Katseluvinkit

MTV Katsomon marraskuun uutuuselokuvat

  • 15 November 2023
  • 0 kommenttia
  • 36 katselukertaa
MTV Katsomon marraskuun uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Harmaa marraskuu on ehdottomasti paras aikaa uppoutua uutuuselokuvien pariin. Pimeät illat ovat otollisinta aikaa jännitys- ja kauhuleffoille. Lähestyvä joulu puolestaan herättää jo pienen ajatuksen siitä, olisiko jo aika joululeffoille. MTV Katsomo tarjoilee marraskuussa nyt jokaiselle jotakin. Tarjolla on muun muassa mielenkiintoisia dokumentteja, kotimainen kauhuelokuvauutuus Koputus, sekä koko perheen viihdykkeeksi monenmoista joululeffaa.

Psst! Liittymäasiakas: Tilaa MTV Katsomo -palvelu täältä etuhintaan ja nauti viihteestä ilman määräaikaisuutta.

 

Sisällysluettelo:

 

Spaceship Earth
 

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 6.4
Genre: dokumentti
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 t 55 min

 

Matt Wolfin vuonna 2020 ohjaama dokumenttielokuva kertoo tarinan Biosphere 2 -nimisestä ekosysteemikokeilusta, joka sai alkunsa 1980-luvulla. Biosphere 2 oli suuri ekologinen koealue, joka rakennettiin Arizonan autiomaahan. Se oli suunniteltu toimimaan suljetussa ekosysteemissä, jossa osallistujat elivät ja työskentelivät usean vuoden ajan. Tavoitteena oli selvittää, miten ihmiset pärjäisivät avaruudessa. Samalla oli tarkoitus oppia enemmän ekologisista järjestelmistä sekä ihmisten vuorovaikutuksesta luontoon. Spaceship Earth on kiehtova ja ajatuksia herättävä dokumenttielokuva, joka tarjoaa syvällisen tarkastelun ihmisen suhteesta luontoon ja utopioiden tavoitteluun. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Kathelin Gray (Self), Marie Harding (Flash) ja William Dempster (Freddy).

 

 

White Riot


Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 7.2
Genre: dokumentti
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 t 20 min

 

Vuonna 2019 julkaistu dokumenttielokuva valottaa Rock Against Racism (RAR) -liikkeen syntyä ja vaikutusta 1970-luvun Britannian musiikki- ja yhteiskuntakulttuuriin. Elokuvan on ohjannut Rubika Shah. RAR-liike syntyi 1970-luvun Britanniassa vastauksena kasvavaan rasismiin, erityisesti National Front -nimisen äärioikeistolaisen järjestön nousuun. Elokuva seuraa liikkeen alkuperää ja sen roolia musiikin kautta taistelussa rasismia vastaan. Liike yhdisti nuoria aktivisteja ja musiikkimaailman vaikuttajia taistelemaan syrjintää vastaan. Elokuva antaa katsojille käsityksen siitä, kuinka musiikki ja kulttuuri voivat toimia tehokkaana voimana yhteiskunnallisten muutosten aikaansaamiseksi. Dokumentti palkittiin aikoinaan Lontoon elokuvajuhlien dokumenttisarjan pääpalkinnolla.

 

 

Wrinkles The Clown


Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 4.9
Genre: dokumentti, kauhu, komedia
Ikäraja: 13
Kesto: 1 t 18 min

 

Wrinkles the Clown on kiehtova ja erikoinen elokuva, joka tarjoaa syvällisen tarkastelun internetin kummallisista ilmiöistä ja niiden vaikutuksesta yhteiskuntaan. Michael Beach Nicholsin ohjaamassa dokumentissa pureudutaan ilmiöön, joka syntyi internetissä ja levisi laajalti sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2015 eräs Youtube-video pelästytti koko internetin. Kyseessä oli valvontakameravideo, jossa lapsen sängyn alta vedetään esiin laatikko, ja valkokasvoinen ja onttosilmäinen olento ilmestyy esiin. Kyseessä on Wrinkles the Clown. Dokumentissa kerrotaan floridalaisessa pikkukaupungissa asuvasta tuntemattomasta klovnista, jonka vanhemmat tilaavat pelottelemaan tottelemattomat lapset tottelevaisiksi. Elokuva on saanut ristiriitaisia arvosteluita, se ei ole varsinainen kauhuelokuva, mutta silti katsomisen arvoinen. 

 

 

Last Seen Alive

 

Katsottavissa jo nyt MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla
IMDb: 5.7
Genre: draama, trilleri
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 35 min

 

Brian Goodmanin ohjaamassa amerikkalaisessa, vuonna 2022 valmistuneessa elokuvassa Will Span (Gerard Butler) tarjoaa kyydin ex-vaimolleen Lisalle (Jaimie Alexander) hänen vanhempiensa luo. Kesken matkan Lisa katoaa jäljettömiin bensa-asemalla. Will on yhteydessä poliisiin, joka ei pysty auttamaan vaan asettaakin Willin epäilyksen alaiseksi. Will päättää itse etsiä Lisan ja tästä alkaakin epätoivoinen jahti kaupungin alamaailman pyörteissä viranomaisia paeten. Aikaa ei ole hukattavaksi, joten taistelu kelloa vastaan pitää Willin kiireisenä. Leffaa on kehuttu mukaansa tempaavaksi, joka pitää otteessaan koko puolentoistatunnin ajan.

 

 

Jouluksi kotiin


Katsottavissa jo MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla
IMDb: 6.2
Genre: draama, musikaali
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 t 48 min

 

Vuonna 2019 valmistunut ruotsalainen musiikintäyteinen draamaelokuva kertoo maailmalla menestyneestä tähdestä Simonista, jossa hän saapuu kotimaahansa Ruotsiin joulunviettoon. Hänen veljensä Anders järjestää vuosittain joulukonsertin ja Simon ylipuhutaan mukaan. Menestyneen veljensä varjossa kasvanut Anders ei ole tästä mielissään, mutta Simon suhtautuu tähän kevyesti, kunnes vanhat muistot heräävät henkiin. Elokuvaa on kiitetty sen tunnelmasta ja näyttelijäsuorituksista, erityisesti Peter Jöbackin esityksestä. Leffa tarjoaa katsojille jouluisen tarinan, joka muistuttaa meitä perheen tärkeydestä ja joulun voimasta yhdistää ihmiset. Elokuvan on ohjannut Ella Lemhagen, ja sen muissa pääroolissa nähdään muun muassa Johannes Kuhnke, Suzanne Reuter ja Jennie Silfverhjelm.

 

 

Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta
 

Katsottavissa: 17.11. MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 6.3
Genre: draama, animaatio
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 t 44 min
 

Ruotsalainen jouluklassikko kertoo 14-vuotiaasta Karl-Bertilistä (Simon Larsson), tavaratalojohtaja Tyko Jonssonin (Jonas Karlsson) pojasta, josta isä toivoo seuraajaa uralleen. Karl-Bertilin sankari on kuitenkin Robin Hood, joka ottaa rikkailta ja antaa köyhille. Järjestäessään joululahjoja ihan kaikille Karl-Bertil tapaa Veran, joka asuu pikkusiskonsa kanssa lastenkodissa. Veran avulla hän huomaa kotikaupunkinsa köyhälistökorttelien asukkaat ja ajatus “varasta rikkailta, anna köyhille” alkaa käydä haaveista toteen. Elokuvaa on kehuttu kekseliääksi, hyväsydämiseksi ja tunnelmaltaan lämpimäksi. Karl-Bertilistä ei voi olla tykkäämättä.

 

Koputus


Katsottavissa: 22.11. MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 5.3
Genre: draama, kauhu
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 32 min
 

 

Koputus on kotimainen vuonna 2022 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva. Siinä kolme aikuista sisarukset palaavat vuosien jälkeen keskellä metsää sijaitsevaan lapsuudenkotiinsa tekemään vanhempiensa kuolinpesän selvitystä. Taloa ja sitä ympäröivää metsää varjostaa synkkä historia. Sisarukset eivät ole vierailleet talossa sen jälkeen, kun heidän isänsä löytyi sieltä raa’asti surmattuna ja heidän äitinsä julistettiin kadonneeksi. Suunnitelmana on saada talo ja omaisuus valmiiksi myyntiin. Pian he kuitenkin huomaavat, että metsä saa heidät käyttäytymään oudosti ja pimeyden laskeuduttua menneisyyden tapahtumat alkavat toistaa itseään. Elokuvan on ohjannut Joonas Pajunen ja Max Seeck. Pääosissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallén ja Saana Koivisto.

 

Polta nämä kirjeet


Katsottavissa: 24.11. MTV Katsomo+ -tilauksella ja MTV:n maksukanavilla
IMDb: 6.1
Genre: draama
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 32 min
 

 

Björn Rungenin ohjaama elokuva perustuu Alex Schulmanin samannimiseen omakohtaiseen romaaniin. Ruotsalaisdraamassa kerrotaan 1930-luvulla eletystä intohimoisesta kolmiodraamasta, jonka jälkikaiut ulottuvat nykypäivään saakka. Siinä Alexin (Sverrir Gudnason) raivonpurkaukset kotona ovat tuhoamassa hänen avioliittonsa ja suhteensa lapsiin. Alex ymmärtää että hänen on opittava hallitsemaan vihansa. Terapeutin vastaanotolla asiaa käydään läpi, ja pian selviää että suvussa kulkeva viha on johdettavissa Alexin isoisään, kirjailija Sven Stolpeen. Alex päättää selvittää mistä Svenin viha ja väkivaltainen käytös johtui ja monien vaiheiden jälkeen selviää että vihan laukaisseet tapahtumat johtavat kesään 1932. Polta nämä kirjeet kuvaa upeasti ylisukupolvista väkivaltaa ja sen eri ilmenemismuotoja. Elokuvaa on kehuttu erityisesti sen musiikista, joka yhdistyy hienosti kuvakerrontaan. Rooleissa nähdään Asta August, Bill Skarsgård, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Sten Ljunggren ja Marita Lindström.

 

 

Kupla
 

Katseltavissa: 24.11. MTV Katsomo+ -tilauksella
IMDb: 7.2
Genre: draama, komedia
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 42 min
 

 

Kotimainen Aleksi Salmenperän ohjaama vuonna 2022 ensi-iltansa saanut kotimainen draamaelokuva kertoo 16-vuotiaasta Eveliinasta (Stella Leppikorpi), joka tekee tarkkoja havaintoja vanhempiensa avioliitosta. Kun Eveliina sattumalta näkee äitinsä suutelevan toista naista, päättää hän puuttua tilanteeseen keinoja kaihtamatta ja lupaa kysymättä. Eveliina uskoo, että paras keino saada vanhemmat lähentymään on heittäytyä ongelmanuoreksi ja tuhota avioliiton ulkopuolinen suhde. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Eveliina varjelee kuitenkin suunnitelmaansa ja omat selvitysymiskeinonsa on aikuisillakin, kunnes kupla puhkeaa. Muissa pääosissa nähdään muun muassa Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko ja Amos Brotherus.

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa