Kaksi suosikkisarjaa tekevät paluun HBO:lle kesäkuussa

  • 7 June 2021
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta


Kesäkuu on laatusarjojen kulta-aikaa, kun kaksi HBO:n suosikkisarjaa palaavat täyttämään Game Of Thronesin jättämää tyhjiötä. Näissä sarjoissa esiin pääsevät erityisesti naishahmot: Big Little Lies -sarjassa alakouluikäisten lasten äidit ja Handmaid's Talessa orjattariksi joutuneet hedelmälliset naiset.


 


Big Little Lies -tv-sarja palaa salaisuuksineen 


 


David E. Kelleyn luoma Big Little Lies oli alun perin suunniteltu yhden kauden mittaiseksi minisarjaksi, joka pohjautuu samannimiseen romaaniin. Saavutettuaan suuren suosion (josta kertoo myös IMDb:n arvosana 8,6 ja kahdeksan Emmy-pystiä), HBO tilasi sarjalle toisen tuotantokauden.Sarja sai ilmestyessään kiinnostusta erityisesti elokuvateollisuudesta tutun näyttelijäkaartinsa kautta, johon kuuluu muun muassa Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley ja Alexander Skarsgård. Toiselle kaudelle on kiinnitetty jopa näitä kovempi nimi – Meryl Streep.Ensimmäinen kausi ei tarjonnut kirjan lukeneille suurempia yllätyksiä, koska se seurasi pitkälti kirjan juonta. Uusi kausi ottaa kuitenkin vapauksia, koska kirjan kliimaksi käsiteltiin jo ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa.


 


Sarjan jo ilmestyneet 7 jaksoa käsittelivät viiden äidin salaisuuksia ja menneisyyden käänteitä, jotka kulminoituivat ihmissuhteisiin niin hyvässä kuin pahassa. Lopussa paha saikin palkkansa, mutta millä hinnalla? Tätä todennäköisesti käsitellään sarjan toisella tuotantokaudella. Sarja pitää jännitystä yllä jaksojen ilmestyessä viikon välein 10.6. alkaen.


  


Handmaid’s Tale uusi kausi - kapinaa ja jännitystä


 


Maailmanlaajuista supersuosiota nauttinut ja yhteiskunnallista keskusteluakin herättänyt Handmaid’s Tale tekee paluun kolmannen kauden jaksoin 6. kesäkuuta. Tavallisesti kerran viikossa julkaistavia jaksoja tulee ensi-iltapäivänä HBO Nordiciin katsottavaksi jopa kolme!


 Sarja perustuu 80-luvun Orjattaresi-romaaniin, jonka dystopiaa se heijastelee fiktiivisessä Gileadin valtiossa. Onpa sarjasta löydetty kytköksiä myös meidän 2010-luvun maailmaan.Teasereiden ja trailerin perusteella orjattaret eivät tyydy heille osoitettuun tehtävään valtionmiesten lasten synnyttäjinä, vaan nousevat kapinaan. Uuden kauden postereissa orjattaret muun muassa vastustavat orjanimiään ja ottavat takaisin käyttöön oikeat nimensä. Sarjan päähenkilö June/Offred (Elizabeth Moss) vaikuttaa olevan kapinan kipinän sytyke, ja ottavan siihen mukaan myös esimerkiksi isäntäperheensä vaimon, jonka yllättävän empaattisista piirteistä saimme vihiä jo viime kaudella.Aiemmista kausista poiketen June vaikuttaa siis hylänneen henkilökohtaiset agendansa ja nousevan yhteiskunnallisen kapinan kasvoiksi. Mukana uudella kaudella ovat hänen lisäkseen muutkin aiemmilta kausilta tutut henkilöt, joilla on varmasti sanansa sanottavana sarjan kutkuttavissa käänteissä.


 


Mitä itse odotat tulevalta kaudelta? Mihin orjattarien kapina voi johtaa? Pääseekö June vihdoin pois Gileadista?


 


  


Älä missaa uusien kausien ensi-iltoja, ja pysy skarppina kahvipöytäkeskusteluissa koko kesän ajan. HBO Nordicin saat kuukaudeksi maksutta testiin täältä.


 


Lue lisää:1 kommentti

HBO:lla on laadukkaita sarjoja mutta tekninen toteutus on niin hirveää kuraa ettei mitään rajaa. Ottaisivat oppia Netflixistä ja Amazonilta miten se tekninen puoli toteutetaan.

Vastaa