Katseluvinkit

MTV Katsomo: Matti Nykänen - Elämä on laiffii

  • 21 November 2023
  • 0 kommenttia
  • 36 katselukertaa
MTV Katsomo: Matti Nykänen - Elämä on laiffii
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Matti Nykänen - Elämä on laiffii -dokumenttisarja kokoaa mäkikotkan tarinan. Marrraskuun 9. päivä alkanut kuusiosainen dokumenttisarja avaa ovet Suomen rakastetun mäkihyppääjän elämään. Sarjassa esitellään uutta ja ennenjulkaisematonta videomateriaalia sekä syväluotaavia haastatteluja, jotka auttavat ymmärtämään Matti Nykäsen moniulotteista persoonaa. Sarja tarkastelee merkittävimpiä käännekohtia hänen elämässä, aina uran alkumetreistä dramaattiseen poismenoon vuonna 2019. 

Matti Nykänen oli Suomen menestynein mäkihyppääjä, joka kruunasi uransa viidellä olympiamitalilla, 14 maailmanmestaruusmitalilla ja 22 Suomen-mestaruusmitalilla. Hänen urheilusuorituksiensa lisäksi Nykänen oli usein otsikoissa tempauksillaan ja omaperäisillä lausahduksillaan, jotka viihdyttivät kansaa vuosikymmenten ajan.

Dokumenttisarjassa esiintyy laaja joukko Nykäsen läheisiä ja työtovereita eri elämänvaiheista. Sarjassa kuullaan esimerkiksi Matti Nykäsen leskeä Pia Nykästä, hänen ystäväänsä ja entistä saksalaista mäkihyppääjäa Jens Weissflogia, suomalaista mäkihyppääjää Janne Ahosta sekä muita urheilumaailman vaikuttajia. Mukana ovat myös ihmisiä, jotka olivat läheisiä Nykäsen kanssa hänen artistiuran, medianäkyvyyden ja henkilökohtaisten taistelujen aikana.

Dokumenttisarjan ohjauksesta vastaa Sami Kieksi, joka on tunnettu aiemmista merkittävistä dokumentaarisista töistään ja on palkittu tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla vuonna 2021 sekä Kultaisella Venlalla vuonna 2020. Kieksi pyrki tuomaan esiin Nykäsen elämän käänteitä rehellisesti ja kunnioittavasti, avaten samalla katsojille entuudestaan tuntemattomia syy-seuraussuhteita. Sarja hyödyntää runsasta arkistomateriaalia, johon sisältyy myös ennenjulkaisematonta sisältöä.

Jokainen kuusiosaisen dokumenttisarjan jakso keskittyy eri teemaan ja Nykäsen elämänvaiheeseen, kuten uraan mäkihyppääjänä, liikemaailmaan, artistiuraan, suhteeseen mediaan, alkoholiongelmaan sekä lopulta hänen poismenoonsa. Sarja lupaa tarjota katsojille syvällisen ja monipuolisen kuvan legendaarisesta mäkikotkasta, jättämättä yhtäkään katsojaa kylmäksi.

Matti Nykänen – Elämä on laiffii sarjan pariin pääset MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 9.11. alkaen kerran viikossa jaksotahtiin. MTV Katsomo+ -tilaajille julkaistaan koko kausi kerralla.

 

Lue myös

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa