Skip to main content

Syyskuu tuo MAXille mukanaan monia odotettuja sarjoja ja elokuvia. Kulttisuosikki Unelmahäät palaa uusilla jaksoilla, ja Investigation Discoveryn Born Evil: The Serial Killer and the Savior tarjoaa kylmääviä hetkiä Michael Bayn johdolla. HBO:n dokumentti Wise Guy: David Chase and The Sopranos sukeltaa syvälle ikonisen sarjan luojan mieleen, kun taas My Brilliant Friend jatkaa Elena Ferranten rakastettujen romaanien tarinaa. Lisäksi Latela 2024 ja Gold Rush: Kaivosten pelastajat tuovat vauhtia ja jännitystä syksyn ohjelmistoon. Elokuvien ystäville on tarjolla muun muassa Beetlejuice, Jojo Rabbit ja tietenkin uskomaton kaikkien aikojen suosikkielokuva Titanic. Syksyn ohjelmisto tarjoaa jokaiselle jotakin, olipa kyseessä sitten draama, dokumentti tai toiminta. 
 

Tiesithän, että pääset nauttimaan Maxin sarjoista, elokuvista ja urheilusta liittymäasiakkaan etuhintaan!


Sisällysluettelo:

 

Unelmahäät, 7. kausi

Osa 2 katsottavissa jo nyt

Kulttimainetta nauttivan Unelmahäät-sarjan faneja hemmotellaan tänä vuonna tuplasti, kun keväällä alkaneen 7. kauden esittämättömät jaksot nähdään jo tulevan syksyn aikana. Pimenevät illat muuttuvat rakkaudentäyteisiksi, kun kuusi uutta paria sanoo toisilleen tahdon eri puolilla Suomea. Unelmahäät tarjoaa tuttuun tapaan aitoja, elämänmakuisia rakkaustarinoita ja suuria tunteita, kun parit kulkevat yhtä matkaa kohti avioliiton satamaa. Jaksoja on yhteensä kuusi ja uusi jakso julkaistaan kerran viikossa. Katso alta trailer, miltä näytti sotilaan ja myyjättären rakkaustarina aiemmalta kaudelta. 
 

 

Shorty’s Dream Shop, 2. kausi

Katsottavissa jo nyt

Shorty tiimeineen muuttaa autoja tyylikkäiksi hot rodeiksi. Näiden autojen täydellisillä muodonmuutoksilla ollaan jälleen askel lähempänä amerikkalaista unelmaa. Tällä kaudella Shorty tarttuu haasteeseen tehdä Vietnamin veteraanin 1969-vuosimallin C10:sta viileä menopeli. Suunnitelmana on palauttaa auto alkuperäisiin asetuksiin ja kaksiväriseen maaliin. Sarjaa esitetään yksi uusi jakso viikottain. Alla “behind the scenes” -trailer vuodelta 2023. 
 

 

Born Evil: The Serial Killer and the Savior

Katsottavissa jo nyt

Investigation Discoveryn odotetun dokumenttisarjan takana on vastaava tuottaja Michael Bay. Born Evil: The Serial Killer and the Savior tarkastelee vähemmän tunnetun sarjamurhaaja Hadden Clarkin tapausta. Viiden jakson aikana dokumentti tutkii Clarkin elämää ja rikoksia aina räjähdysherkästä perheestä ja Haddenin turmeltuneisuudesta tämän sellitoverilleen tekemiin järkyttäviin paljastuksiin. Vankilassa tehdyt paljastukset saivat etsivät palaamaan selvittämättä jääneiden rikostapausten äärelle. Dokumentti ankkuroituu Michael Bayn ja Clarkin käymien yksityisten keskustelujen ympärille. Lopputuloksena on kylmäävä henkilökuva yhdestä viime vuosikymmenten karmivimmista sarjamurhaajista. Dokumentista julkaistaan kolme ensimmäistä jaksoa ensi-iltapäivänä ja loput kahtena seuraavana päivänä.
 

 

Gold Rush: Kaivosten pelastajat, 4. kausi

Katsottavissa jo nyt

Gold Rush: Kaivosten pelastajat, alkuperäiseltä nimeltään Gold Rush: Mine Rescue with Freddy & Juan, on palannut neljännen kauden jaksoilla. Sarjassa kultakaivosasiantuntijat Freddy Dodge ja Juan Ibarra auttavat vaikeuksissa olevia kaivosten omistajia parantamaan kultasaalistaan.

Tällä uudella kaudella seurataan kuinka Dodge ja Ibarra matkustavat eri kaivoskohteisiin tarjoten asiantuntemustaan ja apuaan. Heidän tavoitteenaan on kaksinkertaistaa kaivosten kultasaalis, ja he saavat palkkion vain, jos onnistuvat. Tämä kausi on erityisen haastava, sillä inflaatio on lisännyt painetta pienille kaivoksille. Jaksoja julkaistaan jakso per viikko -tahdilla.
 


Wise Guy: David Chase and The Sopranos

Katsottavissa jo nyt 

25 vuotta sarjan alkamisen jälkeen The Sopranos on edelleen tunnettu kulttuuri-ilmiö ja malliesimerkki laadukkaasta televisiosarjasta. Kaksiosaisessa dokumentissa Wise Guy: David Chase and The Sopranos maineikas elokuvantekijä Alex Gibney sukeltaa syvälle David Chasen, Sopranos-sarjan kuuluisan luojan ja käsikirjoittajan mieleen. Dokumentti valottaa Chasen elämää ja uraa tarjoten samalla ainutlaatuisen näkymän hänen työhönsä ikonisen sarjan parissa. Sarja molemmat jaksot ovat katsottavissa ensi-iltapäivänä. 
 


My Brilliant Friend, 4. kausi

Katsottavissa 10.9. alkaen

Elena Ferranten menestysromaaneihin pohjautuva My Brilliant Friend -sarja seuraa Elena Grecoa (Margherita Mazzucco) ja hänen elämänsä merkityksellisintä ystävää, Raffaella “Lila” Cerulloa (Gaia Girace), joka on tavallaan samanaikaisesti hänen pahin vihollisensa. Kaksikon tarina alkaa lapsuudesta 1950-luvun Napolissa ja jatkuu yli 60 vuoden ajan. Tarinan neljäs osa, Story of the Lost Child eli Kadonneen lapsen tarina sukeltaa Elenan ja Lilan aikuisuuteen. Molemmat ovat sotkeutuneet 1980-luvun Italian myllerrykseen vuosikymmenten mittaisen poliittisen väkivallan ja levottomuuden lähestyessä loppuaan. Äitiyden ja urapaineiden, petosten, uhkausten, katoamisten ja luonnonkatastrofien keskellä Elena ja Lila löytävät jälleen itsensä tutusta korttelista. Sarja koostuu 10 jaksosta, joista uudet jaksot julkaistaan viikoittain. 
 

 

Psykopaatti vierelläni, 8. kausi

Katsottavissa 17.9. alkaen

Psykopaatti vierelläni on rikosdokumenttisarja, joka tutkii nykyhistorian julmimpia tappajia. Sarjassa käytetään uutismateriaalia ja tappajien omia kertomuksia, jotta katsojat voivat ymmärtää heidän kauhistuttavia piirteitään ja merkkejään. Sarjan uusi kausi jatkaa syvällistä sukellusta psykopatian merkkeihin ja siihen, miten nämä piirteet ilmenevät rikollisten teoissa. Kaikki jaksot julkaistaan katsottaviksi ensi-iltapäivänä.
 


Latela 2024, 4. kausi

Katsottavissa 18.9. alkaen

Taistelu Latelan rallimestaruudesta jatkuu, kun Huttunen vaatii revanssin epäonnisesta kisasta. Voittoon tarvitaan ylivoimainen auto ja kovaa harjoittelua, mutta valmistautumisessa tiimien taktiikat poikkeavat vahvasti toisistaan. Myös drifting-into on nousussa, ja inspiraatiota uuteen rakennusprojektiin haetaan lajin kotimaasta Japanista asti. Pian Latelasta kuuluu taas kilkettä, kolinaa ja kiroilua, kun tiimi valmistautuu kisaamaan tässä näyttävässä ja vauhdikkaassa autourheilulajissa. Kauden 16 jaksosta esitetään viikoittain kaksi jaksoa kerralla.
 


Hurjat takaa-ajot, 2. kausi

Katsottavissa 28.9. alkaen 

Hurjat takaa-ajot on jännittävä dokumenttisarja, joka seuraa poliisin vaarallisia takaa-ajoja. Tässä kaudessa pääset näkemään uskomattomia ja vaarallisia takaa-ajoja, jotka on tallennettu kameralle. Jokainen jakso vie katsojat suoraan tapahtumien keskipisteeseen, tarjoten ainutlaatuisen näkökulman poliisin ja rikollisten välisiin jännittäviin kohtaamisiin. Kaikki jaksot julkaistaan kerralla ensi-iltapäivänä.
 


Beetlejuice

Katsottavissa jo nyt
 

Genre: komedia, kauhu
Julkaisuvuosi: 1988
Ikäraja: K12
Kesto: 1 h 32 min
IMDb: 7.5


Beetlejuice on Tim Burtonin ohjaama musta komedia ja fantasiaelokuva vuodelta 1988. Elokuvan pääosissa ovat Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Catherine O’Hara ja Winona Ryder. Tarina seuraa äskettäin kuollutta pariskuntaa, joka jää kummittelemaan omaan taloonsa ja yrittää pelotella uudet asukkaat pois. He palkkaavat avukseen Beetlejuice-nimisen henkiolennon, mutta tämä aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisuja.

Elokuva on tunnettu omaperäisestä visuaalisesta tyylistään ja huumoristaan. Michael Keatonin roolisuoritus Beetlejuicena on erityisen ikimuistoinen.
 


Hidden Figures – Varjoon jääneet

Katsottavissa jo nyt
 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2016
Ikäraja: K12
Kesto: 2 t 2 min
IMDb: 7.8


Hidden Figures – Varjoon jääneet on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut draamaelokuva, jonka on ohjannut Theodore Melfi. Elokuva perustuu Margot Lee Shetterlyn tietokirjaan ja kertoo tositarinan kolmesta afroamerikkalaisesta naisesta, jotka työskentelivät NASA:ssa 1960-luvulla rotuerottelun aikaan.

Elokuvan päähenkilöt ovat Katherine Johnson (Taraji P. Henson), matemaatikko, joka laski kriittisiä lentoratoja. Dorothy Vaughan (Octavia Spencer), joka nousi ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi naiseksi, joka toimi NASA:n esimiehenä. Mary Jackson (Janelle Monáe), joka kouluttautui NASA:n ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi naisinsinööriksi. Elokuva kuvaa heidän kamppailujaan ja saavutuksiaan aikana, jolloin rotuerottelu oli vielä voimissaan. Heidän työnsä oli ratkaisevan tärkeää astronautti John Glennin laukaisemisessa kiertoradalle.

Elokuva sai erinomaisen vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä. Se sai myös useita palkintoehdokkuuksia, mukaan lukien kolme Oscar-ehdokkuutta.
 


Triangle of Sadness

Katsottavissa jo nyt 
 

Genre: komedia
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: K12
Kesto: 2 t 2 min
IMDb: 7.3


Triangle of Sadness on Ruben Östlundin ohjaama satiirinen musta komedia vuodelta 2022. Se seuraa julkkispariskuntaa, joka lähtee luksusristeilylle rikkaiden vieraiden kanssa. Risteily päättyy katastrofiin, ja he joutuvat selviytymään autiolla saarella.

Elokuvan maailmanensi-ilta oli Cannesin elokuvajuhlilla, missä se sai kahdeksan minuutin seisovat aplodit ja voitti Palme d’Or -palkinnon. Triangle of Sadness on saanut paljon kiitosta erityisesti Östlundin ohjauksesta ja käsikirjoituksesta sekä näyttelijöiden suorituksista, erityisesti Dolly de Leonin.

Elokuva käsittelee taloudellista epätasa-arvoa ja etuoikeutettujen luokan irtaantumista todellisuudesta. Se on saanut useita palkintoja ja ehdokkuuksia, mukaan lukien kolme Oscar-ehdokkuutta: paras elokuva, paras ohjaaja ja paras alkuperäinen käsikirjoitus.
 


Blue Jean

Katsottavissa 13.9. alkaen
 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: K12
Kesto: 2 t 22 min
IMDb: 7.0


Blue Jean on vuonna 2022 julkaistu brittiläinen draamaelokuva, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Georgia Oakley. Elokuva sijoittuu vuoteen 1988, jolloin Margaret Thatcherin konservatiivihallitus on ajamassa läpi lakia, joka leimaa homoseksuaalisuuden. Tarina seuraa Jean-nimistä (Rosy McEwen) liikunnanopettajaa, joka elää kaapissa ja pelkää menettävänsä työnsä, jos hänen seksuaalinen suuntautumisensa paljastuu.

Jean joutuu kriisiin, kun uusi oppilas uhkaa paljastaa hänen salaisuutensa. Elokuva käsittelee homofobiaa ja henkilökohtaista kamppailua identiteetin kanssa 80-luvun lopun Isossa-Britanniassa.

Elokuva sai ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla ja se on saanut useita palkintoehdokkuuksia, mukaan lukien BAFTA-ehdokkuuden parhaasta debyyttielokuvasta.
 


Jojo Rabbit

Katsottavissa 13.9. alkaen
 

Genre: komedia, draama
Julkaisuvuosi: 2019
Ikäraja: K12
Kesto: 1 h 48 min
IMDb: 7.9


Jojo Rabbit on vuonna 2019 julkaistu satiirinen komedia-draama, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Taika Waititi. Elokuva perustuu Christine Leunensin romaaniin Caging Skies.

Elokuvan päähenkilö on 10-vuotias Johannes “Jojo” Betzler (Roman Griffin Davis), joka on innokas Hitler-Jugendin jäsen. Jojo saa tietää, että hänen äitinsä (Scarlett Johansson) piilottelee juutalaista tyttöä (Thomasin McKenzie) heidän kotonaan. Tämä paljastus pakottaa Jojon kyseenalaistamaan uskomuksensa, samalla kun hän käsittelee mielikuvitusystävänsä, humoristisen Adolf Hitlerin (Taika Waititi), neuvoja.

Elokuva sai paljon kiitosta huumoristaan ja koskettavasta tarinastaan. Se voitti parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnon ja oli ehdolla viidessä muussa kategoriassa, mukaan lukien paras elokuva.
 


Kingsman: Salainen palvelu

Katsottavissa 13.9. alkaen
 

Genre: toiminta, komedia
Julkaisuvuosi: 2014
Ikäraja: K16 
Kesto: 2 t 9 min
IMDb: 7.7


Kingsman: Salainen palvelu on vuonna 2014 julkaistu vakoojaelokuva, jonka on ohjannut Matthew Vaughn. Elokuva perustuu Mark Millarin ja Dave Gibbonsin sarjakuvaan The Secret Service.

Elokuvan juoni seuraa nuorta miestä nimeltä Gary “Eggsy” Unwin (Taron Egerton), joka rekrytoidaan salaisen vakoojaorganisaation, Kingsmanin, koulutusohjelmaan. Hänen mentorinaan toimii kokenut agentti Harry Hart (Colin Firth). Samaan aikaan maailmaa uhkaa teknologianero Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), joka suunnittelee tuhoisaa suunnitelmaa.

Elokuva tunnetaan tyylitellyistä toimintakohtauksistaan, huumoristaan ja visuaalisesta tyylistään. Se sai pääosin positiivisia arvosteluja ja menestyi hyvin lipputuloissa, keräten yli 414 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Elokuva sai myös jatko-osan “Kingsman: Kultainen kehä” vuonna 2017 ja esiosan “The King’s Man” vuonna 2021.
 


Prey

Katsottavissa 20.9. alkaen
 

Genre: scifi, toiminta
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: K18
Kesto: 1 h 40 min
IMDb: 7.1


Prey on vuonna 2022 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen scifi-toimintaelokuva, jonka on ohjannut Dan Trachtenberg. Se on Predator-elokuvasarjan viides osa ja toimii esiosana sarjan aiemmille elokuville.

Elokuva sijoittuu 1700-luvulle ja keskiössä on Comanche-soturi Naru, jota esittää Amber Midthunder. Naru taistelee mystistä, huipputeknisen arsenaalin omaavaa avaruusolentoa vastaan, joka uhkaa hänen heimoaan. Elokuva sai positiivisen vastaanoton kriitikoilta, jotka kehuivat erityisesti toimintakohtauksia, Midthunderin roolisuoritusta ja visuaalisia tehosteita.
 


The Greatest Showman

Katsottavissa 20.9. alkaen
 

Genre: musikaali
Julkaisuvuosi: 2017
Ikäraja: K7
Kesto: 1 h 45 min
IMDb: 7.5


The Greatest Showman on vuonna 2017 julkaistu musikaalielokuva, joka kertoo P.T. Barnumin elämästä ja hänen luomastaan sirkuksesta. Elokuvan pääosassa on Hugh Jackman, joka esittää Barnumia. Muita näyttelijöitä ovat Zac Efron, Zendaya ja Michelle Williams.

Elokuva on täynnä upeita musiikkiesityksiä ja visuaalisia elämyksiä. Se kertoo tarinan siitä, kuinka Barnum nousi köyhyydestä ja perusti maailman suurimman show’n, joka juhlisti erilaisuutta ja ainutlaatuisuutta. Elokuvan musiikki on saanut paljon kiitosta, ja kappale This Is Me voitti Golden Globe -palkinnon parhaasta alkuperäiskappaleesta.
 


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Katsottavissa 20.9. alkaen
 

Genre: komedia, draama
Julkaisuvuosi: 2017
Ikäraja: K16
Kesto: 1 t 55 min
IMDb: 8.1


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri on vuonna 2017 julkaistu rikosdraamaelokuva, jonka on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut Martin McDonagh. Elokuvan pääosassa on Mildfer Hayesin äitiä näyttelevä Frances McDormand, joka vuokraa kolme mainostaulua kiinnittääkseen huomiota tyttärensä ratkaisemattomaan raiskaus- ja murhatapaukseen.

Elokuvassa Mildred asettaa mainostauluihin viestejä, jotka kyseenalaistavat paikallisen poliisipäällikön, Bill Willoughbyn (Woody Harrelson), toiminnan. Tämä herättää paljon huomiota ja aiheuttaa jännitteitä kaupungissa. Sam Rockwell esittää Jason Dixonia, alkoholisoitunutta poliisia, joka sekaantuu tapaukseen ja pahentaa tilannetta entisestään.

Elokuva sai laajaa kriitikoiden ylistystä erityisesti McDonaghin käsikirjoituksen ja ohjauksen sekä näyttelijäsuoritusten ansiosta. Se voitti useita palkintoja, mukaan lukien viisi BAFTA-palkintoa, neljä Golden Globe -palkintoa ja kaksi Oscar-palkintoa.
 


Vaarallinen tehtävä

Katsottavissa 27.9. alkaen
 

Genre: toiminta
Julkaisuvuosi: 1996
Ikäraja: K12
Kesto: 1 t 50 min
IMDb: 7.2


Vaarallinen tehtävä - Mission: Impossible on yhdysvaltalainen toimintaelokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 1996. Elokuva perustuu 1960- ja 1970-lukujen samannimiseen televisiosarjaan.

Elokuvan pääosassa on Ethan Hunt, jota näyttelee Tom Cruise. Hunt on salainen agentti, jota hänen oma järjestönsä epäilee vakoojaksi. Hänen on löydettävä oikea vakooja ja puhdistettava maineensa. Elokuvan ohjasi Brian De Palma, ja sen käsikirjoittivat David Koepp ja Robert Towne.

Elokuva oli menestys ja sille on tehty useita jatko-osia, joissa Tom Cruise jatkaa Ethan Huntin roolissa. Sarjan elokuvat ovat tunnettuja jännittävistä toimintakohtauksistaan ja monimutkaisista juonenkäänteistään.
 


Mission: Impossible – Fallout

Katsottavissa 27.9. alkaen
 

Genre: toiminta
Julkaisuvuosi: 2018
Ikäraja: K12
Kesto: 2 t 27 min 
IMDb: 7.7


Mission: Impossible – Fallout on vuonna 2018 julkaistu amerikkalainen toiminta- ja vakoiluelokuva, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Christopher McQuarrie. Se on kuudes osa Mission: Impossible -elokuvasarjassa ja jatkoa elokuvalle Mission: Impossible – Rogue Nation vuodelta 2015.

Elokuvassa Ethan Hunt (Tom Cruise) ja hänen IMF-tiiminsä yrittävät estää terroristijärjestöä Apostles saamasta haltuunsa kolmea plutoniumydintä, joita he aikovat käyttää ydiniskuihin eri kaupungeissa. Elokuvassa nähdään myös Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan ja Alec Baldwin.

Elokuva sai kriitikoilta paljon kiitosta erityisesti toimintakohtauksistaan ja Tom Cruisen omista stunt-tempuista. Se oli myös taloudellinen menestys, tuottaen maailmanlaajuisesti yli 791 miljoonaa dollaria.
 


The Mauritanian

Katsottavissa 27.9. alkaen
 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2021
Ikäraja: K18
Kesto: 2 t 9 min
IMDb: 7.5


The Mauritanian on vuonna 2021 julkaistu oikeussalidraama, joka perustuu Mohamedou Ould Slahin muistelmiin Guantánamo Diary. Elokuva kertoo Slahin tarinan, kun hänet pidätettiin ja vangittiin ilman syytteitä Guantanamo Bayn vankileirillä Yhdysvalloissa vuosina 2002–2016.

Elokuvan on ohjannut Kevin Macdonald, ja pääosissa nähdään Tahar Rahim (Slahi), Jodie Foster, Shailene Woodley ja Benedict Cumberbatch. Jodie Foster voitti parhaan naissivuosan Golden Globe -palkinnon roolistaan elokuvassa.

Elokuva sai kiitosta erityisesti näyttelijäsuorituksista ja ohjauksesta, mutta käsikirjoitusta kritisoitiin jonkin verran. Se on voimakas tarina oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien puolustamisesta.
 


Titanic

Katsottavissa 27.9. alkaen
 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 1997
Ikäraja: K12
Kesto: 3 t 14 min
IMDb: 7.9


Titanic on vuonna 1997 ensi-iltansa saanut James Cameronin ohjaama ja käsikirjoittama romanttinen katastrofielokuva. Elokuva kertoo osittain kuvitteellisen tarinan matkustajahöyrylaiva RMS Titanicin uppoamisesta vuonna 1912.

Elokuvan pääosissa nähdään Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) ja Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater). He esittävät eri yhteiskuntaluokista tulevia henkilöitä, jotka rakastuvat Titanicin kohtalokkaalla neitsytmatkalla. Elokuva yhdistää historiallisia tapahtumia ja fiktiivisiä elementtejä, ja se tunnetaan erityisesti visuaalisista tehosteistaan, musiikistaan ja tunteikkaasta tarinastaan.

Titanic oli aikanaan maailman kallein elokuva, ja sen budjetti oli noin 200 miljoonaa dollaria. Elokuva voitti 11 Oscar-palkintoa, mukaan lukien parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen palkinnot. Se oli myös ensimmäinen elokuva, joka ylitti miljardin dollarin lipputulot maailmanlaajuisesti.
 


Löysitkö itsellesi tästä mieluista katsottavaa joko uusimpien tai vanhempien joukosta? 

Lue myös
 

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa