Skip to main content
Katseluvinkit

Esittelyssä riemukas koko perheen elokuva Håkan Bråkan 2

  • 29 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 10 katselukertaa
Esittelyssä riemukas koko perheen elokuva Håkan Bråkan 2

Håkan Bråkan 2 on riemastuttava jatko-osa ruotsalaisen elokuvasarjan ensimmäiselle osalle Håkan Bråkan. Se on koko perheen elokuva, ja alun perin tarina perustuu Ruotsissa erittäin suosittuun lasten kirjasarjaan. Ensimmäisessä osassa Håkan Bråkan joutuu törmäyskurssille ikävän murtovarasliigan kanssa, mutta minkälaisiin kommelluksiin kuriton Håkan yhdessä mielikuvitusystävänä toimivan robottilelunsa kanssa tällä kertaa ajautuukaan? Elokuva on katsottavissa Telia Play Vuokraamossa 19.8.2024 alkaen.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. 

 

Genre: perhe
Julkaisuvuosi: 2024
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 28 min
IMDb: 6.3

 

Håkan Bråkan -kirjasarjan on luonut Anders Jacobsson ja Sören Olsson. Kirjailijat ovat Suomessa ehkä parhaiten tunnettuja Bert-nuortenkirjasarjasta, mutta Håkan Bråkan -kirjasarja ja hänen Lasse-isoveljestään kertova kirjasarja ovat jo pitkään niittäneet mainetta erityisesti kotimaassaan. Håkan Bråkan 2 -elokuvan pääosassa nähdään sama kokoonpano kuin ensimmäisessä osassa: Håkanin roolia tähdittää Silas Strand, Håkanin äitiä Karinia esittää Sissela Benn ja Håkanin isää Rudolfia Fredrik Hallgren.

Håkan Bråkan 2 -elokuvassa Håkan toivoo kovasti lemmikkiä, mutta hänen vanhempansa eivät aivan usko Håkanin kykyihin pitää lemmikistä huolta. Tämän täytyy siis osoittaa vastuullisuutensa vanhemmilleen osallistumalla ystäviensä kanssa viikon kestävälle partioleirille. Lisäksi Håkanin vanhemmat Karin ja Rudolf lähtevät valvojiksi leirille. Saadakseen lemmikin, Håkanin tulee ensimmäiseksi selviytyä leiristä kommelluksitta ja olla aiheuttamatta ylimääräistä kaaosta toiminnallaan.

Viikko partioleirillä kuulostaa varmasti monen mielestä lastenleikiltä, mutta lisähaastetta siitä selviytymiseen tuo Håkanille entuudestaan tuttujen rosvojen bongaaminen leirin työntekijöiden joukosta, sekä lasten löytämä aarrekartta, joka johdattaa reitin vaarallisiin luoliin. Omat kuvionsa on myös Karinilla ja Rudolfilla, kun he joutuvat tiukan paikan eteen yrittäessään hankkiutua eroon kannettavasta tietokoneestaan, ja sen sisältävistä luvatta ladatuista elokuvista.

Håkan Bråkan -elokuvat ovat arvosteluiden mukaan humoristista koko perheen viihdettä, ja ne sopivat niin perheen pienemmille kuin hieman vanhemmillekin lapsille. Arvosteluissa on kuitenkin nostettu esiin myös elokuvien kielenkäyttö, sillä jokunen kirosana on luvassa leffan kommelluksien tiimellyksessä. Ei kuitenkaan mielestäni mitään sellaista, minkä vuoksi elokuvat pitäisi jättää lasten kanssa katsomatta.

Håkan Bråkan -elokuvat toimivat hyvin itsenäisinä elokuvina, eli sinun ei tarvitse katsoa ensimmäistä saadaksesi juonen päästä kiinni toisesta osasta. Ensimmäinen osa on kuitenkin katsottavissa myös Telia Play Vuokraamosta tai MTV Katsomo -suoratoistopalvelusta. Vuokraamostamme Håkan Bråkan -elokuvat löydät suomeksi puhuttuna.

 

 

Lue lisää:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa