Maria Kallio on ollut syksyn suuri dekkarimenestys C Moressa – kokeile veloituksetta

  • 14 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 8 katselukertaa


 


Leena Lehtolaisen suosikkidekkareihin perustuva Maria Kallio -sarja on valloittanut tänä syksynä suomalaiskatsojat. Kaikki jaksot ovat jo nähtävissä C More -suoratoistopalvelussa.


 


C More -alkuperäissarja Maria Kallio on uusi kymmenosainen draamasarja poliisista (Elena Leeve), joka haaveilee juristin urasta, mutta päätyy murharyhmän pomoksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle. Rikostutkijantyössään hän osaa laittaa kohtaamansa raakuudet sivuun, mutta yksityiselämässään hän kamppailee tunteiden kovettumisen ja miesystävä-Antin (Markus Järvenpää) perheenperustamishaaveiden kanssa. Tiivis työyhteisö muodostuu Marialle välillä läheisemmäksi kuin oma kumppani ja varsinkin intensiivinen suhde työpari Koivuun (Leo Honkonen) tarjoaa tukea vaikeissa paikoissa.


 


Uutuussarjan jokainen jakso perustuu kirjailija Leena Lehtolaisen samannimiseen rikosromaaniin. Sarjan yhtenäistävänä runkona on Maria Kallion tasapainoilu työelämän ja parisuhteen välillä. Työssään hän on sitoutunut saattamaan rikoksentekijät vastuuseen teoistaan ja tuomaan tällä tavoin edes hieman oikeutta uhreille ja heidän läheisilleen. Onko hän kuitenkin paatumassa liian nopeasti raakojen rikosten äärellä, kuten murharyhmässä pitkää uraa tekeville monesti käy? Entä onko hän valmis sitoutumaan ja perustamaan perhettä vaarallisen poliisintyön täyttäessä ajatukset vapaa-ajallakin?


 


Leeven, Honkosen ja Järvenpään lisäksi sarjassa näyttelevät muun muassa Matleena KuusniemiPetteri SummanenAlex AntonRoosa SöderholmMatti Leino ja Carl-Kristian Rundman. Ohjauksesta vastaa Jojo Erholtz ja käsikirjoituksesta Eriikka Etholén-Paju.


 


”Rooli oli minulle unelmien täyttymys”


 


Sarjassa mainion pääroolin tekevä Elena Leeve riemastui, kun sai kuulla saaneensa roolin koekuvausten jälkeen.


 


– Maria Kallion rooli oli ehdottomasti minulle yksi unelmien täyttymys, hän kertoo innostuneena.


 


Leeve kertoo olleensa jo pitkään Maria Kallio -dekkareiden suuri fani.


 


– Luen tosi paljon, ja yhdessä elämänvaiheessa, vajaa parikymppisenä, luin paljon dekkareita ja tykitin kaikki Maria Kalliot. Tykkäsin niistä tosi paljon, hän kertoo.


 


– Suosikkini on Ensimmäinen murhani, joka oli kirjasarjan ensimmäinen, ja josta myös sarja lähtee liikkeelle. Siihen alkuun liittyy tietynlaista latausta, hän vinkkaa.


 


Leeve kertoo saaneensa rooliin valmistautumista varten apuja myös personal trainerilta ja poliisilta, mm. asekoulutusta.


 


Taitava tiimi päivitti klassikkotarinat nykypäivään


 


Muun muassa Ex-onnellisten ohjaajana kunnostautunut Jojo Erholtz kertoo sarjan ohjaamisen olleen todella antoisa, mutta myös haastava työ.


 


– Oli todella mielenkiintoista lähteä tekemään formaattia, jossa selvitetään yksi rikos per jakso. Siinä oli aikamoinen työ ajatella, millainen se jakson rytmi ja tempo tulee olemaan, Erholtz kertoo.


 


Sarjan käsikirjoittanut Eriikka Etholén-Paju taas oli alkuun kinkkisen tehtävän edessä: kuinka käsikirjoittaa poliisisarja 30 vuotta vanhojen dekkarien pohjalta, kun rikostutkinnan menetelmät ovat tuona aikana kehittyneet aimo harppauksin?


 


– Käytännössä se tarkoitti sitä, että piti poimia kirjasta ydinasiat ja rakentaa draamasarjamuoto niiden asioiden ympärille. Lisäksi jokaista jaksoa varten piti erikseen pohtia, miten se rikos selvitetään. Sitä ei voinut kirjasta ottaa, kun menetelmät ovat nykyään niin erilaisia.


 


He tapasivat myös projektin suunnitteluvaiheessa Maria Kallio -kirjasarjan kirjoittaneen Leena Lehtolaisen.


 


– Se oli todella kannustava tapaaminen kaiken kaikkiaan, Erholtz kertoo.


 


– Olin ihan haltioissani tietysti, sillä olen aina ollut suuri Leena-fani, hän jatkaa.


 


Tutustu Maria Kallio -sarjan hahmoihin:


 


Maria Kallio (Elena Leeve)


 


Maria Kallio on Espoon väkivaltarikosyksikön tutkija, mutta myös viimeistä tenttiä vaille juristi. Juristiksi  valmistuminen tarjoaisi tasaisemman elämän, mutta veri vetää häntä poliisin työhön ja hän ottaa vastaan pestin yksikön pomona. Yksityiselämässään Maria kamppailee sitoutumispaineiden kanssa. 


  


Pekka Koivu (Leo Honkonen)


 


Ylikonstaapeli Pekka Koivu on murharyhmän vitsiniekka, joka ei kanna turhia murheita mukanaan. Koivu haluaisi perheen ja lapsia, mutta etsiessään sitä oikeaa, kukaan ei oikein tunnu sydämessä samalta kuin Maria. Hän ei kuitenkaan tiedä miten asiasta tälle kertoisi.


  


Antti Sarkela (Markus Järvenpää)


 


Avaruustieteen huippututkija Antti Sarkela suhtautuu intohimoisesti omaan työhönsä ja ymmärtää kuinka haastavaa Marian työ rikospoliisina on. Hänelle kuitenkin rakkaus ja parisuhde ovat tärkeitä, ja tulevaisuudessa hän haluaisi myös lapsia. Ovatko Antin tulevaisuudentoiveet Marialle liikaa?


  


Ville "Pätkis" Beaktas (Alex Anton)


 


Huumepuolelta murharyhmään siirtyvä Pätkis tuo Marian tiimiin vahvaa tietoteknistä osaamista ja rentoa huumoria. Yksityisasioistaan tarkka mies osaa kuitenkin myös yllättää työyhteisönsä.


  


Susanna Honkanen (Roosa Söderholm)


 


Kovapintainen Susanna Honkanen on terävä poliisi, joka on edennyt nopeasti ja saanut profilointikoulutuksen FBI:ssa. Suoraviivainen Susanna nauttii samanhenkisyydestä Strömin kanssa.


  


Jyrki Taskinen (Petteri Summanen)


 


Marian murharyhmän johtoon nostava Jyrki Taskinen luottaa suojattinsa ammattitaitoon lujasti. Kenttätyön läpikotaisin tunteva Taskinen on kuitenkin itse päässyt hieman laiskistumaan ja häntä tuntuu kiinnostavan tennis enemmän kuin rikokset.


  


Pertti Ström (Carl-Kristian Rundman)


 


Ström on vanhemman sukupolven poliisi, joka on aina oikeassa ja saa mielestään puhua alaisilleen juuri niin kuin lystää. Tämä hiertää uudeksi pomoksi nousevan Maria Kallion ja Strömin välejä. Ström saa kuitenkin uuden alun yllättävässä seurassa.


  


Kirsti Grotenfeldt (Matleena Kuusniemi)


 


Oikeuslääketieteen tohtori Kirsti Grotenfeldt on tutkijasielu, jonka työ patologina vaatii kylmähermoisuutta ja vankkaa mielenterveyttä. Kirsti tarjoaakin pragmaattisuudellaan lapsuudenystävälleen Marialle tukea sekä tämän työssä että parisuhdesolmuissa.


  


Taisto Pulkka (Matti Leino)


 


Rikospaikkatutkija Pulkka on murharyhmän tärkeä tukipilari. Rennosta tyylistään huolimatta hänet tunnetaan tarkkana ammattilaisena, jolta ei jää yksityiskohdat huomaamatta.


  


Maria Kallio yksinoikeudella C Moressa – Telian asiakkaana saat nyt C More TV -tuotteen huippuedullisesti!


 


Uutuussarja Maria Kallio on nyt katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa, jota voit nyt Telian liittymäasiakkaana kokeilla veloituksetta 3 kk ajan, ja Telian 5G-liittymäasiakkaana pääset kokeilemaan sitä jopa 12 kk täysin veloituksetta. Etu on voimassa Telian liittymäasiakkaille, niin uusille kuin nykyisillekin. Ilmaisjaksonkin jälkeen hinta on vain 8,95 €/k.


 


Laatusarjojen ja -elokuvien lisäksi C Moressa on myös laaja kattaus dokumentteja, realitya, koko perheen ohjelmia sekä MTV:n hittiohjelmat ilman katkoja ja osa ennakkoon katsottavissa.


 


Lue lisää Telian asiakkaiden C More -eduista ja aloita veloitukseton kokeilu täällä!


 


Telia TV digiboksilla kaikki viihde, urheilu ja muu sisältö on helposti katsottavissa tv-ruudulla yhden kaukosäätimen avulla. Tutustu digiboksiin tästä.Näin otat C Moren -suoratoistopalvelun käyttöösi.


 


Lue lisää:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa