Katseluvinkit

MTV Katsomon tammikuun uutuuselokuvat

  • 11 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 115 katselukertaa
MTV Katsomon tammikuun uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tammikuussa MTV Katsomo tarjoaa monipuolista viihdettä, kun valikoimaan saamme muun muassa kolme Sherlock Holmes -elokuvaa, ranskalaisen kolmiodraaman Herkullinen elämä, Luc Bessonin toimintaelokuvan Anna sekä dokumentit Inna de Yard ja We Intend to Cause Havoc. Elokuvatarjonnassa on jotain jokaiseen makuun, jännittäviä rikosmysteereitä ja musiikin maailmaa. Tuleva kuukausi lupaa viihdettä ja tarinoita eri aikakausilta ja genreistä, monenlaista sekä klassikoiden että uutuuksien ystäville. Tutustutaan tarkemmin valikoimaan!

 

Sisällysluettelo

 

Sherlock Holmes ja viimeinen vampyyri (1993)

 

Kesto: 1 t 41 min

Ikäraja: K12

Genre: Draama

 

Sherlock Holmes ja viimeinen vampyyri on brittiläinen televisioelokuva, joka julkaistiin vuonna 1993. Elokuva perustuu Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -hahmoon ja on osa Granada Televisionin tuottamaa The Case-Book of Sherlock Holmes -televisiosarjaa. Elokuvassa Jeremy Brett näyttelee eksentristä mutta lahjakasta Sherlock Holmesia. Kylän salaperäiset ja traagiset tapahtumat näyttävät liittyvän mieheen, joka vaikuttaa olevan vampyyri.

Juoni keskittyy Sherlock Holmesin ja hänen uskollisen ystävänsä tohtori John Watsonin (Edward Hardwicke) pyrkimyksiin selvittää joukko murhia, jotka liittyvät naisiin, joita on julmasti murhattu ja joiden suonissa on huomattava määrä verijälkiä. Tutkimukset johdattavat Holmesin ja Watsonin Victorian aikakauden Lontooseen, missä he kohtaavat monimutkaisia juonitteluita ja yrittävät paljastaa murhaajan.

Elokuva sijoittuu klassiseen Sherlock Holmes -sarjaan, mutta se ei ole suora tulkinta Doylen alkuperäisistä tarinoista. Sen sijaan se on omaperäinen tarina, joka hyödyntää Sherlock Holmesin hahmoa ja tuttuja elementtejä hänen maailmastaan. Sherlock Holmes ja viimeinen vampyyri tunnetaan erityisesti Jeremy Brettin roolisuorituksesta Sherlock Holmesina, sillä Brettia pidetään monien fanien keskuudessa yhtenä parhaista Holmesin esittäjistä.

Elokuvan tunnelma on tyypillistä brittiläistä rikosdraamaa, ja se tarjoaa katsojille klassista mysteeriä ja jännitystä. Vaikka elokuvassa on vampyyriteema, se ei ole perinteinen kauhuelokuva vaan pysyy enemmänkin rikosmysteerigenren puolella. Elokuva on saanut kiitosta erityisesti Brettin suorituksesta ja siitä, että se kunnioittaa alkuperäisen kirjailijan luomaa maailmaa samalla tuoden siihen oman käänteensä ja jännittävän juonen.

Tähän elokuvaan ei Youtubessa ollut traileria saatavilla. Otan vinkin mielelläni vastaan, jos sellainen sinun silmiisi osuu! 😉

 

Sherlock Holmes: Mestarikiristäjä (1992)

 

Kesto: 1 t 42 min

Ikäraja: K12

Genre: Draama

 

Sherlock Holmes. Mestarikiristäjä -elokuvassa juoni keskittyy Holmesin ja Watsonin tutkimuksiin tapauksesta, jossa nuori nainen, Lady Eva Blackwell (Rosalie Williams) on joutunut kiristysyrityksen uhriksi. Salaperäinen mestarikiristäjä uhkaa paljastaa Lady Evan salaisuuden, ja Holmesin on käytettävä taitonsa ja älykkyytensä selvittääkseen kuka kiristäjä on, ja mitä salaisuutta hän hallitsee. Jeremy Brett esittää tuttuna näyttelijänä mestarietsivä Sherlock Holmesia ja hänen ystäväänsä tohtori John Watsonin roolissa näemme myös tunnetusti Edward Hardwicken.

 

 

Sherlock Holmes: Neljän merkki (1987)

 

Kesto: 1 t 43 min

Ikäraja: K12

Genre: Draama 

 

Sherlock Holmes: Neljän merkki -elokuva kuuluu myös edellisten lisäksi Granada Televisionin tuottamaan televisiosarjaan, jossa Jeremy Brett jälleen esittää mestarietsivä Sherlock Holmesia. Tohtori John Watsonin roolissa nähdää David Burke.

Juoni perustuu niin ikään Arthur Conan Doylen samannimiseen novelliin. Tarina keskittyy nuoreen Mary Morstaniin (Jenny Seagrove), joka pyytää Holmesin ja Watsonin apua selvittääkseen isänsä mysteerisen katoamisen. Tutkimukset johdattavat mestarietsivän ja hänen avustajansa monimutkaiseen juoneen, joka liittyy aarteeseen, jättiläiskoiriin ja merkkiin neljästä.

Elokuva seuraa klassisen rikosdraaman kaavaa ja ylläpitää Doylelle ominaista salaperäisyyttä ja jännitystä. Granada Televisionin Sherlock Holmes -sarjaa pidetään yhtenä uskollisimpana ja vaikuttavimpana tulkintana alkuperäisistä teoksista, ja se on saanut tunnustusta niin Brettin roolista kuin tuotannon yleisestä laadusta.
 


Herkullinen elämä (2014)


4.1. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

Kesto: 2 t 2 min

Ikäraja: K11+

Genre: Komedia

IMDb: 7.3


Herkullinen elämä on Lasse Hallströmin ohjaama ja vuonna 2014 julkaistu draamakomedia, joka perustuu Richard C. Morais'n samannimiseen kirjaan. Elokuva kertoo tarinan intialaisesta Kadamin perheestä, joka muuttaa Ranskaan ja avaa intialaisen ravintolan vastapäätä perinteistä ranskalaisen Michelin-tähden ravintolaa.

Päärooleissa nähdään Helen Mirren, Om Puri ja Manish Dayal. Tarina käsittelee kulttuurien törmäystä, ruoan merkitystä ja sen yhdistävää voimaa. Elokuva seuraa Hassania (Manish Dayal), nuorta intialaista poikaa, joka on intohimoinen ruoanlaittaja ja keittiömestari. Hänen kykynsä ja intohimonsa ruoanlaittoa kohtaan herättävät kiinnostusta, mutta myös konflikteja perinteisen ranskalaisen ravintolan omistajan Madame Malloryn (Helen Mirren) välillä.

Elokuva käsittelee perheen merkitystä, perinteitä, ruoan voimaa ja ystävyyttä. Se on visuaalisesti kaunis ja herättää ruokakulttuurin merkityksen monimuotoisuuden. Konfliktit ja lopulta sovinto ruoan, kulttuurin ja ihmisten välillä ovat elokuvan keskeisiä teemoja.

 

 

Wonder (2017)


4.1. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla
13.1. maksutta MTV Katsomossa

 

Kesto: 1 t 53 min

Ikäraja: S

Genre: Draama

IMDb: 7.9


Wonder on ylistetty vuonna 2017 julkaistu draama, joka perustuu R.J. Palacion samannimiseen kirjaan. Elokuva kertoo tarinan 10-vuotiaasta nuoresta pojasta nimeltä August “Auggie” Pullman (Jacob Tremblay), jolla on harvinainen kasvokudosvika. Auggie on käynyt läpi useita leikkauksia ja kotikoulua, mutta hänen vanhempansa (Julia Roberts ja Owen Wilson) päättävät lähettää hänet ensimmäistä kertaa tavalliseen kouluun, mikä asettaa hänet kohtaamaan uusia haasteita ja sopeutumaan uuteen ympäristöön.

Elokuvassa seurataan Auggien tarinaa ja hänen pyrkimystään sopeutua koulun arkeen, missä hän kohtaa ennakkoluuloja ja vaikeuksia muiden lasten kanssa. Elokuva keskittyy Auggien perheeseen, hänen vanhempiinsa, isosiskoonsa ja uusiin koulutovereihinsa. Tarina kuvaa Auggien kamppailua hyväksynnän ja ystävyyden löytämisessä sekä omanarvontunnon kasvua vaikeuksien keskellä.

Wonder on koskettava ja opettavainen tarina, joka korostaa empatian, ystävyyden ja hyväksynnän merkitystä. Se herättää tunteita ja rohkaisee katsojia näkemään kauneuden erilaisuudessa ja ymmärtämään, että jokaisella on tarina ja arvo, riippumatta ulkoisista tekijöistä.

 


Seitsemän psykopaattia (2012)


5.1. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Kesto: 1 t 50 min

Ikäraja: K15

Genre: Komedia

IMDb: 7.1


Seitsemän psykopaattia on vuonna 2012 julkaistu sekopäinen rikoskomedia, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Martin McDonagh. Elokuva seuraa käsikirjoittajaa, Martyä (Colin Farrell), joka kamppailee kirjoittaessaan elokuvaa psykopaateista samalla kun hänen ystävänsä Billy (Sam Rockwell) ja Hans (Christopher Walken) sotkeutuvat varastettujen koirien myyntiin.

Kun Billy ja Hans varastavat Charlie Costellon (Woody Harrelson) gangsterin rakastetun koiran, tilanne karkaa käsistä, ja he joutuvat pakenemaan Costellon raivoa. Marty löytää itsensä keskeltä tätä kaaosta ja joutuu pohtimaan sekä omia että ystäviensä tekoja ja valintoja.

Seitsemän psykopaattia on tumman komedian ja rikoselokuvan yhdistelmä, joka leikittelee kliseillä ja odotuksilla elokuvamaailmasta. Elokuva on tunnettu älykkäästä dialogistaan, mustasta huumoristaan ja monimutkaisista hahmoistaan. Se tarjoaa omintakeisen näkökulman elokuvien ja tarinankerronnan luonteeseen samalla kun se seuraa päähenkilöiden kaaosta ja kasvua heidän kohtaamiensa psykopaattien keskellä.
 


The Best of Me (2014)


5.1. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Kesto: 1 t 58 min

Ikäraja: K12

Genre: Romanssi

IMDb: 6.7


The Best of Me on romanttinen draamaelokuva, joka perustuu Nicholas Sparksin samannimiseen romaaniin. Elokuva julkaistiin vuonna 2014 ja se kertoo tarinan kahdesta entisestä nuoresta rakastavaisesta, Dawsonista (James Marsden) ja Amandasta (Michelle Monaghan), jotka kohtaavat uudelleen 20 vuoden jälkeen.

Dawson ja Amanda olivat nuoruudessaan syvästi rakastuneita, mutta elämän eri käänteet ja ympäristö heittivät heidät erilleen. Kun he tapaavat uudelleen kotikaupungissaan, heidän tunteensa toisiaan kohtaan syttyvät uudelleen. Elokuva kuvaa heidän romanssinsa uudelleenheräämistä ja samalla paljastuu menneisyyden salaisuuksia, konflikteja ja haasteita, jotka vaikuttavat heidän suhteeseensa. Se käsittelee rakkautta, menetyksiä, toiveikkuutta ja anteeksiantoa.

Nicholas Sparksin tarinat tunnetaan yleensä romanttisista juonistaan ja tunteellisesta otteestaan, ja tämäkään elokuva ei poikkea siitä. The Best of Me tarjoaa romanttisen tarinan, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden, käsitellen teemoja, kuten rakkaus, kohtalo ja toisen mahdollisuuden saaminen.

 

 


Inna de Yard (2019)


11.1. vain MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Kesto: 1 t 39 min

Ikäraja: K12

Genre: Dokumentti

IMDb: 6.8


Inna de Yard on dokumentaarinen musiikkielokuva Jamaikasta ja sen musiikista. Elokuva seuraa joukkoa legendaarisia jamaikalaisia muusikoita, kuten Ken Boothe, Winston McAnuff, Kiddus I ja Cedric Myton, jotka ovat olleet keskeisessä roolissa reggaemusiikin kehittämisessä. Elokuvassa nähdään näiden artistien matkaa ja heidän työskentelyään uuden albumin parissa. He kokoontuvat yhteen ikonisella Inna de Yard -nimisellä paikalla Jamaikalla, joka toimii luovan inspiraation lähteenä heidän musiikilleen.

Elokuva tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman reggaemusiikin sydämeen ja kertoo tarinan näiden legendaaristen artistien elämästä, musiikistaan ja siitä, miten he ovat vaikuttaneet musiikkimaailmaan. Lisäksi se avaa ikkunan Jamaikan kulttuuriin ja musiikilliseen perintöön, tarjoten katsojille mahdollisuuden sukeltaa syvälle reggaen juurille ja sen merkitykseen niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin.

 


We Intend to Cause Havoc (2019)

 

11.1. vain MTV Katsomo+ -tilauksella

 

Kesto: 1 t 30 min

Ikäraja: K12

Genre: Dokumentti

IMDb: 7.3

We Intend to Cause Havoc on dokumenttielokuva, joka kertoo Sambiassa 1970-1980-luvuilla vaikuttaneesta Zamrock-musiikkiliikkeestä ja erityisesti yhdestä sen keskeisestä bändistä, W.I.T.C.H. (We Intend to Cause Havoc). Zamrock oli Sambiassa syntynyt musiikkityyli, joka yhdisti perinteisiä afrikkalaisia rytmejä ja rock-musiikkia.

Elokuva keskittyy tarinankerrontaan bändiin ja sen jäseniin sekä heidän vaikutuksestaan paikalliseen musiikkikulttuuriin. W.I.T.C.H. nousi suosioon Sambiassa ja ympäri Afrikkaa omaperäisen musiikkinsa ja esiintymistensä ansiosta. Dokumenttielokuva valottaa bändin matkaa, musiikin luomista ja sitä, miten he inspiroivat ihmisiä paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Tämä dokumentti tarjoaa katsojilleen mahdollisuuden ymmärtää Zamrockin musiikkiliikkeen merkitystä Sambian musiikillisessa historiassa sekä sen vaikutusta laajemmin afrikkalaiseen musiikkikulttuuriin.

 


Anna (2019)

 

12.1. MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Kesto: 1 t 54 min

Ikäraja: K16

Genre: Toiminta

IMDb: 6.6


Anna on ranskalaisen Luc Bessonin ohjaama toimintaelokuva. Anna (Sasha Luss) on kaunis moskovalainen tyttö, joka on luonut mallin uraa muotimaailmassa. Kauniin kuoren alla piilee kuitenkin salaisuus, joka tekee hänestä yhden maailman pelätyimmistä palkkamurhaajista. Hän joutuu toimimaan kahden voimakkaan organisaation, venäläisen hallituksen ja CIA:n, välissä. Viholliset saavat huomata, että Anna on uhattuna vaarallisimmillaan. Bessonin ohjaamaa elokuvaa tähdittävät myös Helen Mirren ja Luke Evans.

Elokuvaa on kuvattu monipuolisesti toimintapainotteiseksi trilleriksi, ja se sisältää useita käänteitä, juonittelua ja visuaalisesti vaikuttavia toimintakohtauksia. Luc Bessonin elokuvissa on usein vahva naishahmo pääosassa, ja Anna jatkaa tätä teemaa tarjoamalla katsojille intensiivisiä toimintakohtauksia sekä mielenkiintoisen juonen.

 

 

Minkä näistä elokuvista sinä nappaat katseluun? 😉

 

Lue myös

 

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa