Knutby - C Moren alkuperäissarja ja HBO:n dokumentti

  • 11 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 128 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


Vuoden 2004 tapahtumat pienellä Knutbyn paikkakunnalla lähellä Uppsalaa Ruotsissa ja sen Filadelfia-vapaaseurakunnassa on kirvoittanut niin kirjailijoita kuin TV:n tekijöitä reilu 17 vuotta tapahtumien jälkeen. Pöly on ainakin osin päässyt laskeutumaan, ja asianosaiset ovat saaneet etäisyyttä asioihin. Mitä sellaista Knutbyssä sitten tapahtui, että siitä on nyt vuoden sisään julkaistu niin kirja, draama- kuin dokumenttisarjakin?


 


Jotta en paljasta liikaa ja mielenkiinto säilyy, kerron tapahtumista hyvin pintapuolisesti. Filadelfian vapaaseurakunnassa oli kehittynyt melko hurmoksellinen ja henkilöpalvonnaksikin luokiteltava henki. Tätä tilannetta pystyi jopa häikäilemättömästi hyväksikäyttämään useampi seurakunnan johtohahmoista. Se johti lopulta mitä erikoisempiin ihmissuhdekoukeroihin, jumaluskomuksiin ja lopulta pastorin vaimon murhaan sekä naapurin miehen - joka osoittautui pastorin rakastajattaren aviomieheksi - murhan yritykseen. Syyn kontolleen otti pastorin lastenvahti, mutta mikä on totuus? Tiedämmekö sitä vielä tänäänkään?


 


Jos olet kiinnostunut true crime -tyyppisistä sarjoista ja rikosdokumenteista, suosittelen katsomaan HBO:lta pohjalle kuusiosaisen Pray Obey Kill -dokumenttisarjan, jossa haastatellaan seurakuntalaisia ja nähdään autenttista materiaalia vuosienkin takaa. Laita sen jälkeen "kevennykseksi" ja vastapainoksi puolestaan pyörimään uusi C Moren  kuusiosainen alkuperäissarja Knutby, joka perustuu kirjailija Jonas Bonnierin vuonna 2020 julkaistuun osin fiktiiviseen teokseen Lahkomurhat. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Alba August ja Aliette Opheim. Sen on ohjannut menestyssarja Kalifatin ohjauksesta vastannut Goran Kapetanović.


 


HBO Nordicin ohjelmakirjasto on katsottavissa Telia TV:n kautta. Juuri nyt saat kyseisen kirjaston kahdeksi viikoksi maksutta, ja jos sinulla ei myöskään ole vielä Telia TV-tunnuksia, voit samalla tilata ne käyttöösi sivuiltamme. Tästä pääset tutustumaan HBO:n Obey Pray Kill -dokumenttiin:


  


C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan. C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta. Tästä pääset katsomaan katkelmia C Moren alkuperäissarja Knutbystä: 


  


Lue myös: 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa