Iloa kevääseen: C Moren suositut komediasisällöt tuovat hymyn huulille

  • 7 April 2022
  • 0 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15


 


Onko sinulla vielä pitkä ja ihana kevätloma edessä? Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin viettää se sohvannurkassa sarjamaratonia katsellen. Vai rajoittuuko lomasi kenties yksittäisiin päiviin tai vain pääsiäispyhiin? Siinä tapauksessa ennätät varmasti katsomaan ainakin leffan tai pari! 


 


Tähän artikkeliin olemme koostaneet C Moren hauskaakin hauskempia komediasisältöjä, joiden parissa viihdyt varmasti, oli sinulla vapaa-aikaa sitten enemmän tai vähemmän. Jos edessä siintää jopa reissu, sisällöt kulkevat kätevästi mukana myös mobiililaitteilla, kun lataat itsellesi sovelluskaupasta C Moren sovelluksen. Tässä artikkelissa esiteltyjen sisältöjen lisäksi muistathan myös C Moren uuden Made in Finland -alkuperäissarjan. Sarja alkaa parahiksi juuri ennen pääsiäistä!


 


C Moren -suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat ja sarjat sisältyvät kaikkiin C Moren paketteihin


 


Naurun täyteisiä hetkiä kevääseen C Moren parissa! 


 


C Moren suositut komediasarjat


 


Kämppikset


 


Ikäraja: Jaksosta riippuen 7-12


Kesto: Yksi tuotantokausi, 10 jaksoa. Jaksot kestoltaan noin 40 minuuttia


 


Kämppikset on C Moren yksi tänä vuonna julkaistuista alkuperäissarjoista. Se on hulvaton sukupolvikomedia, jossa seniorit ja juniorit muodostavat yhdessä kommuunin heidän muuttaessaan saman katon alle vanhaan kartanoon. Sarjan on käsikirjoittanut Kaisa Kuikkaniemi yhdessä ohjaaja Marika Kuorttin kanssa. Kämppiksistä on tehty yksi tuotantokausi, ja se sisältää kymmenen jakson verran katsottavaa. Ilokseni voin kuitenkin jo kertoa, että jos ihastut sarjaan (kuten minäkin), niin toinen tuotantokausi on jo vahvistettu tulevaksi! 


 


Kämppikset-sarjan viehätys on varmastikin siinä, että se tarjoilee katsojallensa kutkuttavan hauskoja hyvän mielen tilanteita. Sarjaan voi varmasti samaistua niin vanhemmat kuin nuoremmatkin katsojat. Se kertoo oivaltavasti eri sukupolvien välisistä eroavaisuuksista, ja avaa varmasti kaiken ikäisille katsojille myös sitä toisen sukupolven mielenmaisemaa. Varaudu siihen, että saatat katsoa koko kauden yhdeltä istumalta aivan huomaamattasi. 


Sarjan päärooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Sinikka Sokka, Kiti Kokkonen, Jukka-Pekka Palo, Pyry Rautiainen sekä Onerva Järvenpää.


  


 


Sunnuntailounas


 


Ikäraja: Jaksosta riippuen sallittu / 7


Kesto: Kolme tuotantokautta, yhteensä 30 jaksoa. Jaksot kestoltaan noin 20 minuuttia


 


Sunnuntailounas-komediasarja on löytänyt paikkansa jo monen katsojansa sydämestä. C Moren alkuperäissarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Atte Järvinen, ja sen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin jo vuonna 2018. Suuren suosion myötä sarjasta on julkaistu jo kolme tuotantokautta, eli katsottavaa riittää varmasti pidemmällekin kevätlomalle!


 


Sarjan alussa perheen isä Tauno (Taneli Mäkelä) on jäänyt vastikään eläkkeelle ja saanut pian sen jälkeen sydänkohtauksen. Hän kokee käyneensä sairauskohtauksen vuoksi kuoleman porteilla, jonka myötä Tauno herää elämän rajallisuuteen ja päättää eheyttää suhteensa jo aikuisiin lapsiinsa. Hän aloittaakin perinteikkäät sunnuntailounaat, joille koko perheen tulee viikottain kokoontua. Sunnuntailounailla he käyvät läpi kuluneen viikon tapahtumia, ja monesti usealle onkin tapahtunut jos jonkinnäköisiä kommelluksia ja sattumuksia. Sarjan pääosissa nähdään Taneli Mäkelän lisäksi Elena Leeve, Jarkko Niemi, Santtu Karvonen ja Samuli Niittymäki. Sarjassa on myös pitkä lista vierailevia tähtiä, kuten esimerkiksi Kari Hietalahti ja Eija Ahvo. Kolmannella kaudella sarjaan liittyy myös lasten äiti, niin ikään konkarinäyttelijä Mari Rantasila.


 


  


 


Schitt's Creek


 


Ikäraja: Jaksosta riippuen sallittu / 12


Kesto: Kuusi tuotantokautta, yhteensä 80 jaksoa. Jaksot kestoltaan noin 20 minuuttia


 


Schitt's Creek on osoittautunut maailmalla varsinaiseksi palkintorohmuksi. Se on viimeisestä kaudestaan kerännyt Emmy-palkintoja esimerkiksi parhaan komediasarjan, parhaan käsikirjoituksen sekä parhaan nais-ja miespääosan kategorioista. Sarja keräsi myös peräti viisi Golden Globe -ehdokkuutta. 


 


Schitt's Creek kertoo satumaisen rikkaasta Rosen perheestä, joka kuitenkin joutuu yllättäen puille paljaille menettäen kaikki rahansa. Perheen ainoaksi vaihtoehdoksi jää muuttaminen pikkukaupunki Schitt's Creekiin, jonka perheen isä oli ostanut aikaisemmin pelkästään vitsinä. Muuton myötä perheellä alkaa totuttelu täysin uuteen elämään, sillä kauneushoitoloita tai luksusputiikkeja ei kylästä todellakaan löydy! 


 


Sarja on pullollaan hauskoja ja hersyviä henkilöhahmoja, sillä Schitt's Creekin kylä on täynnä erikoisia persoonallisuuksia ja hahmoja. Esimerkiksi kaupungin pormestari Roland Schitt (Chris Elliot) vaikuttaa perheen silmissä lähinnä juntilta, eikä paikallisen kahvilankaan pitäjä Twyla (Sarah Levy) tunnu olevan penaalin terävin kynä. Perheen rooleissa nähdään Eugene Levy (perheen isä Johnny), Catherine O'Hara (perheen äiti Moira), sekä Dan Levy ja Annie Murphy perheen aikuisten lasten rooleissa.


 


  


 


C Moren hulvattomat komediaelokuvat


 


Bertin päiväkirjat


 


Ikäraja: 7


Kesto: 1h 25min


 


Bertin Päiväkirjat on varmasti monelle tuttu ennen kaikkea nuorille suunnattuna ja suosittuna kirjasarjana. Itsekin muistan lukeneeni nuorena kirjan tai pari! Nyt Bert on päässyt vihdoin myös valkokankaalle, kun rakastetusta teinihahmosta on julkaistu ruotsalainen komediaelokuva. Leffan on ohjannut Michael Lindgren.


 


Bert (Hugo Krajcik) aloittaa yläkoulun ystäviensä Åken (Frank Dorsin) ja Lill-Erikin (Arvid Bergelv) kanssa. Koulun suosituin oppilas on jugurtti-Leila (Yussra El Abdouni), joka käy ysiluokkaa ja on kerrassaan upea vaatemalli. Kaikki ihailevat häntä, ja myös Bert on samantien mennyttä miestä kohdatessaan Leilan. Näin alkavat Bertin epätoivoiset yritykset kiinnittää seiskaluokkalaisena häntä pari vuotta vanhemman Leilan huomio. Hauskoilta sattumuksilta ja teinien draamalta ei tässä elokuvassa säästytä. 


 


Bertin Päiväkirjat on oivallinen koko perheen komedia, joka varmasti naurattaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Meidät aikuiset elokuva vie jälleen keskelle yläkouluaikoja ja hauskoja muistoja. Lapsille puolestaan riittää vertaistukea teini-ikäisten suhdekiemuroissa ja sattumuksissa. Kerätkää siis koko perhe koolle, ja laittakaa hulvaton Bertin Päiväkirjat pyörimään!


  


 


Emma


 


Ikäraja: Sallittu


Kesto: 1h 59min


 


Emma on uusi elokuvaversio rakastetun kirjailija Jane Austenin klassikkoromaanin pohjalta tehdystä elokuvasta. Luvassa on hupaisaa romanttista sekoilua elämän suurta rakkautta etsiessä. Elokuvan on ohjannut Autumn de Wilde.


 


Emma (Anya Taylor-Joy) on kaunis, älykäs ja rikas. Hän on rauhallisen kotikylänsä seurapiirien kiistaton kuningatar, joka toimii myös ympäristönsä innokkaana avioliittovälittäjänä. Emma itsekin kohtaa elämässään runsaasti epäonnisia seurusteluyrityksiä ja romanttisia harhapolkuja. Kuitenkin jokainen askel johdattaa häntä kohti suurta rakkautta, joka lopulta saattaakin löytyä lähempää kuin hän itse voi edes arvata. 


 


Emma-elokuva on täynnä 1800-luvun pukuloistoa ja ylenpalttisuutta. Etenkin elokuvan miljöö ja näyttelijäntyö toimii loistavasti, ja luvassa on taatusti hieman erilainen komediaelokuva kuin mihin tavallisesti olet tottunut. Kun olet laittanut Emman TV:seen pyörimään, suosittelen ottamaan rennon asennon ja antaa hauskan tarinan viedä sinut mennessään.


 


  


 


Fingerpori


 


Ikäraja: 12


Kesto: 1h 17min


 


Fingerpori on Mikko Koukin ohjaama komediaelokuva, joka perustuu suosittuun, jopa kulttimaineeseen nousseeseen Pertti Jarlan samannimiseen sarjakuvaan. Live Action -elokuva saa viihdyttävällä tavalla henkiin Fingerpori-sarjakuvan rakastetut hahmot, kuten Rivo-Riitan (Jenni Kokander), Allan Kurman (Aku Hirviniemi) ja Heimo Vesan (Santtu Karvonen). Sarjakuvan vitsit muodostuvat monesti sen hahmoista ja oivaltavista sanaleikeistä, ja niitä on myös elokuvassa ilahduttavasti luvassa.


 


Fingerpori-elokuva koostuu neljästä erilaisesta episodista, joita kaikkia yhdistää jollain tapaa rakkaus ja kenties sen eteen tuomat vitsaukset. Fingerpori-elokuva on myös aikaisemmin esitelty täällä Yhteisössä. Jos siis haluat lukea tarkemmin elokuvan sisällöstä, löydät kattavamman esittelyn aikaisemmasta artikkelista. Fingerpori-elokuvaa suosittelen katsottavaksi mahdollisuuksien mukaan loman alkuun. Se käynnistää rentouttavat vapaat varmasti hauskalla tavalla, ja elokuvan retrohenkiset lavastukset ja asustukset tuovat hymyn huulille vaikka työviikko vielä väsyttäisikin! Elokuvan rooleissa nähdään aiemmin lueteltujen lisäksi myös muun muassa Pirjo Lonka, Kari Väänänen, Sanna Stellan, Iikka Fors sekä Juho Milonoff.


 


  


 


Lue lisää: 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa