Esittelyssä MTV-alkuperäissarja Linda

  • 12 October 2023
  • 0 kommenttia
  • 44 katselukertaa
Esittelyssä MTV-alkuperäissarja Linda
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Tämä on tarina muusikosta, joka on saanut ja saavuttanut paljon, mutta maksanut siitä myös kovan hinnan. Hänen avoimuutensa ja sinisilmäisyytensä ovat kostautuneet aivan liian monta kertaa ja jättäneet taiteilijan sieluun syviä haavoja. Silti mikään ei päihitä halua tulla yhä uudelleen kuulluksi ja kuunnelluksi. Tutustutaan viulisti Linda Lampeniukseen tarkemmin ja hänen tarinastaan kertovaan neliosaiseen dokumenttisarjaan. 

 

C More muuttui MTV Katsomoksi 10.10.2023, lue lisää aiheesta:
 

 

 

Alkuperäissarja Linda nyt MTV Katsomossa

 

MTV-alkuperäissarja Linda on tositarina lahjakkaasta ja taitavasta viulistista, jonka elämässä on lapsesta saakka kuulunut moniääninen, usein mollivoittoinenkin sointi. Dokumentti perustuu Linda Lampeniuksen vuonna 2021 ilmestyneeseen ja hänen itsensä kirjoittamaan omaelämäkertaan Kesytön elämäni sekä hänen vuosien varrella kirjoittamiinsa päiväkirjamerkintöihin. Sarjassa nähdään myös aiemmin julkaisematonta materiaalia Playboy-kartanoajoista kuten myös Lindan läpikäymästä oikeustaistelusta liikemies Peter Nygårdia vastaan. 

Linda Lampenius syntyi helmikuussa 1973 Helsingissä suomenruotsalaiseen taiteilijaperheeseen, jossa musiikki oli osa jokapäiväistä elämää. Hänen isänsä Börje Lampenius on entinen ohjaaja, näyttelijä, laulaja sekä säveltäjä, ja hänen äitinsä Ulla Eklund on entinen näyttelijä ja laulaja. Lapsena Linda oli kiltti ja miellyttämisenhaluinen kympin tyttö. Linda liittyi musiikkileikkikouluun kolmevuotiaana ja otti ensimmäisen viulutuntinsa viisivuotiaana. Hän opiskeli arvostetussa Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa, kamarimusiikkia, musiikinteoriaa, musiikinhistoriaa, viulunsoiton pedagogiikkaa, oopperalaulua ja kamarimusiikkia. Myöhemmin hänellä oli myös omia viuluoppilaita.

 

Linda Lampeniuksen tarina

 

Linda on varmasti ollut lapsesta asti vastuuntuntoinen ja ahkera, sillä hän oli kiertänyt maailman esiintymislavoja jo 8-vuotiaasta lähtien eikä sellaista saavuta ilman johdonmukaista ja sitoutunutta harjoittelua. Myöhempi ura on aina liittynyt viulistin rooliin, mutta nuoruusvuosina Lindaan liittyi ja häneen liitettiin muutakin kuin vain viulunsoitto. Lindan uteliaisuus, täydellisyyden tavoittelu ja kunnianhimo ovat vieneet häntä mitä erilaisimpiin paikkoihin ja tilanteisiin, työtehtäviin ja tapahtumiin ympäri maailman. Hän on esiintynyt ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Yhdysvaltoja, tehnyt yhteistyötä ja pitänyt konsertteja niin suomalaisten, ruotsalaisten ja englantilaisten pianistien kanssa sekä vieraillut niin lontoolaisessa musikaalissa kuin kalifornialaisessa rantavahtisarjassa. 

 

Linda-dokumenttia seurataan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla alkaen torstaina 12.10. klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille kaikki neljä jaksoa näkyy kerralla, MTV3:lla nähdään yksi jakso viikossa. 

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa