Katseluvinkit

Saw X -elokuvan arvostelu

  • 3 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 70 katselukertaa
Saw X -elokuvan arvostelu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Saw X -elokuva on ollut katsottavissa Telia Play Vuokraamossa 29.12. lähtien. Me katsoimme leffan perheen kesken, mukana myös 15-vuotias teinimme. Onneksi ikäraja-suositus riitti juuri ja juuri! 😅  Saw X on Saw-elokuvasarjan kymmenes sovitus sekä suora jatko-osa sarjan ensimmäiselle osalle ja esiosa toiselle osalle.
Esittelen tässä artikkelissa elokuvan juonen ja mielestämme parhaat palat ja annamme vielä lopuksi ne tärkeät tähdetkin! ⭐

 

 Wink Wink! Vuokraleffoja alehintaan Telia Play -palvelussa!
Vuokraamossa elokuvia alennettuun hintaan 20.12.–7.1. välisenä aikana.

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta.*

* Koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia
 

 

Genre: Kauhu

Julkaisuvuosi: 2023

Ikäraja: K15+

Kesto: 1 t 58 min

IMDb: 6.6


Saw X vei meidät jälleen John Kramerin (Tobin Bell), eli Jigsaw’n, pelonsekaiseen maailmaan. Tässä kauhuelokuvassa pääsimme seuraamaan Jigsaw’n paluuta, kun hän kohtaa itse syöpää terminaalivaiheessa sairastavana miehen, joka kertoo omasta syövästä ja ihmeparantumisesta Norjassa. Toivoen pelastusta omalle sairaudelleen, Kramer matkustaa Meksikoon kokeelliseen hoitoon, mutta joutuukin petoksen uhriksi. Tästä syntyy Jigsaw'n uusi tarkoitus: aloittaa karmaiseva peli ja kostaa huijareille. 

Elokuvassa paljastuu Jigsaw’n inhimillinen puoli, kun hän käyttää raakoja ja kieroutuneita ansametodejaan kostonsa välikappaleina. Saw X ei säästele kuvottavuudessaan ja se on saanut ikärajasuosituksen syystäkin. Elokuva todellakin haastoi meidän moraalisia valintoja Jigsaw’n asettaessa ansansa huijareiden ympärille. Paha saa aina palkkansa...

Teknisesti elokuva palaa vanhojen Saw-elokuvien tyyliin sekä kameratyöskentelyssä että graafisuudessaan. Veri roiskuu ja erikoistehosteet ovat uskottavia, mikä oli saada varsinkin oman vatsani kääntymään. Äänimaailma luottaa äkkisäikäytyksiin, jotka mielestäni olivat totuttua laimeammat. Musiikki loi tunnelmaa Clouserin sävellyksillään, tunnusmelodian ollessa yksi sarjan parhaista puolista.

Vaikka elokuvan kesto saattoi aluksi hirvittää, se ei lopulta tuntunut liian pitkältä. Teinin mielestä leffa jopa loppui odottamattoman äkkiä! Saw X yllätti positiivisesti ylittäen odotukset tarinallaan ja tunnelmallaan. Pelien toteutus oli todella älykästä! Tässä tarinassa oli viety äärimmäisyyksiin se mihin ihminen pystyy pelastaakseen oman nahkansa. Vaikka elokuvan kestoa olisi voitu hieman lyhentääkin, se onnistuu kuitenkin pitämään meidän katsojien kiinnostuksen yllä ja tarjosi jännittävän matkan Jigsaw’n kammottavaan maailmaan.

Elokuvan muita pääosia esittävät Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Steven Brand ja Michael Beach. Ohaajana on Kevin Greutert ja käsikirjoituksesta vastaavat Josh Stolberg sekä Peter Goldfinger.
 

⭐⭐⭐⭐

 

 

Oletko sinä kauhun ystävä ja katsonut jonkin edellisistä Saw-elokuvista? 

Lue myös

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa