Skip to main content

Automatkoille on hyvä valmistautua huolella, kun kyydissä on perheen pienempiä. Yksi hyvä tapa valmistautumiseen on tarjota lapsillesi unohtumattomia elokuvahetkiä. C More Juniorista löydät laadukkaat elokuvat, jotka vievät heidät jännittäville seikkailuille kauas mielikuvituksen maailmaan. Olipa matkanne pitkä tai lyhyt, nämä viihdyttävät elokuvat pitävät varmasti nuoret matkustajat innoissaan ja hymyilevinä matkan ajan. Artikkelissa kerron muutaman elokuvavinkin, joista lapsesi varmasti tykkää.

 

Aivan Super

 

Ikäraja: 7

Kesto: 1 t 13 min

 

Helvi on kutistanut täysin vahingossa isänsä supersankaripuvun, eikä hän voi enää olla kaupungin Superleijona. Helvi on hieman kömpelö ja viettää mielellään aikaa pelaamalla. Helvin on pakko toimia, kun isä valitsee voimakkaan Aleksi-serkun uudeksi supersankariksi. Tarinassa korostuu yhteistyön ja oman paikan löytämisen tärkeys sekä se, että jokaisella on erityiset lahjansa, joita voi hyödyntää omalla tavallaan.

Pääosissa ovat Tobias Santelmann, Atle Antonsen, Charlotte Frogner, Line Verndal, Kari Simonsen, Henriette Marø, Hennika Huuse, Todd Monrad Vistven, Johannes Kjærnes ja Desta Beeder. Elokuvan on ohjannut Rasmus A. Sivertsen.

 

 

Savannijengi

 

Ikäraja: 7

Kesto: 1 t 29 min

 

Savannijengi on vuonna 2010 julkaistu saksalainen animaatioelokuva, jonka ovat ohjanneet Reinhard Klooss ja Holger Tappe. Tarina sijoittuu afrikkalaiselle suistoalueelle, jossa eläimet odottavat jokavuotista tulvaa. Yllättäen tulvaa ei kuitenkaan kuulu, jolloin Billy-mangusti ja hänen ystävänsä Socrates-leijona lähtevät etsimään vettä. Pian koko savannijengi yhdistää voimansa taistellakseen yhdessä kotiseutunsa pelastamiseksi. Savannijengi on koko perheen animaatioelokuva, joka tarjoaa seikkailua ja huumoria yhdistettynä tärkeään sanomaan yhteistyön merkityksestä ja ympäristön suojelemisesta.

Elokuvan suomenkielisessä versiossa äänirooleissa ovat Antti L. J. Pääkkönen, Markus Bäckman, Carla Rindell ja Inkeri Wallenius. Suomenkielisen version on kääntänyt Jari Siltakoski ja sen on ohjannut Aku Hytönen.

 

 

Pohjoisen sankarit

 

Ikäraja: 7

Kesto: 1 t 28 min

 

Vili on nuori ja rohkea naali, joka tekee päivittäin ahkerasti töitä kaupungin postissa. Vaikka hänellä onkin vakaa työpaikka, hänellä on suurempi unelma: tulla kuriiriksi ja kuljettaa tärkeitä paketteja. Hän tuntee sydämessään, että hänellä on tarvittavaa tarmoa ja taitoa tehtävään. Vili päättää vihdoin ottaa askeleen kohti unelmaansa ja osoittaa itselleen ja muille, että hänellä on kyky selvitä kuriirin haasteista. Hän keksii rohkean suunnitelman: Hän lainaa kelkkaa ja kuljettaa tärkeän paketin salaperäiseen paikkaan. Tämä tehtävä toisi esiin hänen kuriiritaitonsa ja antaisi hänelle varmuutta jatkaa kohti päämääräänsä.

Kohtalo puuttuu kuitenkin peliin, ja Vili löytää itsensä vahingossa piilotetusta linnoituksesta. Hän ymmärtää olevansa vaarallisessa tilanteessa, kun hän tapaa Otto Von Walrusin, pahan neron, joka johtaa pelottavaa roistojen armeijaa. Von Walrusin suunnitelmana on sulattaa napaseutujen jääpeitteet aiheuttaakseen maailmanlaajuisen tulvan. Tällä hirveällä teolla hän pyrkii valloittamaan maailman itselleen.

 

 

Palomies Sami: Toimintatähti!

 

Ikäraja: 7

Kesto: 1 t 2 min

 

Kun palava tankkiauto uhkaa Ponttipantin turvallisuutta, Palomies Sami toimii nopeasti ja rohkeasti pelastaen tilanteen. Mandi ja Saara ikuistavat sankariteon videolle, josta tulee viraalihitti. Hollywood-tuottaja Toni Isoleka haluaa Samin elokuvansa tähtirooliksi, mutta kilpailu Hollywood-näyttelijä Timi Kropan kanssa on kovaa. Paineen keskellä tuottaja valitsee kuitenkin Samin ainutlaatuisen sankarillisuuden perusteella. Suomenkielisen version äänirooleissa toimivat Juha Varis, Markus Niemi, Sasu Moilanen, Tuukka Leppänen, Veikko Honkanen ja Susa Saukko. Ohjaajina toimivat Gary Andrews ja Clint Butler. Seikkailu tarjoaa jännitystä, kohtalon käännekohtia ja rohkeutta valkokankaalla. 

 

 

Bamse ja tulivuorisaari

 

Ikäraja: 7

Kesto: 1 t 6 min

 

Bamse, Pomppi ja Kilpinen, legendaarinen kolmikko, ovat innostuneina saaneet inspiraatiota Jules Vernen "Matka maan keskipisteeseen" klassikkoseikkailusta ja suuntaavat kohti uutta jännittävää seikkailua. Heidän tehtävänään on pelastaa Kilpisen vanha tutkijakollega, joka on kadonnut mystisesti tutkimusmatkallaan. Pomppi varoittaa pelastustehtävän vaarallisuudesta, mutta ystävykset päättävät lähteä rohkeasti seikkailuun. Matkalla he kohtaavat monia vaaroja, kuten nälkäisiä susia, itsekkäitä roistoja ja hurjan tulivuorenpurkauksen. Jännittävien käänteiden lisäksi he saavat matkaseurakseen omahyväisen kissan, Katjan. Bamse, Pomppi ja Kilpinen eivät kuitenkaan tiedä, että viekkaalla kissalla on aivan omat suunnitelmansa perille päästyään. Katjalla on jotain aivan toisenlaista mielessään kuin auttaa ystäviään. Kolmikko saa huomata, että seikkailu onkin täynnä yllätyksiä ja että heidän on oltava tarkkoina, keneen he pystyvät luottamaan tällä matkalla.

 

 

Oliko jokin näistä elokuvista sinulle tai lapsellesi jo entuudestaan tuttu? Kerro kommenteissa! 😊

 

--

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa