Katseluvinkit

Esittelyssä tositapahtumiin perustuva draamaelokuva The Iron Claw

  • 15 April 2024
  • 0 kommenttia
  • 18 katselukertaa
Esittelyssä tositapahtumiin perustuva draamaelokuva The Iron Claw
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

The Iron Claw on koskettava tositapahtumiin perustuva draamaelokuva, joka raottaa meille ammattilaistason painimaailmaa kuuluisien ja erottamattomien Von Erichin veljesten kautta. Von Erichit olivat uransa huipulla 80-luvulla, tehden historiaa monellakin eri saralla. The Iron Claw oli ilmestyttyään yksi ennakkosuosikeista Oscar-ehdokkuuksien kerääjäksi, mutta lopulta akatemia jätti elokuvan monen yllätykseksi ilman himoittuja ehdokkuuksia. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Sean Durkin, ja sen pääosissa nähdään muun muassa Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Stanley Simons sekä Lily James. The Iron Claw on vuokrattavissa Telia Play Vuokraamosta 29. huhtikuuta 2024 alkaen!

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia). Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin.

 

Genre: Draama

Ikäraja: 15

Kesto: 2 t 12 min

Tuotantovuosi: 2023

IMDb: 7.7

 

Jo eläköitynyt entinen ammattilaispainija, teksasilainen Fritz Von Erich (Holt McCallany) johtaa WCCW World Class Championship Wrestling -painiseuraa. Hänen omat haaveensa arvokisavoitoista ovat jo jääneet taakse, mutta unelmat elävät vahvasti hänen poikiensa kautta. Fritzin ja vaimo Doriksen (Maura Tierney) viidestä pojasta elossa on yhä neljä; Kevin (Zac Efron), David (Harris Dickinson), Kerry (Jeremy Allen White) sekä Mike (Stanley Simons). Vanhimpien heistä, Kevinin sekä Davidin sydän sykkii isänsä tavoin painille. Erityisesti Kevin on veljeksistä painiin sitoutunein ja voitonnälkäisin. Heidän elämäänsä ja tietään kohti himoitun WWE:n maailmanmestarivyön voittoa varjostaa kuitenkin Von Erichin perhettä seuraava kirous, jonka uskotaan olevan syynä myös perheen esikoisen, Jack Jr:n kuolemaan jo lapsena. Veljesten kamppaillessa tietään painimaailman huipulle keinolla millä hyvänsä, tragediat seuraavat toinen toisiaan yksityis- ja perhe-elämän puolella. 

Von Erichien tarina ja elämä on kaikessa traagisuudessaan uskomaton, ja paikoin erittäin surullinen. The Iron Claw vie katsojansa keskelle Von Erichien perheen tragedioita, menestystä sekä ainaista kamppailua voitosta ja perheen isän hyväksynnästä. Elokuva on saanut paljon positiivista palautetta etenkin näyttelijäsuorituksistaan, sekä alkuperäisen tarinan että tapahtumien kunnioittamisesta käsikirjoituksessa. Myös painikohtaukset ovat hienosti ja näyttävästi toteutettuja, ja tarinaan on helppo uppoutua vaikka paini ei lajina olisikaan ennestään tuttu. Jos koskettavat draamat, tositarinat tai urheilun maailma kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti valita The Iron Claw elokuvaillan katselulistalle.

 

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa