Katseluvinkit

MTV Katsomon joulukuun uutuuselokuvat

  • 18 December 2023
  • 0 kommenttia
  • 55 katselukertaa
MTV Katsomon joulukuun uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

MTV Katsomon joulukuun elokuvatarjonnassa on monenlaista katsottavaa sekä lapsille, aikuisille että koko perheelle. Esittelen tässä artikkelissa leffoja, jotka ovat saaneet arvosteluissa hyvät pointsit! :) Osa elokuvista on katsottavissa jo nyt ja osa julkaistaan myöhemmin joulukuun aikana. 

 

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu etuhintaan
Telian liittymäasiakkaana nautit MTV Katsomon laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan.

 

Sisällysluettelo

 

A Mrs. Miracle Christmas

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Julkaisuvuosi: 2021

Genre: Draama

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 23 min

IMDb: 7.3 

 

Laurel (Kaitlin Doubleday) ja Will McCollough (Steve Lund) toivovat hartaasti jälkikasvua, mutta unelma omasta vauvasta on jäämässä toteutumatta. Laurelilla on kädet täynnä isoäitinsä Helenin (Paula Shaw) kanssa, joka ei pysty enää huolehtimaan itsestään. Kuin taivaan lahjana Gloria Merkel (Caroline Rhea) ilmestyy McColloughin ovelle ja tarjoaa apuaan. Joulun lähestyessä ihmeitä alkaa tapahtua ja Helen uskoo, että Gloria on oikea enkeli.
 



My Christmas Family Tree

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Julkaisuvuosi: 2021

Genre: Draama

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 23 min

IMDb: 7.6 

 

Jouluinen tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Vanessasta (Aimee Teegarden), joka on kasvanut sijaisperheessä. Vanessa tekee DNA-testin ja löytää biologisen isänsä, joka on valmis ottamaan hänet ja hänen sisaruksensa mukaan osaksi perhejoulun viettoon. Elokuva seuraa Vanessan matkaa uuteen perheeseensä ja hänen sopeutumistaan uuteen ympäristöön samalla kun hän yrittää ymmärtää menneisyyttään. Vanessa kokee uusia tunteita, haasteita liittyen perhesiteisiin ja uusiin kokemuksiin. Elokuva korostaa perheen tärkeyttä ja toivon löytämistä.
 



John Wick: Chapter 2

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2017

Genre: Toiminta, jännitys

Ikäraja: K16

Kesto: 1 t 57 min

IMDb: 7.4

 

Elokuvamaailman legendaarinen palkkamurhaaja John Wick astuu takaisin areenalle. Hahmoa on jälleen kerran vakuuttavasti esittämässä Keanu Reeves. Tämä kerta vie hänet Roomaan, taisteluun vallasta ja kunnioituksesta palkkamurhaajien armottomassa maailmassa. John Wick: Chapter 2 täyttää kaikkien ensimmäisen osan fanien odotukset. Elokuva tarjoaa samat elementit kuin edeltäjänsä, mutta laajemmassa mittakaavassa ja vieläkin eeppisempänä.

Elokuva alkaa John Wickin päättäväisellä ja armottomalla otteella. Menneisyyden velka kutsuu: vanha liittolainen vaatii palvelusta, ja Johnin on pakko astua jälleen palkkamurhaajan saappaisiin. Roomassa Wick kohtaa maailman vaarallisimmat tappajat ja pelin säännöt muuttuvat. Elokuva tarjoaa väkeviä toimintakohtauksia, jotka nousevat älyttömyydessään jo huumorin tasolle. Chad Stahelski ohjaa elokuvan mestarillisesti, tarjoten katsojille sulavia ja selkeitä taistelukohtauksia, jotka erottuvat modernista toimintaelokuvavirrasta. Se on armotonta viihdettä, joka upottaa katsojan älykkäisiin toimintakohtauksiin.

 

 

 

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2019

Genre: Toiminta, jännitys

Ikäraja: K16

Kesto: 2 t 5 min

IMDb: 7.4

 

John Wick: Chapter 3 – Parabellum jatkaa palkkamurhaaja John Wickin tarinaa. Sarjan kolmas osa nostaa Keanu Reevesin ikonisen roolin jälleen keskiöön. Halle Berry tekee merkittävän sivuroolin Wickin kollegana. John Wickin tarina jatkuu Parabellumin myötä, kun hän joutuu pakenemaan armottomien palkkionmetsästäjien jahtaamana. Taistelu Wickin elämästä ja 14 miljoonan dollarin palkkiosta luo elokuvalle jännitystä ja vauhdikasta toimintaa.

Keanu Reevesin faneille elokuva tarjoaa jälleen annoksen elokuvanautintoa. Tämä onkin vankka valinta niille, jotka kaipaavat adrenaliinia ja actionia.
 

 


A Dog’s Purpose

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2017

Genre: Draama

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 35 min

IMDb: 7.2

 

Lasse Hallström on tunnettu mestariohjaaja sydäntä lämmittävistä elokuvistaan kuten Elämäni koirana, Gilbert Grape, Oman elämänsä sankari ja Hachiko – Tarina uskollisuudesta. Hänen elokuvissaan on aina jotain erityistä, joka sopii täydellisesti myös tälle A Dog’s Purpose perhe-elokuvalle. Päärooleissa nähdään Josh Gad, Dennis Quaid, K.J. Apa, Juliet Rylance ja Bryce Geishar.

Tarina seuraa koiraa nimeltä Bailey, joka etsii tarkoitustaan useiden ihmisten ja elämänvaiheiden kautta. Elokuva on sydämellisen hyvä ja tyypillinen perhe-elokuva, jossa on onnellinen loppu. Koiranäyttelijät ovat upeita ja koiran suusta tulevat repliikit saattavat olla hassuja, mutta toimivat. Ihmisten elämästä tehdään kepeitä huomioita, ja elokuva hyödyntää eläinelokuvien kliseitä luontevasti. Jos olet karvaturrien ystävä, tämä elokuva on sinulle.

 

 


A Dog’s Journey

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2019

Genre: Komedia

Ikäraja: K7

Kesto: 1 t 44 min

IMDb: 7.2

 

Tämä elokuva on jatkoa lämminhenkiselle draamalle A Dog's Purpose. A Dog’s Journey seuraa jälleen rakastettavan koiran, Baileyn, tarinaa. Bailey löytää oman olemassaolonsa merkityksen tapaamiensa ihmisten kautta tässä sydämellisessä tarinassa, jossa se seuraa isäntänsä Ethanin (Dennis Quaid) elämää ja asuu tämän perheen kanssa. Pääosissa nähdään lisäksi Betty Gilpin, Kathryn Prescott, Henry Lau ja Daniela Barbosa, ja ohjaajana toimii Gail Mancuso

 

 


Welcome to Chechnya

Katsoottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Julkaisuvuosi: 2020

Genre: Dokumentit

Ikäraja: K16

Kesto: 1 t 42 min

IMDb: 7.9

 

Tšetšeniassa, näkymättömien seinien sisällä, karmiva todellisuus paljastuu. Dokumentti Welcome to Chechnya avaa silmiä homojen vainoamiselle tässä suljetussa yhteiskunnassa, jossa seksuaalivähemmistöihin kuuluvat elävät jatkuvassa hengenvaarassa. Elokuva seuraa rohkeita aktivisteja ja pelastusoperaatiota, joka pyrkii suojelemaan niitä, jotka ovat joutuneet paon tielle - vaihtoehdot ovat kauhistuttavia: vankeus, kidutus tai jopa kuolema.

Venäjän federaatioon kuuluvassa Tšetšeniassa presidentti kieltää homoseksuaalien olemassaolon, mutta dokumentti paljastaa karun todellisuuden: vaino, sieppaukset ja järkyttävät pahoinpitelyt ovat arkipäivää. Elokuva kuvaa paenneiden tarinoita, heidän turvaamistaan ja taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta.

Welcome to Chechnya ei kaihda todellisuutta. Se näyttää naapureiden, sukulaisten ja jopa perheenjäsenten osallisuuden seksuaalivähemmistöihin kuuluvien julmassa kohtelussa. Dokumentti välittää vahvasti päähenkilöiden kokemukset, vaikka heidän kasvonsa on digitaalisesti peitetty. Tunteet ja kauhistuttavat tapahtumat välittyvät katsojalle, tehden tästä teoksesta voimakkaan ja silmiä avaavan kuvauksen järkyttävästä todellisuudesta, joka vaatii maailman huomiota ja toimintaa.
 

 


Being Poirot 

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Julkaisuvuosi: 2013

Genre: Dokumentti

Ikäraja: K7

Kesto: 56 min

IMDb: 8.5

 

Being Poirot on kiehtova dokumentti legendaarisen brittinäyttelijän David Suchet'n matkasta mestarillisen hahmon, Hercule Poirot'n takana. Dokumentti tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman siihen, miten Suchet valmistautui ja loi yhden kaikkien aikojen tunnetuimmista fiktiivisistä rooleista 25 vuoden ajan.

Suchet avaa ovia Poirot'n maailmaan, jakamalla näkemyksiään hahmosta ja sen psykologiasta. Dokumentti esittelee hänen omistautumisensa roolin tarkkaan valmisteluun, joka vei hänet tutkimaan Agatha Christien alkuperäisiä kirjoja ja tutustumaan jokaiseen yksityiskohtaan hahmon luomiseksi autenttiseksi ja uskolliseksi alkuperäisteoksille.

Tämä dokumentti tarjoaa faneille mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse ja ymmärtää, miten tärkeää on ollut tämän mestarietsivän hahmon synnyttäminen ja tarinankerronta vuosikymmenten ajan. Suchet'n intohimo ja omistautuminen rooliin tekevät tästä dokumentista unohtumattoman katselukokemuksen kaikille Agatha Christien ja Poirot'n ystäville.
 

 


Dark Waters

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2019

Genre: Draama, jännitys

Ikäraja: K12

Kesto: 2 t 1 min

IMDb: 7.6

 

Tämä Todd Haynesin ohjaama elokuva kietoutuu oikeustapaukseen ja perustuu tositapahtumiin. Se seuraa asianajajaa nimeltä Robert Bilott (Mark Buffalo), joka asettaa kaiken peliin ryhtyessään taisteluun kemikaaliyhtiö DuPontia vastaan.

Mark Ruffalo loistaa pääroolissaan Robert Bilottina, lakimiehenä, joka tutkii outoja tapahtumia Länsi-Virginiassa. Tarina alkaa 190 kuolleesta lehmästä, mustuneista hampaista ja epämuodostuneista lapsista, mikä johtaa Robertin tutkimuksissaan kohti DuPontin salaisuuksia. Elokuva kuvaa upeasti Robertin sisäistä taistelua ja päättäväisyyttä, vaikka vuosikausia kestävät tutkimukset eivät tuota tulosta.

Anne Hathaway esittää Robertin vaimoa, Sarah Bilottia, ja elokuvassa nähdään myös Tim Robbins, Bill Pullman, Victor Garber, ja Bill Camp, jotka tuovat vahvan panoksensa tarinaan. Elokuvassa näytetään Robertin päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä taistelussa DuPontia vastaan, ja se herättää vahvoja tunteita katsojassa. Elokuva antaa ymmärrystä siitä, miten yrityksen toiminta vaikuttaa ihmisten elämiin ja terveyteen, ja lopputulos jättää katsojan pohtimaan, mitä kaikkea vastaavaa tapahtuu maailmassa.

Todd Haynesin ohjaus tuo tarinaan vangitsevan tunnelman, ja elokuva rakentaa jännitystä hienosti tarinan edetessä. Elokuva ottaa aikaa kertoakseen tarinan ja tuo esille Robertin pitkäkestoisen taistelun. 

 

 


Midsommar – loputon yö

20.12. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Julkaisuvuosi: 2019

Genre: Kauhu

Ikäraja: K16

Kesto: 2 t 21 min

IMDb: 7.6

 

Midsommar – loputon yö on Ari Asterin ohjaama kauhuelokuva, joka tempaisee katsojan keskikesän Ruotsiin, mutta luvassa ei olekaan tavallisia juhannusjuhlia. Elokuva kertoo amerikkalaisesta ystäväporukasta, joka saapuu pienen ruotsalaiskylän juhannusjuhliin, mutta juhlien salattu puoli paljastuu vähitellen.

Kirkkaassa päivänvalossa tapahtuvat kamaluudet, parittelurituaalit, ihmisten uhraukset ja synkät salaisuudet luovat kammottavan ja visuaalisesti upean tarinan. Ahdistava tunnelma syntyy jo elokuvan alusta, kun päähenkilö Danin (Florence Pugh) traaginen menetys piirtää synkän varjon tarinan ylle.

Ari Aster, joka tuli tunnetuksi aiemmasta kauhuelokuvastaan Hereditary, onnistuu jälleen luomaan mestarillisen teoksen. Midsommar - loputon yö on temaattinen sisar edeltäjälleen ja on katsaus ihmissuhteisiin, murenevaan mieleen ja esikristillisiin rituaaleihin. Elokuva käsittelee symboliikkaa ja piilotettuja merkityksiä, jotka vain huolellinen katsoja voi löytää. 

Midsommar on visuaalinen mestariteos, joka tarjoaa julmetun kauniin, mutta samalla kauhistuttavan kokemuksen. Se haastaa katsojan ajattelemaan esikristillisiä tapoja ja niiden vaikutusta nykymaailmassa, tutkimaan unohtuneita juuria. Elokuva vaatii katsojaltaan keskittymistä ja aikaa, mutta antaa takaisin runsaasti syvällisiä merkityksiä ja näkökulmia.

 



Mezzotint: Christmas Movie

22.12. MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Julkaisuvuosi: 2021

Genre: Draama, kauhu

Ikäraja: K16

Kesto: 29 min

IMDb: 7.2

 

Mezzotint: Christmas Movie on hiuksia nostattava ja kiehtova tarina, joka tarjoaa unohtumattoman matkan taianomaisen joulun maailmaan. Valmistaudu siis jouluun, jossa jännitys ja mysteeri kohtaavat!

Elokuva sijoittuu lumiseen pikkukaupunkiin, joka kätkee sisäänsä salaisuuksia ja odottamattomia tapahtumia. Tarina seuraa päähenkilöä museon kuraattori Williamsia (Rory Kinnear), joka löytää vanhan, unohdetun mezzotint-maalaustaideteoksen. Ajan myötä hän huomaa kuvan hiukan muuttuvan joka kerta, kun sitä katsoo. Tämä löytö vie hänet maailmaan, jossa jokainen yksityiskohta kätkee sisäänsä merkityksiä ja salaperäisyyksiä.

Elokuvan visuaalinen ilme lumoaa katsojan joulun taianomaisella tunnelmalla, ja sen tarina kuljettaa katsojan läpi odottamattomien tapahtumien ja jännittävien käännekohtien. Mezzotint: Christmas Movie on seikkailu, joka kutsuu katsojan tutkimaan taiteen, salaisuuksien ja joulun lumon yhdistelmää.

 


Lue myös
 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa