Katseluvinkit

Esittelyssä uutuuselokuva Vonkka

  • 29 January 2024
  • 1 kommentti
  • 83 katselukertaa
Esittelyssä uutuuselokuva Vonkka
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Oompa, Loompa, doompa-dee-dee, If you are wise, you'll listen to me.” Oletko jo nähnyt Vonkka-elokuvan, tai ainakin kuullut leffassa olevan rallatuksen? Itsellä hyväntuulinen Oompa Loompa -biisi on tullut jo lähes korvamadoksi TikTokin ansiosta. Nille jotka eivät vielä ole leffaan perehtyneet, niin Vonkka on joulukuun alussa ensi-iltansa saanut seikkailukomedia, ehkä eniten kuitenkin musikaali, vaikka sitä ei sellaisena mainostetakaan. Elokuva saattaa vielä pyöriä myös valkokankaalla, mutta nyt se on myös vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa.

 

Telia Play Vuokraamosta löydät elokuvia, jotka sopivat jokaiseen makuun. Tarjolla on niin leffateatterin kassamagneetteja, kuin aiemminkin julkaistuja hittielokuvia. Telia Play -sovelluksella vuokraat elokuvat netistä ja katsot missä vain. Telia Play -boksilla vuokraus onnistuu kotisohvalta käden käänteessä. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia Telia Play -palveluun, pääset tilaamaan ne täältä.

 

Genre: Komedia, Seikkailu, Perhe-elokuva, Musikaali

Kesto: 1 t 56 min

Ikäraja: K7

IMDb: 7.2

 

Elokuva perustuu Roald Dahlin ikoniseen lastenkirjaan Jali ja suklaatehdas, josta on myös tehty elokuvaversio vuonna 2005. Elokuva kertoo tarinan miten maailman suurimmasta keksijästä, taikurista ja suklaatehtailijasta tuli Villi Vonkka. Pääosassa nähdään Timothée Chalamet. Elokuvan on ohjannut Paul King ja sen on tuottanut David Heyman. Paul King muistetaan myös Paddington-elokuvien ohjauksesta ja Heyman on puolestaan tuottanut muun muassa iki-ihanat Harry Potter -elokuvat. Leffan taustajoukoissa ovat olleet siis varsin ansioituneet herrasmiehet.

Tarinan alussa Vonkka saapuu toiveikkaana, mutta varsin köyhänä uuteen kaupunkiin haaveenaan avata suklaapuoti sen kuuluisaan ostoskeskukseen. Valitettavasti kaupunkia hallitsevat kolme jo asemansa vakiinnuttanutta makeiskauppiasta, jotka pitävät vallassaan muutenkin ankealta vaikuttavaa kaupunkia. Siellä jopa päiväunelmointi voi tuoda sakot. Myös kaupungin poliisipäällikkö on korruptoitunut. Villi Vonkalla on loputtomasti ideoita ja hän on päättänyt tavalla tai toisella muuttaa maailmaa herkullinen suupala kerrallaan. Asiakkaitaan orjuuttavassa majatalossa Villi tutustuu joukkoon hahmoja, joiden kanssa hän ryhtyy toteuttamaan suunnitelmaansa tuoda iloa ihmisille mitä oudoimpien herkkujensa kautta. Tärkeimmäksi liittolaisekseen hän saa orpotyttö Netan (Calah Lane).

Elokuva on huikea sekoitus taikaa, musiikkia, kaaosta ja tunnetta höystettynä suurella sydämellä ja huumorilla. Hieman surumielisestä, mutta loputtoman optimisesta Vonkasta ei voi olla pitämättä, eikä myöskään itse elokuvasta. Se on värikäs, kekseliäs ja todella ihana. Elokuva opettaa, että parhaat asiat elämässä alkavat unelmasta ja mikä tahansa on mahdollista, kunhan vain uskoo itseensä ja unelmiinsa. Leffa on täynnä hauskoja ja erikoisia hahmoja, jotka varmasti miellyttävät kaikenikäisiä katsojia.

Kuten IMDb-pisteistä voi päätellä, on elokuva saanut huikean hyvät arvostelut niin katsojilta kuin kriitikoiltakin. Sitä on kehuttu niin tunnelmastaan, värikkyydestään ja iloisuudestaan. Henkilöhahmot ovat kiehtovia, tarina itse on mukaansatempaava ja pahiksetkaan eivät latista tunnelmaa. Vaikka kesto onkin lähes kaksi tuntia, sen ei ole kerrottu tuntuvan lainkaan pitkältä. Omat lapseni kävelivät teatterista ulos erittäin hyväntuulisena ja iloisena. Niin, ja se suosikkihahmo oli muiltakin kehuja saanut nuori Vonkka, Timothée Chalamet.

 


Meneekö tämä uutusleffa katselulistallesi?

 

Lue myös:

 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Katon heti kun ehdin

Vastaa