Katseluvinkit

Itkutakuu - Nämä ovat 10 romanttisinta elokuvaa

  • 7 June 2021
  • 3 kommenttia
  • 1396 katselukertaa
Itkutakuu - Nämä ovat 10 romanttisinta elokuvaa

Syyskuun sateiden iskiessä ja hämärtyvien syysiltojen romanttisissa tunnelmissa kelpaa käpertyä sohvan nurkkaan, sytyttää kynttilät ja ottaa rakkaat kainaloon.

Sanotaan, että rakkaus voittaa kaiken. Mitä jos ei aina voitakaan, voiko jotain parempaa tulla tilalle? Alla esitellään Telia TV Vuokraamon koskettavimmat ja parhaat romanttiset elokuvat. Suosittelen ehdottomasti varaamaan ison paketin nenäliinoja käden ulottuville.

 

Adrift (2018)

 

 

Tositapahtumiin perustuvassa Adrift elokuvassa Tami (Shailene Woodley) ja hänen sulhasensa Richard (Sam Claflin) ovat lähteneet purjehtimaan Hazaña-nimisellä aluksella Tyynenmeren poikki Ranskan Polynesian Tahitilta San Diegoon tehtyään diilin Richardin tuttavaperheen kanssa. Tarjous vaikuttaa lupaavalta, mutta pariskunta ei osaa varautua siihen, mikä heitä merellä odottaa. He purjehtivat suoraan yhteen historian katastrofaalisimmista hurrikaaneista.

 

Myrskyn jälkeen Tami herää oltuaan 27 tuntia tajuttomana. Hän kampeaa rikkoutuneen jahdin kannelle löytääkseen sulhasensa, mutta miestä ei löydy mistään, ja Tami ymmärtää jääneensä keskelle avomerta ilman laivoja tai maata näkyvissä. Hän huomaa, että jahdin elektroniset laitteet eivät toimi vesivahingon takia, eikä hän pysty soittamaan hätäpuheluja. Yksin loukossa pahoin vaurioituneella veneellä hänen on löydettävä itsestään voima selvityä takaisin satamaan. Alkaa tositarinaan perustuva tarina rakkaudesta, menetyksestä ja selviytymisestä merellä.

 

Aikamatkustajan vaimo (2012)

 

Elokuvassa Aikamatkustajan vaimo Henry DeTamblellä (Eric Bana) on geeni, joka antaa hänelle mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin. Henry ei voi päättää milloin matkustaa, mihin tai kuinka pitkäksi aikaa, eikä myöskään voi vaikuttaa menneisyyden tapahtumiin. Hän ei myöskään voi vaikuttaa siihen, milloin matkustaminen tapahtuu.

Eräänä päivänä Henry tapaa Claren (Rachel McAdams) kirjastossa, jossa Clare työskentelee. Käy kuitenkin ilmi, että kaksikko on tuntenut toisensa jo monien vuosien ajan. Henry on matkustanut Claren luokse siitä lähtien, kun Clare oli vielä lapsi. Parin välille kehittyy suhde, mutta arki aikamatkustajan aviopuolisona on vähintäänkin haastavaa. Pari saa lapsen, joka jakaa Henryn kanssa saman geenin, ja aikamatkoillaan tyttärensä kanssa Henry saa kuulla raskaita uutisia tulevaisuudesta.

Elokuva perustuu Audrey Niffeneggerin samannimiseen esikoisromaaniin.

 

Haikein terveisin (2010)

 

Haikein terveisin elokuvan erikoisjoukkojen sotilas John Tyree (Channing Tatum) on lomalla Charlestonissa ja tapaa kevätlomaa viettävän opiskelijan Savannahin (Amanda Seyfried). Parin välillä synkkaa välittömästi, ja he rakastuvat toisiinsa vain viikon yhdessäolon jälkeen. Kun Savannah palaa kouluun ja John takaisin palvelukseen, he päättävät jatkaa suhdettaan kirjoittamalla kirjeitä. Pari jakaa kirjeitse pelot, haaveet ja tulevaisuuden toiveet, eikä mikään voi heitä erottaa - kunnes syyskuun 11. päivän terroriteot muuttavat parin suunnitelmat.

Nicholas Sparksin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva Dear John on riipaiseva tarina rakkaudesta ja sodasta, joissa molemmissa kaikki on sallittua. Johnin palvellessa maataan elämä kotimaassa ei kuitenkaan pysähdy kokonaan. Pystyvätkö John ja Savannah löytämään uudelleen nuo ensimmäiset hetket Charlestonin rannalla, vai onko elämä ajanut heidät lopullisesti erilleen?

 

Kerro minulle jotain hyvää (2016)

 

Kerro minulle jotain hyvää -elokuvan Will Trainor (Sam Claflin) on menestynyt pankkiiri ja aktiivinen nuori mies, joka nauttii tyttöjen suosiota ja luksuselämää, kunnes moottoripyöräonnettomuus muuttaa kaiken ja Will halvaantuu kaulasta alaspäin. Louisa Clark (Emilia Clarke) on iloinen ja ulospäinsuuntautunut nainen, joka herättää huomiota kummallisilla asuvalinnoillaan ja tekee parhaansa elättääkseen perhettään. Hän menettää työnsä paikallisessa kahvilassa, ja lukemattomien epäonnistuneiden työhaastattelujen jälkeen hän päätyy Willin henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Loun apuna on Willin hoitaja Nathan (Steve Peacocke), ja yhdessä he yrittävät pärjätä kiukuttelevan Willin kanssa. Kun Lou kuulee vahingossa Willin vanhempien keskustelun, hän ymmärtää että Will on antanut vanhemmilleen kuusi kuukautta aikaa ennen avustettua itsemurhaa. Lou päättää kääntää Willin pään ja keksii mitä mieleenpainuvimpia suunnitelmia vakuuttaakseen Willille, että elämä on edelleen elämisen arvoista. Samalla kaksikon tunteet toisiaan kohtaan syvenevät aivan odottamattomalla tavalla. Kuuden kuukauden takaraja alkaa kuitenkin lähestyä, tuleeko kaksikolle ikinä onnellista loppua?

Elokuva perustuu Jojo Moyesin samannimiseen romaaniin. Kirjailija jatkaa Kerro minulle jotain hyvää -romaanin tapahtumia jatko-osissa Jos olisit tässä ja Elä rohkeasti.

 

Love Rosie (2014)

 

Elokuva Love Rosien Alex (Sam Caflin) ja Rosie (Lily Collins) ovat olleet parhaita ystäviä niin kauan kuin he pystyvät muistamaan. Rosien 18-vuotissyntymäpäivä sisältää railakasta juhlintaa, joka päättyy siihen kun Alex suutelee häntä, ja Rosie ymmärtää tuntevansa jotain syvempää poikaa kohtaan. Aamulla hän kuitenkin katuu humalaista iltaa ja toivoo, ettei sitä olisi koskaan tapahtunutkaan. Alex käsittää Rosien sanat väärin ja ajattelee, että tämä haluaa olla vain ystäviä. Alkaa vuosia kestävä sattumusten sarja, jossa pariskunnan polut kulkevat jatkuvasti ihan lähellä toisiaan, mutta risteävät aina väärään aikaan.

Cecelia Ahernin kirjaan Sateenkaaren tuolla puolen perustuva elokuva kertoo siitä miten toisinaan oikea rakkaus tapahtuu väärään aikaan, ja miten tosirakkauden tavoittelu voi joskus olla koko elämän vaikein päätös.

 

The Notebook (2004)

 

The Notebook elokuvan vanhainkodin asukas Duke lukee muistikirjastaan romanttista tarinaa toiselle vanhainkodin asukkaalle. Tarina sijoittuu vuoteen 1940, jolloin Noah Calhoun (Ryan Gosling) tapaa 17-vuotiaan perijättären Allison ”Allie” Hamiltonin (Rachel McAdams) karnevaaleilla ja lähestyy häntä. Nuoret aloittavat kesän kestävän romanssin, joka kuitenkin päättyy luokkaeroon nuorten välillä. Allie muuttaa vanhempineen takaisin Charlestoniin.

Erosta huolimatta Noah kirjoittaa Allielle joka päivä, mutta kirjeet eivät koskaan pääse perille. Toisen maailmansodan syttyessä Noah lähtee rintamalle yhdessä ystävänsä Finin kanssa. Kun Noah palaa sodasta hän näkee Allien vilaukselta kahvilassa uuden miehen kanssa. Noah päättää tehdä kaikkensa ja taistella voittaakseen rakkaansa takaisin.

Nicholas Sparksin romaaniin Kuuntele vain muistojasi perustuva elokuva kertoo rakkaudesta, joka piirtyy muistoihin vaikka vuodet yrittäisivät niitä häivyttää.

 

P.S. I Love You (2007)

 

P.S I Love You -elokuvan Holly (Hilary Swank) ja Gerry (Gerard Butler) ovat päättäneet viettää loppuelämänsä onnellisina yhdessä. Gerry sairastuu kuitenkin yllättäen ja menehtyy. Holly on täysin musertunut ja eristäytyy ulkomaailmasta Gerryn hautajaisten jälkeen katselemaan mustavalkoelokuvia ja juomaan viiniä.

Hollyn syntymäpäivänä hän saa elämänsä syntymäpäiväyllätyksen – Gerryn lähettämän täytekakun ja kirjeen. Gerry on kirjottanut Hollylle kaksitoista kirjettä, jotka saapuvat milloin mihinkin aikaan ja mitä yllättävimmissä paikoissa. Ne sisältävät tehtäviä, ajatuksia ja tavoitteita, joiden on tarkoitus auttaa Holly takaisin jaloilleen ja elämässä eteenpäin. Jokainen kirje päättyy sanoihin ”P.S. I love you.”

Cecelia Ahernin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva on kertomus rakastavaisista, joita kuolemakaan ei voi erottaa. Se on kuvaus puolison menettämisen jälkeisestä itsensä löytämisestä, musertavasta surusta ja pienistä toivon pilkahduksista.

 

Remember Me (2010)

 

Remember Me -elokuvan tapahtumat vievät katsojan 2000-luvun alun New Yorkiin. Tyler (Robert Pattinson) on raisua opiskelijaelämää viettävä renttu, joka tienaa elantonsa kirjakaupassa. Eräänä baari-iltana hän korottaa ääntään poliiseille ja joutuu putkaan. Poliisipäällikön (Chris Cooper) tytär käy kuitenkin Tylerin kanssa samaa koulua ja kostomahdollisuus avautuu.

Tylerin kaveri painostaa häntä tutustumaan poliisipäällikön tyttäreen Allyyn (Emilie de Ravin). Tarkoituksena on tehdä harmitonta kiusaa, mutta Tyler tuleekin löytäneeksi sielunkumppaninsa. Nuoria yhdistää ajatusmaailman lisäksi suuri suru. Tylerin perhe yrittää toipua isoveljen itsemurhasta, samalla Ally on joutunut todistamaan äitinsä raa'an murhan. Rikkinäisten nuorten yhteinen sävel ottaa kolhuja ja kipinää, mutta miten rakastavaisten lopulta käy?

 

Sinä päivänä (2011)

 

”She made you decent… and you made her so happy”

Sinä Päivänä -elokuvan Emma (Anne Hathaway) ja Dexter (Jim Sturgess) tapaavat ensimmäisen kerran valmistujaispäivänään 15. heinäkuuta 1988. Heidän välilleen kehkeytyy ystävyys, jonka kulkua elokuva seuraa yli 20 vuoden ajan, aina samana päivänä – 15. heinäkuuta.

Valmistujaispäivän jälkeen heidän elämänsä lähtevät eri suuntiin. Emma on älykäs ja haaveilee kustannustoimittajan urasta, mutta menestys ei irtoa helposti. Dexteristä kasvaa villi nuorukainen, jonka luokse maine ja naiset löytävät turhankin helposti. Vuosien kuluessa he kasvavat erilleen, lähtevät eri suuntiin ja tapaavat uusia ihmisiä. Kun elämä alkaa kuljettamaan heitä jälleen samaan suuntaan, he joutuvat pohtimaan – kuuluvatko he kuitenkin yhteen?

Elokuvan käsikirjoittaja David Nicholls on myös kirjoittanut romaanin One Day, johon elokuvan filmatisointi perustuu.

 

The Vow (2012)

 

Tositapahtumiin perustuva elokuva The Vow kertoo juuri avioituneista kuvanveistäjästä Paige Collinsista (Rachel McAdams) ja hänen miehestään Leosta (Channing Tatum). Matkalle elokuvista kotiin aviopari joutuu vakavaan auto-onnettomuuteen, joka muuttaa heidän elämänsä suunnan. Leo selviää ruhjeilla, mutta Paige vajoaa koomaan. Koomasta herättyään hän on unohtanut kaiken viimeisen viiden vuoden ajalta – mukaan lukien aviomiehensä.

Paige ei ole nähnyt vanhempiaan moneen vuoteen, sillä vanhemmat toivoivat lapselleen erilaista elämää ja uraa, kuin ne jotka hän valitsi. Koska Paige ei muista Leoa ja on unohtanut välirikkonsa vanhempiensa kanssa, he saavatkin uuden mahdollisuuden muokata tyttärensä vastaamaan toiveitaan. Paige muistaa myös ex-kihlattunsa ja kuvittelee yhä olevansa tämän kanssa. Leon on voitettava Paige takaisin puolelleen ja saatava vaimonsa rakastumaan häneen uudelleen.

Kirjoittajalla tuli tippa linssiin jo pelkästään näistä leffoista kirjoittamisesta Hymiö Silmänisku

Löytyykö oma suosikkisi listalta vai puuttuuko jokin rakkauselokuvien klassikoista?

Lisäksi vinkkinä innokkaille lukijoille: osa elokuvien perustana olevista kirjoista löytyy Storytelistä äänikirjoina tai e-kirjoina. Valikoimassa on tällä hetkellä kirjat Adrift, The Timetraveler's Wife, Kerro minulle jotain hyvää, Sinä päivänä ja Love, Rosie (Where Rainbows End).

 

--

Lue myös:


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Haha, ei ollut Titanic päässyt listalle. Viimeksi eilen tuli telkkarista, Estonian onnettomuuden vuosipäivänä... 

Titanic on kyllä aika varma pillityselokuva, itselleni ainakin :smileyvery-happy:


Vilkaisin tuon Adrift elokuvan viime viikolla ja siihen vahva suositus! Todella mielenkiintoinen tositapahtumiin perustuva elokuva.

@PurnipsiTitanic oli tietenkin harkinnassa, mutta se on niin klassikko, ettei tarvitse enää edes erikseen mainita :smileywink:

Vastaa