Katseluvinkit

Esittelyssä kotimainen uutuuselokuva Valoa, Valoa, Valoa

  • 16 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 85 katselukertaa
Esittelyssä kotimainen uutuuselokuva Valoa, Valoa, Valoa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Valoa, Valoa, Valoa on kertomus kahden tytön rakkaudesta. Tämä kotimainen draamaelokuva sai ensi-iltansa lokakuussa 2023 ja on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa 5.2.2024 alkaen. Elokuva perustuu samannimiseen Vilja-Tuulia Huotarisen kirjaan, joka palkittiin aikoinaan Finlandia Junior -palkinnolla. Palkittu kirja ei välttämättä ole tae hyvästä elokuvasta, mutta Valoa, Valoa, Valoa on saanut kuitenkin hyvät arvostelut. Kriitikot ovat kehuneet sitä erityisesti näyttelijöiden roolisuorituksista ja ohjaaja Inari Niemen ohjaustyöstä. Elokuvaa on luonnehdittu raikkaaksi ja tuoreeksi, ehkäpä jopa vähän unenomaiseksi. Jos olet kotimaisen elokuvan ystävä, pidät tästä varmasti.

 

Telia Play Vuokraamosta löydät elokuvia, jotka sopivat jokaiseen makuun. Tarjolla on niin leffateatterin kassamagneetteja, kuin aiemminkin julkaistuja hittielokuvia. Telia Play -sovelluksella vuokraat elokuvat netistä ja katsot missä vain. Telia Play -boksilla vuokraus onnistuu kotisohvalta käden käänteessä. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia Telia Play -palveluun, pääset tilaamaan ne täältä.

 

Genre: Draama

Julkaisuvuosi: 2023

Ikäraja: K12

Kesto: 1 t 31 min

IMDb: 7.9

 

Valoa, valoa, valoa kertoo tarinan ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista. Elokuva sijoittuu kevääseen 1986, jolloin Tsernobylin ydinvoimalassa Neuvostoliitossa tapahtui räjähdys. Samoihin aikoihin päähenkilö 15-vuotias Mariia (Rebekka Baer) tapaa hämäläisessä pikkukylässä tytön nimeltä Mimi (Anni Iikkanen), jonka kanssa hän kokee ensirakkauden hetken täyden valon. Elokuva seuraa Mariian (roolissa myöhemmin Laura Birn) elämää kahdenkymmenen vuoden ajan, kun hän palaa lapsuudenkotiinsa ja muistelee nuoruutensa kesää ja sitä seuranneita traagisia tapahtumia. Tarinassa käsitellään suuria teemoja, kuten lähisuhdeväkivaltaa, itsemurhaa ja syrjäytymistä. Se antaa katsojalle oivalluksia siitä, kuinka tärkeää on päästää irti syyllisyydestä ja antaa anteeksi muillekin kuin itselleen. Elokuva kannustaa katsojaa löytämään valoa elämän varjojen keskeltä ja muistuttaa, että elämässä on aina toivoa.

Juuli Niemen käsikirjoittaman elokuvan muissa rooleissa nähdään Pirjo Lonka, Kanerva Paunio, Bruno Baer, Arttu Kapulainen ja Janne Reinikainen.

 

 

Oletko nähnyt tämän jo valkokankaalta, vai lisäätkö sen katselulistallesi?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa