoden jälkeen hän tekee Tanskan kuninkaan kanssa sopimuksen: jos hän onnistuu muuttamaan hiekkaiset nummet satoa tuottavaksi viljeslysmaaksi, hänet palkitaan aatelisarvolla. Paikallinen maanomistaja Frederik de Schinkel (Simon Bennebjerg) ei ole mielissään Ludvigin saapumisesta, sillä hänellä oli myös omissa intresseissään saada maat itselleen. Frederik päättääkin tehdä kaikkensa estääkseen Ludvigia päämäärässään, ja lyö kapuloita rattaisiin kaikin mahdollisin keinoin. Ludvig puolestaan ei jää neuvottomaksi, sillä hän palkkaa Frederikin selän takana avukseen Schinkelillä työskentelevän orjapariskunnan Ann Barbaran (Amanda Collin), sekä Johanneksen (Morten Hee Andersen) kuin myös nuoren romanitytön, Anmain (Melina Hagberg). Tarinassa liikutaan haasteesta ja vastoinkäymisestä seuraavaan Ludvigin yrittäessä päästä tavoitteeseensa vaurastumisesta, ja saada maat tuottamaan satoa. Taistelussa Schinkeliä vastaan vaarantuu niin hänen oma henkensä kuin kaikkien muidenkin hänelle tärkeiksi tulleiden henki.

Luvattu Maa on saanut erittäin hyvän vastaanoton, ja ilmestymisensä jälkeen se on kerännyt monia eri palkintoja. Elokuva sai esimerkiksi Göteborgin elokuvajuhlilla kriitikoiden FIPRESCI-palkinnon sekä yleisöpalkinnon parhaana pohjoismaisena elokuvana. Tanskan omia Robert-elokuvapalkintoja Luvattu Maa kahmi yhdeksän. Elokuva on paikka paikoin erityisen raaka ja brutaali, eikä ihmisen henki 1700-luvulla vaikuta olleen kovinkaan arvokas. Kantavia teemoja elokuvassa on esimerkiksi rasismi ja tasa-arvo sekä eri yhteiskuntaluokkien erot. Tarina on todella hieno ja rauhallisesti etenevä, ja näyttelijänsuoritukset ensiluokkaisia.

 

 

Lue lisää:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa