Katseluvinkit

Esittelyssä Tove's Room -elokuva

  • 12 January 2024
  • 2 kommenttia
  • 42 katselukertaa
Esittelyssä Tove's Room -elokuva
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tove's Room on vaikuttava elokuva, joka valaisee 1960-luvun naiskirjailija Tove Ditlevsenin rohkeaa taistelua sukupuolirooleja vastaan. Elokuva keskittyy erityisesti hänen vaikeaan suhteeseensa sadistisen uutispäätoimittajan Victor Andreasenin kanssa. Ohjaaja Martin Zandvlietin taituruus yhdessä näyttelijöiden vahvojen suoritusten kanssa tekee tarinasta voimakkaan ja ajatuksia herättävän. Tove's Room on saatavilla Telia Play Vuokraamosta 29.1. alkaen.


Genre: Draama, elämänkerta

Julkaisuvuosi: 2023

Kesto: 1 t 14 min

Ikäraja: K12

IMDb: 7.2


Tove's Room on vuonna 2023 julkaistu elokuva, jonka pääosassa nähdään Tove Ditlevsen, yksi 1960-luvun merkittävimmistä naiskirjailijoista. Elokuva kuvaa Toven elämää ja taistelua vallitsevia sukupuolirooleja vastaan, erityisesti hänen kamppailuaan sadistisen miehensä uutispäätoimittaja Victor Andreasenin kanssa. Elokuvassa Tove Ditlevsenin roolissa nähdään Paprika Steen ja Victor Andreasenin roolissa Lars Brygmann.

Nuori kirjailija Klaus Rifbjerg (Joachim Fjelstrup) saapuu Toven asuntoon keskustelemaan kirjallisuudesta, mutta hän ei ole tietoinen siitä, millaiseen draamaan hän on astumassa. Elokuva heijastaa 1960-luvun ilmapiiriä ja sukupuoliroolien purkamista, samalla tuoden esiin #MeToo-liikkeen kaltaisia teemoja.

Ohjaajana toimii Martin Zandvliet, ja hänen taituruutensa yhdistettynä näyttelijöiden vahvoihin suorituksiin tekevät Tove's Roomista voimakkaan ja vaikuttavan kertomuksen. Elokuva sijoittuu aikaan, jolloin naisten vapautusliike saavutti merkittävän huomion länsimaailmassa. Tove's Room on syvä sukellus Tove Ditlevsenin elämään ja taiteeseen. Se kuvaa ajankohdan haasteita ja naisten rohkeutta nousta vastustamaan perinteisiä odotuksia. 
 

 

Löytääkö tämä elokuva sinun katselulistallesi? 

 

Lue myös:

 

 


2 kommenttia

Kunniamerkki

Tervehdys!
 

Katsoin tämän Tove´s Room -leffan toisen suoratoistopalvelun kautta. Leffa oli mielestäni todella hyvä, näyttelijät erinomaisia. Vahva suositus tälle elokuvalle. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Tervehdys!
 

Katsoin tämän Tove´s Room -leffan toisen suoratoistopalvelun kautta. Leffa oli mielestäni todella hyvä, näyttelijät erinomaisia. Vahva suositus tälle elokuvalle. 

Täytyisi kyllä itsekin katsoa, vielä en ole kerinnyt! Monesti ollut mielessä, sillä tarina kuulostaa  mielenkiintoselta, ja nyt etenkin viime aikoina nämä oikeisiin henkilöihin perustuvat elokuvat ovat olleet kyllä omia lemppareita. 

Vastaa