Esittelyssä MTV-alkuperäissarja Estonia

  • 4 March 2022
  • 0 kommenttia
  • 93 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

 

Estonian onnettomuudesta tuli juuri kuluneeksi 29 vuotta, ja nyt siitä julkaistaan tapahtumien kulkuun perustuva TV-sarja. Aihe on puhutteleva, koskettava, herkkäkin. Monella meistä on jonkinlainen henkilökohtainen tuntuma tähän kaikkien aikojen pahimpaan haveriin, joka vei Suomen aluevesillä vuoden 1994 syksyllä 852 ihmisen hengen.

Nyt, kun aikaa on kulunut ja on saatu tapahtumiin etäisyyttä melkein yhden sukupolven verran, on ehkä jo sopiva aika herätellä risteily-yö uudelleen henkiin fiktiivisen tarinan kautta, joka kuitenkin pohjaa vahvasti tapahtumien todelliseen kulkuun. Punaisena lankana tässä kahdeksanosaisessa draamassa toimii Suomen johtaman onnettomuustutkinnan vaihteet, ja juoni nojaa pitkälti todellisiin tutkimusraportteihin. Tarinaa kerrotaan eri näkökulmista, ja keskeiset henkilöhahmot tulevat olemaan suomalaisia, ruotsalaisia ja virolaisia matkustajia, miehistön jäseniä sekä pelastajia. Sarja on kunnianosoitus kaikille menehtyneille ja heidän omaisilleen.

Pääkäsikirjoittaja Miikko Oikkonen on sanonut sarjan luonnostelun lähteneen alulle jo vuonna 2019, kun onnettomuudesta tuli kuluneeksi 25 vuotta. Suomen, Ruotsin, Viron ja Belgian yhteistuotantona toteutettu projekti oli kesällä 2022 siinä tilassa, että se päästiin kuvaamaan osin belgialaisessa vesikuvauksiin erikoistuneessa studiossa, mutta lisäksi myös Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Tämän lisäksi sarjan tehosteita tehtiin Englannissa ja Kanadassa. Ohjauksesta ovat vastanneet Måns Månsson ja Juuso Syrjä. Kansainvälisessä näyttelijäjoukossa nähdään muun muassa Jussi Nikkilä Suomen tutkintakomission tutkijana, Pelle Heikkilä pintapelastajana, Kaspar Velberg virolaisena miehistön jäsenenä ja Cecilia Milocco ruotsalaisena pappina. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Anders Mossling, Doris Tislar, Hannes Suominen, Katia Winter, Seidi Haarla, Eero Saarinen, Claes Hartelius, Egon Nuter ja Peter Andersson.

Tämän suurimman ja kalleimman koskaan Suomessa tuotetun draamasarjan odotetaan herättävän kansainvälistä huomiota. Se saikin maailmanensi-iltansa arvostetulla Toronto International Film Festivalilla syyskuussa.

Sarja alkaa torstaina 12.10. Näet sen MTV Katsomo+ -tilauksella. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kaksi jaksoa, sen jälkeen seuraavat kuusi jaksoa yhden jakson viikkotahdilla aina torstaisin: 19.10., 26.10., 2.11., 9.11. ja 16.11.

 

 

Millaisia odotuksia ja ajatuksia sinulle herää Estonia-sarjasta?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa