Katseluvinkit

HBO Maxin TOP5 katsotuimmat sarjat vuonna 2022

  • 20 February 2023
  • 6 kommenttia
  • 127 katselukertaa
HBO Maxin TOP5 katsotuimmat sarjat vuonna 2022
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

HBO Max lanseerattiin Suomessa syksyllä 2021. Samalla suoratoistopalvelun elokuva- ja sarjavalikoima kasvoi entisestään edeltäjästään HBO Nordic -suoratoistopalvelusta. HBO Maxilla nähdään muun muassa uutta tuotantoa Warner Brosilta, HBO:lta, Max Originalsilta, DC Comicsilta ja Cartoon Networkilta. Valikoima on kattava ja suunnattu pääosin aikuisille, mutta mukana on myös iso liuta laajemmalle yleisölle sopivia tuotantoja. 
 

Esittelen tässä artikkelissa HBO Maxin TOP5 katsotuimmat sarjat vuonna 2022. Data on kerätty aikavälillä 01.01.-12.12.22. poislukien The White Lotus -tuotantokauden katsojaluvut. 

 

Sisällysluettelo:

 

House of The Dragon 

 

Genre: Toiminta, Draama, Seikkailu

Kausi: 1

IMDb: 8,5/10

 

Sensaatiomaisen Game of Thrones -sarjan jatko House of the Dragon kertoo Targaryenin suvun tarinan 200 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. George R.R. Martinin kirjoittama kirja Fire & Blood toimii sarjan perustana. Sarjan on luonut Ryan J. Condal yhteistyössä Martinin kanssa.

 

Sarja seuraa Targaryenin sukua 200 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. Kuningas Viserys (Paddy Considine) on vailla perijää, ja toivookin saavansa poikalapsen, joka voisi jonain päivänä periä hänen kuningaskuntansa. Viseryksen raskaana olevan puolison kuollessa vaikuttaakin, että prinssi Daemonista (Matt Smith) tulisi valtakunnan perijä. Tästä ajatuksesta Viserys ei pidä, joten hän nai uuden kumppaninsa Alicent Hightowerin (Olivia Cooke). Viserys päättää silti varmuudeksi myös julistaa tyttärensä Rhaenyran perijäkseen (Milly Alcock/Emma D’Arcy). Kuningaskunnassa ei olla nähty aikaisemmin naisvaltijaita, joten päätös jakaa rankasti mielipiteitä. Valtataistelun ainekset suvun sisällä alkavat virrata kun Daemon saa kuulla mitä Viserys oli tehnyt. Lisää ongelmia aiheuttaa se, että Alicent tulee raskaaksi ja nyt myös poikaperijä löytyisi valtakunnalle.

 

Kysymys kuuluu, mitä suvun jäsenet ovat valmiita tekemään paikasta valtaistuimella ja kuka sillä lopulta istuu?

 

 

 

Euphoria

 

Genre: Draama

Kaudet: 1-2

IMDb: 8,4/10

 

Euphoria on amerikkalainen teinidraamasarja, jonka pääosassa näyttelee näyttelijänä, laulajana ja mallina uraa luonut Zendaya. Euphoria seuraa lukioikäisten nuorten elämää huumeiden, seksin ja väkivallan teemojen ympäröiminä. Sarjan pääfokus on kahdessa tytössä, jotka koittavat löytää paikkansa maailmassa. Euphoria käsittelee erittäin osuvasti ja realistisesti modernin maailman kipuiluja. Sen sisältö on välillä melko väkivaltaista, joten itse en suosittelisi sarjaa kaikista nuorimmille katsojille sen tärkeistä teemoista huolimatta.


Vaikka kyseessä onkin teinidraama, on Euphoria todella oivaltavasti toteutettu. Jos siis nuorille suunnattu sisältö ei häiritse, suosittelen vahvasti antamaan sarjalle mahdollisuuden. Sarjan lähestymistapa syvällisiin aiheisiin on erityinen. Lisäksi erityisen huomionarvoista ovat Euphorian visuaaliset ja kuvaukselliset toteutukset. Musiikkiin, puvustukseen, maskeeraukseen ja elokuvataiteen näkökulmiin on selvästi laitettu panoksia. Joissain kohdin kohtaukset muistuttivatkin mielestäni musiikkivideota tai taiteellista teosta, eikä suinkaan teinisarjaa. Euphoria onkin saanut tästä paljon positiivisia arvosteluja, kuten myös juonestaan ja näyttelijäsuorituksistaan.

 

 

 

And Just Like That…

 

Genre: Draama, Komedia

Kausi: 1

IMDb: 5,7/10


Sinkkuelämää on Darren Starin luoma sarja ja perustuu Candace Bushnellin samannimiseen kirjaan. Sarjan vastaavaksi tuottajaksi palaa Michael Patrick King, joka ohjasi ison osan Sinkkuelämää-sarjan jaksoista ja käsikirjoitti sekä ohjasi molemmat elokuvat. Sarjan ensimmäiset jaksot esitettiin Yhdysvalloissa heinäkuussa 1998. Vuosina 2013–2014 sarjasta tehtiin esiosa The Carrie Diaries, joka seurasi nuoren Carrie Bradshaw’n elämää.

And Just Like That…-sarjaa tähdittävät alkuperäisestä ohjelmasta tutut Sarah Jessica ParkerCynthia Nixon ja Kristin Davis. Eräs asia on kuitenkin nyt toisin: naisnäyttelijäkaartista on yksi poissa, sillä uusissa jaksoissa ei nähdä Samanthaa näyttelevää Kim Cattrallia. 


Carrien hyvä ystävä, Willie Garsonin esittämä Stanford Blatch tekee paluun, samoin kuin hahmon aviomies Anthony Marantino, jota esittää Mario Cantone. Charlotten aviomiestä Harryä näyttelee Evan Handler. Alkuperäisen näyttelijäkaartin lisäksi sarjassa nähdään uusia kasvoja, joita ovat muun muassa Greyn anatomiastakin tuttu Sara Ramírez. Roolituksesta liikkuu myös huhuja, että brittiläistä romanttisten komedioiden tähteä Hugh Grantia houkutellaan mukaan sarjaan.

Sarjassa käännetään uusi lehti kun naiset ovat varttuneet kolmekymppisistä viisikymppisiksi. Vaikka näyttelijät sekä heidän roolihahmonsa ovat ikääntyneet vuosien varrella, kolmikon tyylitaju ei petä. Kolmikko astelee jälleen yhtä huoliteltuina pitkin suurkaupungin katuja kuin vuosikymmeniä sitten. Ulkosesti on vaikea ajatella vuosien kuluneen, ainoastaan Miranda on muuttunut oranssihiuksisesta hienostuneen harmaaksi.

 

 

Game of Thrones

 

Genre: Draama

Kaudet: 1-8

IMDb: 9,2/10

 

Mitäpä olisi HBO Maxin suosikkisarjat ilman GOT:ia? Game of Thrones on maailmankuulu fantasiadraamasarja. Sarja sijoittuu kuvitteellisiin Westerosin ja Essosin maanosiin. Yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi ja kylmässä Pohjoisessa valtavan jäämuurin takaiset valkoiset kulkijat ja yön kuningas uhkaavat Westerosin turvallisuutta. Samaan aikaan aatelissuvut taistelevat seitsemän kuningaskunnan vallasta. George R. R. Martinin luoma kuvitteellinen maailma tarjoaa draamaa, taisteluita ja yllätyksiä paatuneimmallekin sarjanörtille.


Vaikka fantasia ei olisi sinun juttusi ja taruolennot kuulostavat korvaasi lähinnä vain naurettavilta, kannattaa Game of Thronesille ehdottomasti antaa silti mahdollisuus. Yhtenä tv-historian kalleimmista sarjoista Game of Thrones on katselukokemuksena omalaatuinen. Myös hulppeat kuvauslokaatiot tuovat sarjalle oman arvonsa. GOT:in koukku on kuitenkin sen juoni, joka on niin ennalta-arvaamaton, että koukuttuminen on taattua. Vaikka sarjan henkilöhahmoista löytyy jokaiselle suosikki, ei keneenkään kannata kiintyä sarjassa nopeatempoisen juonen vuoksi liikaa. Itse ihastuin GOT:issa erityisesti pitkälle mietittyihin yksityiskohtiin, joiden merkitys saattoi selvitä vasta aivan sarjan lopussa.

 

 

The Handmaid's Tale

 

Genre: Scifi

Kaudet: 1-5

IMDb: 8,4/10

 

The Handmaid’s Tale on yksi HBO Maxin suosituimmista sarjoista Suomessa, eikä turhaan. Tämä dystopinen tragediasarja käsittelee maailmaa, jossa hedelmällisyys ja syntyvyys ovat laskeneet ympäristön saastumisen vuoksi hyvin alhaisiksi. Yhdysvaltojen paikalla oleva totaliaarinen ja teokraattinen valtio Gilead ylläpitää vahvasti uskonnollista, luokattunutta ja valvottua yhteiskuntaa, jossa naisia kohdellaan hyvin alistavasti valtion omaisuutena. Koska hedelmällisyys on hyvin harvinaista, hedelmällisiä naisia vangitaan seksiorjiksi isäntäperheisiin, jotta he saisivat lapsia. Sarja onkin näiden ”Handmaidien” näkökulmaan perustuva selviytymiskamppailu.


The Handmaid’s Talen synkkä teema ei tarjoa kevyimpiä katselukokemuksia. Margaret Atwoodin romaaniin pohjautuva juoni saa katsojan varmasti ajattelemaan. Sarjaa katsoessa on koko ajan hieman epätodellinen ja jopa ahdistunut olo. Tämä saa kuitenkin katsojan haluamaan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kummallinen ristiriita menneisyyteen ja tulevaisuuteen liittyvissä viittauksissa tekee sarjasta hyvin mielenkiintoisen.

 

 

Löytyykö näistä oma suosikkisi? 

 

Lue myös

 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

The Last of Us -sarjan katsomisen aloitin eilen ja se on aika koukuttava tarina. Maailma romahtaa sieni-infektion levitessä ihmisten keskuudessa, jolle ei ole olemassa lääkettä tai rokotetta.. vielä.

 

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

The Last of Us -sarjan katsomisen aloitin eilen ja se on aika koukuttava tarina. Maailma romahtaa sieni-infektion levitessä ihmisten keskuudessa, jolle ei ole olemassa lääkettä tai rokotetta.. vielä.

 

Tämä sarja kyllä ällistytti koukuttavuudellaan. Tähän asti jokainen jakso on mielestäni ollut edeltäjäänsä jännittävämpi! 😱 Mukava juttu oli myös se, että itse pelin ei tarvitse olla mitenkään ennestään tuttu, että pääsee tähän sisälle.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

The Last of Us -sarjan katsomisen aloitin eilen ja se on aika koukuttava tarina. Maailma romahtaa sieni-infektion levitessä ihmisten keskuudessa, jolle ei ole olemassa lääkettä tai rokotetta.. vielä.

 

Tämä sarja kyllä ällistytti koukuttavuudellaan. Tähän asti jokainen jakso on mielestäni ollut edeltäjäänsä jännittävämpi! 😱 Mukava juttu oli myös se, että itse pelin ei tarvitse olla mitenkään ennestään tuttu, että pääsee tähän sisälle.

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Taitaa ensi kuukauden tilausvalinta olla HBO Max. 

Myös The Handmaid’s Tale -sarjaa on katsottu ja taitaa viimeinen kausi olla siitä näkemättä. 

House of the Dragon taitaa olla myös sellainen, mikä "pitäisi" katsoa minkälainen on. 😉 Vaikka en ole tuota Game of Thronesia katsonut lainkaan. Onko se nyt sitten jokin paha "aukko yleissivistyksessä". 🤔😄 Jotkut kun jopa oikein fanaattisesti sitä ovat seuranneet... 

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Taitaa ensi kuukauden tilausvalinta olla HBO Max. 

Myös The Handmaid’s Tale -sarjaa on katsottu ja taitaa viimeinen kausi olla siitä näkemättä. 

House of the Dragon taitaa olla myös sellainen, mikä "pitäisi" katsoa minkälainen on. 😉 Vaikka en ole tuota Game of Thronesia katsonut lainkaan. Onko se nyt sitten jokin paha "aukko yleissivistyksessä". 🤔😄 Jotkut sitä niin fanaattisesti ovat seuranneet... 

 

Handmaid’s Tale on hands down (pun intended 🤣) myös yksi omista HBO-lemppareista. Mielestäni ekat pari kautta olivat kuitenkin parhaat, ja tarina lähti erikoisiin suuntiin. Näyttelijäkaarti on kuitenkin huippua, varsinkin tämä Aunt Lydia. 😏

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Taitaa ensi kuukauden tilausvalinta olla HBO Max. 

Myös The Handmaid’s Tale -sarjaa on katsottu ja taitaa viimeinen kausi olla siitä näkemättä. 

House of the Dragon taitaa olla myös sellainen, mikä "pitäisi" katsoa minkälainen on. 😉 Vaikka en ole tuota Game of Thronesia katsonut lainkaan. Onko se nyt sitten jokin paha "aukko yleissivistyksessä". 🤔😄 Jotkut sitä niin fanaattisesti ovat seuranneet... 

 

Handmaid’s Tale on hands down (pun intended 🤣) myös yksi omista HBO-lemppareista. Mielestäni ekat pari kautta olivat kuitenkin parhaat, ja tarina lähti erikoisiin suuntiin. Näyttelijäkaarti on kuitenkin huippua, varsinkin tämä Aunt Lydia. 😏

Sama juttu. Ei täysin muutamien ensimmäisten kausien tasolla pysynyt, jonka takia jäikin hieman seuraaminen kesken. Silloin ei kyllä viidettä kautta vielä edes ollut tullut. Näyttäisi nyt kuudeskin kausi tulevan. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

House of the Dragon taitaa olla myös sellainen, mikä "pitäisi" katsoa minkälainen on. 😉 Vaikka en ole tuota Game of Thronesia katsonut lainkaan. Onko se nyt sitten jokin paha "aukko yleissivistyksessä". 🤔😄 Jotkut kun jopa oikein fanaattisesti sitä ovat seuranneet... 

 

House of the Dragonissa oli mielestäni aika pitkästyttäviä kohtauksia, koska odotin enemmän toimintaa. Tarina on periaatteessa mielenkiintoinen muttei tarpeeksi houkuttele katsomaan uudelleen. 

 

Game of Thrones sen sijaan on erinomainen valinta ja siinä vasta onkin jännittäviä käänteitä. Se näkyy sen takia myös IMDb-arvosteluissa.😀

Vastaa